Mijn hart volgen of mijn verstand?

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijke update postte. Eigenlijk komt dat omdat ik weer eens lekker in mijn eigen wereld zat. Er komt “mentaal” veel op mij af waardoor ik veel tijd besteed aan denken, ook al heb ik daar helemaal geen zin in. Maar het moet, het moet, het moet want anders kom ik er nooit uit. Als ik constant alles wat me dwars zit voor mij uitschuif dan gebeurt er niks. En ik wil niet stilstaan maar juist vooruit.

Dus heb ik flink zitten nadenken over wat ik nu eigenlijk wil en waar ik nu echt mee zit. Op dit moment zit ik met het volgende: Mijn hart volgen of mijn verstand. En natuurlijk is geen van de twee duidelijk, anders had ik er niet over na hoeven denken. Ik wil eigenlijk heel graag mijn hart volgen maar dat betekend dat ik mezelf moet openstellen voor een ander. Voor nieuwe gebeurtenissen, plaatsen, gevoelens en een ander leven.

En eerlijk gezegd ben ik super bang om mijn vertrouwen te leggen in een ander. Ik doe het wel maar ik doe het met ingehouden adem. Want als je iemand vertrouwd dan stel je jezelf bewust of onbewust kwetsbaar op. Dat heeft de ander vaak niet eens door maar als die persoon dan iets doet wat je niet leuk vind, dan komt dat tien keer harder aan dan normaal gesproken.

persoonlijkPIN IT!

En omdat ik geen schijtluis wil zijn stel ik me dus toch open voor een ander. Grote kans dat ik van de koude kermis thuis kom omdat de ander mij laat zitten. Mijn verstand zegt dan: “Play it safe girlfriend.” Maar ik ben zo’n eikel die, als ik om iemand geef, die persoon gewoon alles wil geven en blij wil maken. Dus mijn hart zegt dan: “Doe gewoon wat goed voelt, go for it!”

Maar goed, daar zit ik dus mee. Volg ik mijn hart of mijn verstand? Als ik mijn hart volg heb ik straks misschien eindelijk eens een knappe man, haha! Misschien heb ik dan later een mooi huis en een tof leven gevuld met geweldige mensen en kansen. Als ik mijn verstand volg dan blijf ik waarschijnlijk lang werken aan mijn carrière. Dan mis ik misschien heel veel gezelligheid maar heb ik weinig te verliezen of om verdrietig over te zijn.

Uiteindelijk zal ik toch wel mijn hart volgen maar op dit moment ben ik gewoon een beetje huiverig over het verliezen van de controle over mijn leven. Er zijn bijvoorbeeld mensen in mijn leven die ik absoluut niet kwijt wil maar het is onzeker of ze in mijn leven blijven. Best eng om te weten dat je misschien iemand kwijt raakt terwijl je daar veel tijd en energie in steekt. Dat je ze nu eigenlijk al mist terwijl dat nog niet eens hoeft.

Maar misschien is dat juist wat je moet voelen om echt te begrijpen wat je in het leven wilt. Misschien is het vertrouwen hebben in een ander en in het leven precies wat ik nodig heb. Controle hebben over alles is namelijk niet echt leven, denk ik. Maar wie ben ik om dat te zeggen, ik ben geen levensexpert, haha! Ik ga dus nog maar even soul searchen maar ik wil ook aan jou vragen, wat denk jij?

Je hart volgen of je verstand?

Kaya-Quintana

P.S. Meer persoonlijke updates? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Suzanna

  Je hoeft echt niet te kiezen tussen verstand en hart. Wie zegt dat je niet je hart kunt openstellen voor een ander en ook nog carriere maakt! Als je van jezelf écht moet kiezen, zou ik voor het hart kiezen. Carriere komt en gaat, en als je oud en verrimpeld bent, heb ik toch liever mensen om me heen.

  • Kaya-Quintana
   Suzanna

   Hihi, ja en laten we hopen dat we oud worden zonder rimpels, hihi!

 • Grace

  Volg je hart zonder je verstand te verliezen!

 • farah

  Je kan het toch ook combineren? Aan je carrière werken en je openstellen voor een ander? Probeer ondanks alles je hoofd koel te houden zodat hetgene geen negatieve invloed heeft op jewerk\ studie. Ik heb namelijk ook tegenslagen gehad wat betreft daten, relaties. Maar ik heb mijn studie altijd voorop gesteld. Dat was op dat moment mijn troost en dan natuurlijk mijn dierbaren.

  • Kaya-Quintana
   farah

   Ja, combineren zou kunnen maar ik ben bang dat ik dan 1 van de twee te weinig aandacht zal geven

 • Rachel

  Goed geschreven en ben het helemaal met je eens. Ik heb drie vriendinnen aan de kant gezet want echte vriendinnen waren zij niet. Door die stap te zetten heb ik zoveel meer rust gekregen. Ook wilde ik 1,5 jaar na mn breuk weer een andere jongen vinden en die actie is geslaagd. Ik ben gelukkig met hem en heb hem wel een halfjaar een beetje op afstand gehouden zoals niet teveel gelijk zien niet gelijk mn ouders ontmoeten etc. Ik was zeer gekwetst in mijn vorige relatie en hij ook dus het heeft voor ons beiden goed uitgepakt. Ik wens jou hetzelfde toe, vraag eerst zoveel mogelijk dingen aan diegene en ga dan pas date. Sta niet voor onverwachtte dingen. Succes meis en probeer gewoon je leven lekker te storten op je blog vrienden en carriere liefs

  • Kaya-Quintana
   Rachel

   Bedankt voor je comment, ik word er vrolijk van 😀

 • Trista

  Lastig, ik ken die innerlijke strijd maar al te goed. Ik vind mezelf een enorme controlfreak (luisteren naar je verstand) en ik kan zeggen dat dit me niet echt gelukkig maakt. Ik denk constant: Ik moet dit, ik moet zus, ik moet zo. Of ik ben bang. En dat is inderdaad niet echt leven. Doe eens wat geks, iets impulsief! Gekwetst worden we toch wel of we ons nou open stellen voor anderen of niet.

 • Jennifer

  Wat voor mij een hele belangrijke factor is bij de keuzes die ik maak, is of ik er écht gelukkig van word. Dat klinkt misschien heel kort door de bocht, of als excuus om ‘onverstandige’ keuzes te mogen maken. Maar als er iets niet maakbaar is dan is het ons leven, er komen altijd onvoorziene dingen de hoek om kijken. Bij mij was het een ongeplande zwangerschap tijdens mijn laatste studiejaar. Kies ik er dan voor om ‘verstandig’ voor mijn studie te gaan of laat ik een wens in vervulling gaan die anders voor een paar jaar later op de planning stond. Is het wel verstandig om voor de studie te gaan, want hoe zit dat met schuldgevoelens of spijt achteraf. Ik zie nu in dat verstandig voor een ander niet altijd verstandig voor mezelf is. Ik heb besloten om vanaf nu mijn hart te volgen en te doen wat die mij ingeeft. Ik kan mijn studie ook nog prima afmaken, wellicht op een iets andere manier. Maar ook zo komen we er.

  • Kaya-Quintana
   Jennifer

   Ja, dat is inderdaad waar. Een beetje van beide is misschien wel de beste oplossing. Bedankt voor je interessante comment 😀