De mooiste minimalistische draadlampen

De laatste paar maanden erger ik mij behoorlijk aan mijn interieur. Alhoewel ik blij ben met mijn appartement, is de inrichting iets minder naar mijn zin. Ik ben gek op mijn vintage meubels, maar het voelt niet als één geheel. Ik wil graag richting een minimalistisch interieur en ik vind het lastig om daarmee te beginnen. Toen dit weekend mijn lamp in de huiskamer kapot ging, bedacht ik mij dat ik wellicht daar het beste mee kan beginnen: nieuwe lampen! In samenwerking** met Directlampen.nl ging ik daarom op zoek naar inspiratie voor een paar mooie minimalistische draadlampen.

directlampen.nl

Op dit moment bestaat het kleurenpalet van mijn huiskamerinterieur uit zandkleurige tinten. Ik heb een antieke koperen lamp met een witte basis boven mijn salontafel hangen. Alhoewel ik de lamp mooi vind, is het geen echte eyecatcher. De lamp is ook nog eens een beetje krakkemikkig en valt daardoor niet op de juiste manier op, haha! In de webshop van Directlampen.nl vond ik de onderstaande mooie koperkleurige draadlampen.

minimalistische draadlampen

Mijn oude lamp is ook koperkleurig en die tint wil ik graag behouden. Want alhoewel deze lampen minimalistisch zijn, geeft die koperen tint juist wat warmte terug aan de ruimte. Daarnaast weerkaatst het licht mooi tegen de koperen lampenkap, waardoor er een leuk lichtspel ontstaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier vroeger zelf nooit bij stil heb gestaan. Tot ik de interieur video’s van Mister Kate zag, waarin zij heel vaak dergelijke lampen gebruikt.

minimalistische draadlampen

Nu ben ik helemaal fan van minimalistische draadlampen! Met name omdat ze een echte eyecatcher zijn, zonder heel massief en groots over te komen. Dat past natuurlijk perfect in een minimalistisch interieur. Omdat mijn huiskamer overloopt in mijn achterkamer, waar mijn kantoor is, wil ik graag dat die twee ruimtes mooi op elkaar aansluiten. Mijn achterkamer is ingericht met witte muren en zwarte en houten elementen.

draadlamp

Om toch eenheid te creëren wil ik ook graag in mijn achterkamer een draadlamp ophangen. Omdat de muren wit zijn, lijkt het mij leuk om te spelen met contrast. Een zwarte lamp lijkt mij dus de beste optie. Wellicht hetzelfde model als in de woonkamer, zodat de stijl in ieder geval overeenkomt. Misschien ga ik juist voor een heel ander model of een set van twee verschillende minimalistische draadlampen. Ik denk dat in mijn achterkamer het juist iets speelser mag zijn, met name omdat de muren wit en strak zijn.

directlampen.nl

Nu ik de juiste lampen heb gevonden, wordt het tijd om ze te bestellen. Vind jij deze lampen ook leuk, dan kun je terecht bij Directlampen.nl. In hun webshop vind je nog veel meer unieke en betaalbare lampen. Je kunt er terecht voor industriële, Scandinavische, klassieke, moderne, design- en hanglampen. Ik ben benieuwd welke style lampen jij zou kiezen, laat het mij dan ook zeker even weten via een comment.

Ik ga nog even verder neuzen in de webshop,

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij ook via Bloglovin voor meer interieur artikelen, thanks!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • femketje

  loooove zulke lampen 😀

  • Kaya-Quintana
   femketje

   Me too! <3

 • Nathalie

  Nice. Wij hebben net voor boven ons nieuwe keukeneiland koperen draadlampen gekozen. Hier de Eglo vintage Carlton (koperen versie dus).

  • Kaya-Quintana
   Nathalie

   Koper is ook erg mooi, net iets warmer qua kleur 😀