Life style: Een heerlijke morning boost

Schreef ik gisteren nog over mijn ongezonde ontbijt oftewel caramel popcorn, vandaag schrijf ik over iets totaal anders. Aangezien ik door mijn studie nog thuis woon, kan ik gelukkig nog meegenieten van een warme hap in de avond. Uiteraard gekookt door mijn moedertje lief. Mijn moeder vind gezond eten en leven heel belangrijk. Al mijn hele leven lang krijg ik dan ook allerlei lekkere maar vooral gezonde maaltijden en hapjes voorgeschoteld. Maar sinds een paar maanden heeft mijn moeder ook een andere manier van gezond eten ontdekt.

Ik kan beter zeggen al drinkend eten want ze maakt namelijk heel wat smoothies. En deze smoothies hebben haar normale ontbijt bestaand uit brood geheel vervangen. Zelfs mijn zusje en mijn vader hebben deze gewoonte overgenomen. En die twee zijn alles behalve gezonde eters, die zitten liever aan de ongezonde snacks. En eerlijk is eerlijk, zo’n smoothie is makkelijk, snel, goedkoop en heel gezond. Vandaar dat ik mijn moeder heb gevraagd haar favoriete smoothie recept met jou te delen. Ze heeft speciaal stukje geschreven voor op mijn site. Ik heb hem hier en daar een beetje aangepast met wat handige informatie. Lees dus maar snel door!

Een smoothie is licht verteerbaar en geeft meteen die gezonde kick die we allemaal graag willen. In een smoothie kun je ook kruiden verwerken die een bacterie dodende werking en een weerstandsverhogend effect hebben bij regelmatig gebruik. Ik wil jullie het recept geven van één van de smooties die ik zeker 3x per week maak. Na het drinken van deze smootie kan ik er zeker tot aan de lunch lekker aan de slag. Dit heb je nodig voor deze lekkere smoothie:
 • Een longdrink glas vol water
 • 1 banaan
 • 1 appel (de schil goed wassen!)
 • Een handje rode, witte druiven of blauwe bessen
 • 1 kiwi
 • 1 flinke mespunt kaneel (verkrijgbaar bij de supermarkt of toko)
 • 1 flinke mespunt kurkuma (verkrijgbaar bij de supermarkt of toko)
 • Een snufje zwarte peper
 • Een volle dessertlepel honing
Doe alle ingrediënten in de blender ( geen sapcentrifuge) en mix en chop alles door elkaar voor ongeveer twee minuten. Daarna de smoothie uitschenken in een glas en er rustig de tijd voor nemen om te genieten! Je kunt de hoeveelheid ingrediënten aanpassen aan het aantal personen waarvoor je de smoothie maakt. De smootie kun je een aantal uren afgedekt bewaren maar het verliest dan altijd wel iets aan voedingswaarde. Meteen opdrinken of delen met iemand die ook iets gezonds kan gebruiken is natuurlijk ook een optie.Er zijn natuurlijk meerdere recepten, maar dit is er wel één die ik heerlijk vind.

Gebruik je fantasie en benut zo alles wat moeder natuur ons te bieden heeft. Voor alle goed bedoelde adviezen geldt natuurlijk: doe waar jij je het beste onder voelt en eet en drink met liefde en plezier. Je lijf zal je er dankbaar voor zijn.

Op je gezondheid!

Grace en Kaya-Quintana

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • nathalie

  Lijkt me wel lekker alleen het zit  wel bomvol (fruit) suikers..

 • Manon

  Leuk artikel! Die smoothie ziet er heerlijk uit. 

 • KayaQuintana

  Klopt maar dat is alsnog minder zwaar op de maag dan brood en dergelijke 🙂

 • KayaQuintana

  Ja, hij is ook erg lekker!

 • nathalie

  Ja das waar

 • http://www.gezondesmoothiesmaken.com/

  Hey,
  Ik ben Josan Sevinga.

  Ik ben al tijden bezig met het Mentale Dieet Plan.
  Ik vind het makkelijk vol te houden.
  Toch wel leuk om te zien dat er veel dieten bestaan maar dat die toch zoveel
  overeenkomsten hebben.

  Bedankt voor dit nuttige artikel

 • xem tin tức mới

  I read this piece of writing completely regarding the comparison of
  most recent and preceding technologies, it’s remarkable article.