Lifestyle: Help, ik ben ziek!

Getsie, ik ben ziek! Ik kan daar niet zo goed tegen omdat ik dan vrij weinig kan doen behalve in bed liggen en thee drinken. Ik ben stiekem uit bed gekropen om dit artikel te schrijven. Niet door vertellen want anders krijg ik ruzie met mijn moedertje, hihi! Ik kon het gewoon niet laten om mijn tips op te schrijven. Mijn tips die je kunt gebruiken als je net als ik nu ook ziek bent en jij je ook aan het vervelen bent. So here you go!

Het To do lijstje

Als de koorts gezakt is, is het weer mogelijk om pen en papier te hanteren. Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een To do lijstje maken voor alles wat je (in het nieuwe jaar) wil doen, nadat je weer beter bent, is dus een goed plan. Het kunnen simpele dingen zijn zoals je boekenkast uitruimen of een nieuw shirt aanschaffen. Misschien iets wat moeilijker is zoals je angst voor spinnen aanpakken. Wellicht ga je die knappe man nu eindelijk aanspreken en heb je die eerste date in de pocket. Je eigen wensen en dromen op een rijtje zetten kan je goed helpen en positief beïnvloeden. Voel je de energie al? Mooi, gebruik die als je weer beter bent om het To do lijstje af te werken.

Bladzijde 1 en Nederlandse ondertiteling

Als je dan toch in je bed ligt of zit, lees dan eens dat boek uit. Ja, dat ene boek dat je lang geleden heel enthousiast hebt aangeschaft en door de drukte bent vergeten. Begin eindelijk eens bij bladzijde 1 van dat toffe boek. En dan zijn er ook al die dvd’s die in de kast liggen. Regel een kopje thee en ga lekker op je gemakje een mooie film kijken.

Just relax!

Soms is het heel moeilijk om te relaxen. Echt relaxen is namelijk ook een kunst. In 2012 heb je jezelf ongetwijfeld uit de naad gewerkt voor b.v. school, werk, familie, vrienden, je grootste wens en jezelf. Vaak gaat de wekker al voor zeven uur en lig je pas rond twaalf uur in de avond weer in bed. Ja, dat zijn lange dagen. Het is dus niet raar dat we soms niet meer weten hoe we moeten relaxen. Maar als je ziek bent dan moet je wel. Dus ga er lekker helemaal in op. Neem een warme douche, pak jezelf in je warmste pyjama en ga lekker in bed liggen en relax…

PIN IT!

Tips van mooie lezeressen

Via mijn Facebook pagina kreeg ik ook wat goede tips binnen van lezers en misschien wel van jou. Ik vroeg je namelijk wat jij zou doen als je ziek bent en ik kreeg zeven mooie reacties binnen. Check them out!

Mireille M: Verse sinaasappelsap en paracetamol! Lekker vertroeteld worden help ook heel erg!! Hihi

Samantha C: Heerlijk in mijn bed liggen met een leuke tv serie op, kopje soep en thee!

Esmeralda F: Kopje thee, pijnstillers en idd lekker slapen!

Wendy van: Om je beroerdheid te verbannen,neem dan een kop thee met een scheutje rum. Drink deze op de rand van je bed op,kruip vervolgens je bed bed in. Op deze manier zweet je de boel er uit.

Dana L: Thee met Advil en borrel en naar bed slaapen lekker. Dat help wel bij mij .

Ruby K: Thee (met honing),in bed boekje lezen en ‘s avonds kippensoep eten en vroeg naar bed. Doe ik altijd als ik ziek ben.

Silvia B: Bed, thee en pijnstillers.

Sophie S: Slapen werkt bij mij goed

Goede tips toch? Tijd om er iets mee te doen. Beterschap voor al mijn zieke lezers en als je niet ziek bent, nog een heel fijne dag gewenst!

Kaya-Quintana

 

 

 

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Eva

    Ahhw, veel beterschap! Ik drink altijd veeeel thee met honing en ik rust lekker uit (:

  • Kimberley

    Beterschap !

  • Wendy

    Ik heb mijn tip op facebook aangepast. De thee met een scheutje rum tip heb ik van m’n moeder en zij heeft ‘m uit Groot-moeders tipboek. Daar staan heel veel handige en gezonde tips in wat je met de spullen en kruiden die je in huis hebt kunt doen. Ondertussen heb ik zelf ook zo’n boek. Voor simpele kwaaltjes hoef je niet speciaal naar de drogist of apotheek toe.