Lifestyle: Verslaafd aan notitieboekjes

Het notitieboekje, ik kreeg deze week een heel leuke binnen van Glossybox. Op de kaft staat Bloggers I met and liked. Awesome, als je het mij vraagt want ze hoeven dat natuurlijk niet te doen. Het is altijd fijn om te weten dat er aan je gedacht word en als het op de kaft van een notitieboekje staat, is het nog leuker. Het zette me ook aan het denken want ik ben gek op notitieboekjes. Ik heb ze in allerlei vormen en maten. Overigens moet ik mezelf ook altijd inhouden om er niet nog meer aan te schaffen.

Ik schrijf altijd alles op zodat ik het niet kan vergeten. Zo heb ik een To do list notitieboekje van de Hema. Daar streep ik alles op af, zodat ik zeker weet dat ik heb gedaan wat ik moest doen. Als ik met mijn band in de oefenruimte aan de slag ga, dan neem ik er ook altijd eentje mee. Je hebt vast al geraden dat mijn notitieboek daarvoor vol staat met songteksten, ideeën en afspraken voor de band. Ik sleep dat notitieboek ook wel eens mee als ik niet naar de band ga. Dan kan ik ondertussen gewoon doorwerken aan mijn songteksten of podium ideeën.

Voor school neem ik ook altijd notitieboekjes mee. Die zijn altijd klein en compact zodat ze in mijn handtas passen. Dat is namelijk veel makkelijker dan een groot schrift of een grote map. Notitieboekjes vind ik ook iets romantisch hebben. Soms kijk je bijvoorbeeld jaren later terug naar je eigen gekrabbel en schiet je spontaan in de lach. Dan ben je bijvoorbeeld allang vergeten wat je toen bezig hield of wat je toen moest doen. Net als je oude agenda’s waarin je hartjes bij de naam van je crush tekende. Nu heb ik een nieuw slachtoffer op het oog. Namelijk een notitieboekje van Moleskin.

Moleskin is de koning van de notitieboekjes. Ze zijn duurder maar ook heel precies ingericht en ingedeeld voor specifieke doeleinden. Het moleskin boekje dat ik graag wil is voor muziek. Ze hebben nu ook een speciale lijn voor de Hobbit film die uitkomt in december. Die ziet er extra spannend en speciaal uit. Yep, ik ben een notitieboek addict. Ik kan er niets aan doen, ik schrijf altijd alles op. En okay, ik teken ook wel eens geheel gedachteloos de raarste dingen in mijn boekjes, hihi!

Maak jij gebruik van notitieboekjes?

Kaya-Quintana

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • joanydvv

  Ik ben al net zo verslaafd aan notitieboekjes. Helemaal aan mijn Books Passion Journal van Moleskine. Echt heerlijk om daar lekker in te krabbelen 🙂

  • Kaya-Quintana
   joanydvv

   Die ga ik even opzoeken, die passion journal van Moleskin. Klinkt zo cool!

 • Les is more

  Moleskine, i love it.
  wel iet wat prijzig ja, maar dan heb je ook wat! Leuke post.
  xoxo

 • Nikita

  Ik ben ook zo verslaafd aan notitieboekjes ! Ik heb echt een schap vol met nog ongeschreven boekjes… :p echt erg XD
  en mama voedt mijn verslaving dan ook nog want ze heeft gisteren nog 2 boekjes meegebracht XD

  • Kaya-Quintana
   Nikita

   Ik dacht dat ik de enige was met nog lege boekjes, hihi!

 • Bows are cute

  Ik ben ook echt gek op speciale notitieboekjes. Maar meestal durf ik ze gewoon niet te gebruiken omdat ze zo mooi zijn. erg he!

  • Kaya-Quintana
   Bows are cute

   Ja, ik heb er ook een paar nog nooit gebruikt, hihi! Maar ze staan ook mooi in de kast 😀

 • Romy

  Ik ben echt superverslaafd aan notitieboekjes!
  Xoxo Romy

 • Lois Lorinde

  Ik hou van notitieboekjes!

 • Kim

  Ik vind sommige notitieboekjes supercute! Alleen ik vind ze nooit HAHA of ik ben blut wanneer ik ze wel zie helaas. Ik heb mijn oog wel laten vallen op de boekjes van Keri Smith (Wreck this journal, the non planner date book, this is not a book en finish this book) en op Q&A a day 5 years journal. Misschien kun je zo’n boekje een keer in een give away stoppen?

 • Lizet

  Ik gebruik er altijd m’n mobiel voor. 🙂