Wat ik op een dag eet

Ja, maar Kaya… Wat eet je dan? Die vraag heb ik de afgelopen maanden heel erg vaak gekregen. In de onderstaande video laat ik je daarom graag zien wat ik op een dag eet. Wat ik je in de video laat zien is mijn basis die ik regelmatig aanvul met andere hapjes en snacks. Een vast maaltijdplan heb ik niet want het samenstellen daarvan vind ik erg lastig omdat ik veel voedselallergieën heb. Veel etenswaren die voor andere mensen vanzelfsprekend zijn kunnen voor mij dodelijk zijn.

wat ik op een dag eetPIN IT!

Ik heb namelijk het paraberksyndroom. Nee, dat klinkt niet heel chique, haha! Het betekent in ieder geval dat ik allergisch ben voor de Berkenboom en alle bijbehorende vruchten in dezelfde familie. Denk aan appels, peren, nectarines, perziken en kersen. Echter reageert mijn lichaam ook slecht op fruitsoorten die niet uit dezelfde familie komen, maar wel dezelfde eigenschappen hebben. Denk aan kiwi’s, verse ananas, aardbeien etc.

komkommer-tonijnsaladePIN IT!

Daarnaast ben ik allergisch voor schaal en schelpdieren zoals garnalen. Als mijn weerstand laag is kan ik soms ook niet tegen zalm en andere vissoorten. Van noten en pinda’s moet ik sowieso wegblijven want dat gaat gegarandeerd fout. Je kunt je dus wel voorstellen dat ‘normaal’ eten voor mij niet is weggelegd. Uiteraard heb ik daar wel iets op verzonnen en kan ik redelijk gezond eten. Vergeet niet dat mijn manier van eten wellicht niet aansluit op jouw behoeften. Mijn eetpatroon is namelijk niet voor iedereen geschikt, maar bevat wel een handige en lekkere basis.

Bekijk snel wat ik op een dag eet,

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij op Youtube voor meer video updates, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Anita

  De kipfilet met spinazie zag er heerlijk uit. Zou je een keer een filmpje kunnen maken over hoe je de kip maakt?

  • Kaya-Quintana
   Anita

   Yes, goed idee! 😀

   • Anita
    Kaya-Quintana

    Yay! Alvast bedankt en een hele fijne dag toegewenst. 🙂