Mijn nieuwe Ikea Pax kast inrichting

Een lange tijd heb ik niets aan mijn walk in closet gedaan. Aan het begin van het jaar heb ik wel mijn kledingkast helemaal uitgezocht, zie deze video. Daar ben ik nog steeds heel blij mee, want de minimalistische lifestyle past erg goed bij mij. Ik heb nu dus veel minder kleding, maar mijn kast was allesbehalve praktisch ingericht. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik inrichten best moeilijk vind. Toch vind ik dat mijn nieuwe Ikea Pax kast inrichting erg mooi is.

walk in closet

De Ikea Pax kast kocht zoโ€™n drie jaar geleden toen ik net op mezelf ging wonen. Ik was en ben er nog steeds erg blij mee. De Pax kast is namelijk betaalbaar en met weinig moeite kun je er een glamour look aan geven. Ik heb twee Pax kasten van een meter breed. Ik heb vier planken en een uitschuifbare plank. Daarnaast heb ik vier kledingroedes en twee lades met een glazen front. In mijn nieuwste vlog kun je zien hoe deze items eruit zien.

ikea pax kast inrichting

Op dit moment heb ik slechts twee kledingroedes aan de bovenkant van mijn kast gemonteerd. Nu ik minder kleding heb zijn er ook minder roedes nodig. Ik heb de roedes hoog gehangen zodat mijn kleding niet meer kan kreukelen aan de onderkant. Eerder zaten de planken in het midden van de kast voor mijn schoenen. Ik dacht dat het mooi zou zijn, maar eigenlijk was het onpraktisch omdat mijn kleding niet languit kon hangen. Hello wrinkles!

ikea pax kast inrichten

In mijn linkerkast heb ik van onder naar boven gewerkt. Beneden vind je de lades met glazen frontjes en twee planken voor opgevouwen kleding. In mijn rechterkast hangen mijn jurken, daarom werkte ik in die kast van boven naar beneden. Ik heb eerst gekeken hoe lang mijn langste jurk was. Daarna heb ik de planken voor mijn schoenen daarop aangepast. Dat werkt perfect want mijn jurken kunnen lekker uithangen en mijn schoenen kan ik nu echt goed zien.

ikea pax kast inrichting

Ik vind het ongelooflijk hoe een paar kleine aanpassingen zoveel verschil kunnen maken. Ik kan nu meer kwijt in dezelfde kast en het ziet er veel beter uit. In mijn volgende en hopelijk grotere huis wil ik nog twee Pax kasten toevoegen. Ik zou namelijk graag mijn tassen en andere accessoires ook een mooi plekje geven. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn nieuwe Ikea Pax kast inrichting. Voorlopig kan ik nog wel even vooruit met deze nieuwe look.

Wat vind jij van deze nieuwe Ikea Pax kast inrichting?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor meer interieur artikelen, thanks babe!

walk in closet tour

walk in closet kaya quintana

inloopkast ikea

inloopkast

inloopkast schoenen

walk in closet shoes

schoenen opbergen

accessoire plank

sieraden opbergen

sieraden organizer

vintage portemonnaies

Accessoires opruimen

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana