Mini bananenpannenkoekjes

Wat doe je als je twee bananen over hebt? Juist, bananenpannenkoekjes bakken! Gister was ik namelijk op zoek naar ontbijtgerechten omdat ik eens niet crackers wilde eten. Ik vond het basisrecept voor bananenpannenkoeken die ik zelf een beetje aangepast heb. Het resultaat zijn luchtige pannenkoekjes die niet zwaar op de maag vallen. Uiteraard heb ik er foto’s van gemaakt en vind je in dit artikel het recept, here we go!

bananenpannenkoekjes

Voor deze bananenpannenkoekjes heb je het volgende nodig:

  • Twee bananen, het liefst heel rijpe bananen
  • Twee eieren
  • Zakje vanillesuiker of poedersuiker
  • Vanille extract, een half theelepeltje
  • Koek en speculaaskruiden, een theelepeltje
  • Zelfrijzend bakmeel 50 gram

bananen pannenkoekjes

En daar doe je het volgende mee: De twee bananen prak je fijn in een kom. Dat gaat heel makkelijk als de bananen wat rijper zijn. Vervolgens voeg je er een theelepeltje koek en speculaaskruiden aan toe. Uiteraard kun je ook voor enkel kaneel kiezen. Ik heb er zelf een beetje poedersuiker aan toegevoegd, aangezien mijn vanillesuiker op is. Daarom heb ik er nog een scheutje vanille extract aan toegevoegd. Vergeet niet alles goed door elkaar te prakken.

bananenpannenkoeken

Dan is het tijd voor zelfrijzend bakmeel, wat je goed door de bananen moet mixen. Als het bakmeel is opgenomen door de bananenmix, kun je de twee eitjes er doorheen mixen. Na het super goed mixen kun je de pannenkoekjes bakken. Het is een goed idee om de bananenpannenkoekjes klein te houden, zo kun je ze makkelijker omkeren. Je hoeft ze ook niet lang te bakken, want ze worden lekker snel bruin.

bananenpannenkoekjes recept

De structuur van de bananenpannenkoekjes is anders dan een gewone pannenkoek. Hierdoor zie je niet zo snel de bubbeltjes verschijnen zoals je dat bij normale pannenkoeken ziet. Je moet de onderkant dus goed in de gaten houden zodat ze niet verbranden. Mijn pannenkoekjes waren op een mediumvuurtje binnen twee a drie minuten mooi goudbruin. Je kunt ze dus vrij snel op je bordje mikken.

bananenpannenkoekjes recept

De bananenpannenkoekjes hebben na het bakken het typische pannenkoekje laagje. De binnenkant is juist erg luchtig en smeuΓ―g. Naar mijn mening smaken ze een beetje als een mix van een wafel en een wentelteefje, met een vleugje banaan natuurlijk! Ik heb de Golden syrup van Marks and Spencer over mijn bananenpannenkoekjes gegoten. Ze hebben niet al te veel siroop nodig, want ze hebben van zichzelf al genoeg smaak.

Eet smakelijk!

Kaya-Quintana

P.S. Volg mijn blog via Bloglovin voor meer artikelen, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.