Makkelijke pittige kippensoep

Oeh girl, deze pittige kippensoep is echt heerlijk! Daarnaast is deze soep foolproof en makkelijk te maken. Ik ben zelf gek op makkelijke soepen en vooral in de winter. Als koukleum vind ik het heerlijk om in de avond een lekker warm bordje soep te eten. Daarnaast hoef je ook niet moeilijk te doen als het gaat om voorbereiden, want je mikt alles in een pan. Ben je ook een echte soup lover? Lees dan zeker verder zodat ook jij deze makkelijke pittige kippensoep kunt maken.

pittige kippensoepPIN IT!

Deze soep is met name makkelijk omdat ik veel ingrediënten voorgesneden heb gekocht. Zo ben ik minder tijd kwijt en kan ik heel gepast koken. Aangezien ik in mijn eentje ben is dat vaak beter dan alles los kopen, waardoor ik te veel overhoud en niet op kan maken. Uiteraard kun je ook alles los aanschaffen als je dat prettiger vindt. Je hebt voor deze goed gevulde soep in ieder geval de volgende ingrediënten nodig:

 • Twee liter water
 • Zonnebloemolie
 • Twee stuks kipfilet of geen voor de vegetarische versie
 • Twee bouillonblokjes, ik gebruikte de groentebouillonblokjes van Zonnatura
 • Een zak boerensoepgroente (350 gram) met prei, bleekselderij, peen, selderie, bloemkool en paprika
 • Iets kruimige aardappelen
 • Biologische uiensnippers (85 gram) of twee uien die je zelf snippert
 • Twee teentjes knoflook
 • Een hele rode peper (halveren of weglaten als je niet van pittig houdt)
 • Himalaya zout en peper naar smaak
 • Krulvermicelli
 • Knapperbolletjes of croutons

makkelijke pittige kippensoep

Laten we aan de slag gaan met deze makkelijke pittige kippensoep. Ik hou ervan om alles klaar te zetten voordat ik het vuur onder de pan aanzet. Snij dus de twee teentjes knoflook fijn of gebruik een knoflookpers. Zorg ervoor dat de kipfilet in kleine blokjes is gesneden en deel de aardappelen in vieren. Ik hou zelf van hapklare blokjes, maar je kunt zelf bepalen of je alles groter of kleiner snijdt. Rol de peper tussen je handen om de zaadjes los te krijgen.

pittige kippensoep recept

Snij de peper vervolgens open en was de pitjes eruit. Snij de peper in kleine schuine schijfjes en was daarna goed je handen. Peper in je ogen krijgen is namelijk geen pretje! Dan is het tijd om een laagje zonnebloemolie in een grote pan te gieten. Fruit vervolgens op een laag vuurtje de knoflook aan en mik daarna de uitjes erbij. Zodra die er glazig uitzien kun je de peper eraan toevoegen. Als laatste kunnen de soepgroenten erbij.

kippensoep recept

Roer alles goed om en neem de tijd om alles even goed met elkaar te mixen. Het is belangrijk dat de soepgroenten goed gemixt zijn met de knoflook, uien en peper. Pas als alles goed gemixt is en de groenten er glazig uitzien, kun je er de twee bouillonblokjes bij doen. Ik verkruimel de bouillonblokjes altijd over de groenten heen en roer ze er goed doorheen. Zo weet ik zeker dat bouillon goed door de gehele mix wordt verspreid.

makkelijk kippensoep recept

Dan is het tijd om er twee liter water bij te gieten. Daarna kun je het vuur wat hoger zetten en het aan de kook brengen. Ondertussen voeg je de aardappels en de kipfilet toe. Zet nu de timer aan want na vijftien minuten koken is de soep klaar. Ik hou van goed gevulde soep dus ik heb er zelf ook wat krulvermicelli bijgedaan. Die voeg je in de laatste vijf minuten toe aan de kokende soep. Je kunt ook voor kleine grappige pastavormpjes zoals letterpasta kiezen. Maak er lekker je eigen feestje van!

pittige kippensoep maken

Vergeet niet om peper en zout naar smaak toe te voegen. Ik gebruik graag himalaya zout, lekker! Je moet ook regelmatig de soep roeren zodat de smaken zich blijven ontwikkelen. De aardappelen zijn na vijftien minuten koken gaar en dan is de soep klaar. Uiteraard moet je nog wel even proeven of de soep lekker smaakt voordat je deze opdient. Vervolgens kun je opscheppen en wat knapperbolletjes toevoegen voor wat extra bite. Zo, en dan nu lekker eten!

Laat je mij even weten of de pittige kippensoep is gelukt?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor meer recepten, thanks doll!

kippensoep maken

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.