Make-up: Max Factor creme puff blushes

Ik ben gek op blushes, al vergeet ik ze vaak te dragen. Blushes bestaan uit mooie en vrolijke kleurtjes, waarmee je de wangen snel van een mooi tintje kunt voorzien. Max Factor bracht daarom de Creme puff blushes uit. Deze blushes lijken op marmeren kunstwerkjes door de twee kleuren die je er steeds in terugvindt. Door deze blushes draag ik de afgelopen weken toch weer wat meer kleur op mijn wangen.

max factor creme puff blush

De blushes leken op het eerste gezicht gebakken te zijn, maar voor een gebakken blush vind ik de structuur te droog. Zoals Max Factor al belooft, zijn het echt creme puff blushes. Voor een ongebakken poeder blush is de structuur daardoor juist fantastisch. De blush voelt namelijk zijdezacht aan en zelfs een beetje fluffy. Je kunt daardoor je gezicht van een zweempje kleur voorzien of juist van een intense kleur.

creme puff blushes

De blushes zijn dus makkelijk op te bouwen, waardoor je de intensiteit van de kleur zelf kunt bepalen. Echter zijn de donkere tinten zoals Alluring rose en Gorgeous berries wel direct iets intenser dan de lichtere versies. De lichte blush genaamd Lovely pink gebruik ik daarom soms zelfs als highlight. Seductive pink vind ik echt het perfecte kleurtje voor bijvoorbeeld een dagje kantoor.

max factor creme puff blushes

Naar mijn mening heb je bij Max Factor voor €12,99 een zeer goede blush te pakken. Ik vind ze qua pigment namelijk beter dan de blushes van Bourjois, die lange tijd favoriet waren als het ging om drogisterij blushes. Echter viel het mij wel op, dat door de wat drogere structuur van deze blushes, ze beter overkomen op een laagje foundation. Op mijn eigen huid pakken de blushes helaas minder goed en komen ze eerder over als een zachte glow.

creme puff blushes max factor

Je hebt dan meer dan drie laagjes nodig om ze goed tevoorschijn te laten komen. Over een laagje foundation verschijnen ze direct een stuk beter. De donkere kleuren vind ik overig soms lastig te vervagen door de ietwat drogere structuur. Je kunt ook zien op de swatch foto’s in dit artikel, dat de blushes een beetje droog overkomen. Maar de kleuren zijn perfect voor het dagelijks leven.

Wat vind jij van deze gemarmerde blushes?

Kaya-Quintana

P.S. Meer make-up nieuwtjes ontvangen? Like en volg dan via Instagram, thanks!

creme puff blush in lovely pink

Lovely pink

max factor creme puff blush in lovely pink

YSL Le teint touche éclat foundation als basis onder alle blushes

 

creme puff blush in seductive pink

Seductive pink

max factor creme puff blush in seductive pink

creme puff blush in alluring rose

Alluring rose

max factor creme puff blush in alluring rose

creme puff blush in gorgeous berries

Gorgeous berries

max factor creme puff blush in gorgeous berries

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.