Lifestyle: Een mini dierentuin of nog niet eens een kamerplant?

De meeste mensen schrikken zich dood als ze er één zien, maar ik niet. Ik vind ze super schattig en ik heb er zelf ook wel eens twee gehad. Ja, ik had twee Japanse ratten. Helaas zijn ze allang overleden maar het waren leuke beestjes. Mijn ouders waren zo lief om voor mijn broertje ook ratjes te kopen. Omdat hij dat al heel lang, heel graag wilde. Maar de ratten van mijn broertje Aaron zijn anders dan de ratten die je gewend bent. Het zijn namelijk kale ratten!

Normaal gesproken worden naakte ratten voor testen gebruikt, heel zielig. Gelukkig proberen veel bedrijven daar nu een stokje voor te steken. En proberen ze alternatieve manieren om producten en ingrediënten te testen. Het blijft naar mijn mening niet nodig om alles op beestjes te testen. Gelukkig hebben de twee ratjes van mijn broertje een mooi huisje op onze zolder.

PIN IT!Ratten zijn erg slimme beestjes maar ook heel lief en gek op knuffelen. Ze houden van warme plekjes en kruipen dan ook graag in je nek en onder je haren. Maar je kunt ze ook in een grote zak van een oud vest dragen. Daar zitten ze prima op hun gemak en ze doen gerust een dutje. Wist je trouwens dat ratten astmatisch zijn en ze geen melkproducten mogen? En kale ratten kunnen ook verbranden, net als wij. Ze mogen dus niet in de zon zitten want ze hebben geen vacht om hun tere huidje te beschermen.

Overigens zijn de ratjes van Aaron twee meisjes. Maar als ze zichzelf gaan wassen lijken het net twee oude gekke mannetjes, hihi! Hun kleine pootjes zijn net handjes en je kunt ze zelfs een hand geven. Ze zijn ook heerlijk zacht en de weinige haartjes die ze hebben zijn een beetje fuzzy. Ratten zijn niet geschikt voor iedereen maar ik vind ze geweldig. Vanaf mijn twaalfde jaar veranderde mijn huis dan ook in een dierentuin. Het begon met twee kleine hondjes. Toen kwamen er konijnen, ratten, een witte herder, een cavia en weer twee ratten.

De meeste dieren die we hadden hebben we overgenomen van andere mensen. Vooral mijn moeder heeft een zwak voor zielige beestjes. Dus als ze hoorde dat iemand anders een beest weg wilde doen dan wilde ze het diertje automatisch redden. Maar daar ben ik het wel helemaal mee eens. Liever een mini dierentuin dan balen omdat ik niets heb gedaan voor een onschuldig dier.

Hoe zit dat bij jouw thuis? Heb jij ook een mini dierentuin of nog niet eens een kamerplant?

Kaya-Quintana

P.S. Geef toe, een kaal ratje is toch best schattig?

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Wendy Lubberts

  Vroeger in mijn ouderlijk huis hadden we een poes (die op een gegeven moment 4 kittens had),een Mechelse herder,een konijn,een tamme kraai,af en toe een kanariepietje die aankwam vliegen. Maar nu heb ik 2 katten en een adhd hondje,dat is meer dan zat vind ik. 🙂

  • KayaQuintana
   Wendy Lubberts

   Wat? Een tamme kraai? Dat is wel heel cool zeg! Zat ie binnen of kwam hij af en toe aanvliegen?

   • Wendy Lubberts
    KayaQuintana

    Mijn vader had ‘m ooit uit een nest gehaald en met de hand gevoed. Ook kon de kraai z’n eigen naam zeggen. Hij zat buiten in een zelfgemaakte hok/huisje,wat op een beschut plekje aan de muur was bevestigd.

 • Steffie

  Aah, zie zien er leuk uit! maar nee niets voor mij ^^ ik hou wel van een vacht

 • Amy

   Zelf heb ik 3 honden, 4 dwergkonijnen, een kip en een heleboel vissen. 2 van mijn dwergkonijntjes waren van mensen die ze weg wouden doen en niemand vonden, dus heb ik ze eigenlijk ook wel een beetje gered.

 • Desiree

  Ik heb alleen een hamster 🙂 En oja, de kat van de buren denkt ook dat ze bij ons woont :p

 • Jessie

  Wij hebben 1 hond (border collie) en mijn zusje heeft 5 cavia’s. Het begon met twee meisjes… Dachten we.

 • Kaylani

  Oh wauw wat ontzettend schattig!
  Wij hebben hier een enorme dierentuin.. 3katten, 3 honden, 1 konijn, 1 vogel, vissen, kikkers en rond de 20 schildpadden. En nee, ik maakte geen typfouten haha!

 • Miss Langhaar

   Het is zeker een schattig ratje! Ik heb ook nog ratjes gehad, maar geen kale 🙂
  We hebben nu 6 poezen en een hond, maar ooit had ik veel meer dieren die net zoals bij jou, via via bij me terechtkwamen ^^
  Ah, ik zou niet kunnen leven zonder dieren! 🙂

 • Daniëlle

  Eerlijk  ik vind naakt ratten een beetje griezelig, ik heb zelf 3 behaarde ratten mischien dat het daardoor komt:P
  Maar super dat jullie zo diervriendelijk zijn en ze willen redden.

  • KayaQuintana
   Daniëlle

   Ik had eerst ook harige ratjes maar deze zijn net zo lief. Ze zien er wel wat enger uit ja, hihi

 • marionne van rooij

  Hoi, wij hebben een bullterrier een poes en vissen in een aquarium. Heb muizen en hamsters gehad. En nu zijn we op zoek naar een ,of het liefst 2 kale ratten. Waar kan ik die kopen? Groetjes