Organix Brazilian keratin therapy shampoo

Mijn haar is gelukkig niet zo heel moeilijk, maar mijn hoofdhuid wel. Ik heb allergieën voor diverse cosmetica ingrediënten en ik heb snel last van roos en eczeem. Een tijdje geleden vertelde ik je over deze Keune shampoo, waardoor ik daar geen last van kreeg. Helaas is deze shampoo behoorlijk prijzig als je om de dag je haar wast. Daarom gebruik ik sinds vorige week OGX Organix shampoo. Om precies te zijn de Organix Brazilian keratin therapy shampoo.

Organix Brazilian keratin therapy shampoo

De shampoo van Keune kost gemiddeld €20,- voor een flacon. Daar ben ik snel doorheen omdat ik om de dag mijn haren was door mijn workouts. De OGX Organix shampoo kost rond de €10,99 bij de drogist. Daarnaast zit er meer in de fles waardoor het voor mij een zeer voordelige shampoo is. Ik moet helaas sowieso iets meer geld aan shampoo uitgeven door de allergieën en eczeem. Goedkope shampoos bevatten vaak Sodium benzoate en Sodium laureth sulfate.

Organix Brazilian keratin therapy shampoo review

Die laatste ken je waarschijnlijk als SLS of de andere variant SLES. Twee ingrediënten waardoor sommige mensen last krijgen van een geïrriteerde hoofdhuid, eczeem of een allergische reactie. SLS en SLES zijn goedkope stoffen die een product laten schuimen. Mijn huid droogt ervan uit, raakt geïrriteerd en vervolgens ontstaat er eczeem. Sodium benzoate is een parabeen, ofwel een ingrediënt wat een product goed houdt. Aangezien ik allergisch ben voor diverse parabenen moet ik daar dus ook een oogje op houden.

Organix shampoo

SLS, SLES en Sodium benzoate zijn volgens mijn dermatoloog niet gevaarlijk. Met name omdat je ze weer van je huid afwast. Toch kan niet iedereen ertegen en daarom zijn er gelukkig producten zoals de Organix Brazilian keratin therapy shampoo. In shampoos van dit merk zitten geen parabenen, sulfaten en fosfaten (SLS en SLES). Volgens het merk zijn hun producten ook nog eens milieuvriendelijk en geschikt voor mensen met een allergie.

sls vrije shampoo

Alhoewel ik deze shampoos al vaker in het schap heb zien staan, kwam ik er vorige week pas achter dat ik ze ook kan gebruiken. Thank you Google! Ik heb nu dus de Organix Brazilian keratin therapy shampoo die geschikt is voor droog en pluizig haar. Ik krijg geen jeuk op mijn hoofd van deze shampoo, score! Daarnaast heb ik nog geen roos of een droge hoofdhuid opgemerkt. Ik moet deze shampoo nog even verder uittesten, maar tot nu toe heb ik geen klachten. Mocht jij dus ook last hebben van dezelfde klachten dan is dit shampoo merk misschien ook iets voor jou!

Heb jij al iets van Organix getest en heb je een aanrader? Let me know!

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor meer beauty updates, see you there!

parabeenvrije shampoo

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.