Parfum: Richi Richi van Nina Richi

Een prachtig flacon omhuld met een snoezige strik en gevuld met een kittige geur. Alhoewel ik de flacon op het eerste gezicht super snoezig vond, leek de geur mij maar niets. Maar na een paar keer proberen kon ik de geur toch erg waarderen. Deze geur genaamd Richi Richi van Nina Richi heeft een plekje in mijn parfumkastje gewonnen. En dat terwijl deze geur totaal anders dan de geuren die ik normaal gesproken draag. Meestal ga ik voor de heel zoete geuren of juist kruidig of heel licht en poederachtig.

De geur Richi Richi past helemaal niet in de bovenstaande beschrijvingen. De geur is opgebouwd met de volgende geurnoten: Rabarber, bergamot, moonflower, Indische tuberoos en de centifolia roos, patchouli en sandelhout. Erg vreemd dat ik deze geur zo heerlijk vind ruiken. Want meestal loop ik geuren die bergamot bevatten voorbij, die geur noot spreekt me namelijk helemaal niet aan. Ook sandelhout is alles behalve één van mijn favorieten. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niets over een geur. Het ligt eraan in welke hoeveelheden elk ingrediënt word gebruikt en hoe de geur daardoor word.

Gelukkig bestaat Richi Richi naar mijn mening uit de perfecte balans van al deze geurnoten.Ik vind het moeilijk om een geur aan je te beschrijven. Ik verwijs je daarom ook vaak door naar een parfumerie omdat je daar zelf het beste kunt testen hoe een geur bij jou ruikt. Toch zal ik een poging wagen omdat ik deze geur zelf zo interessant vind. Hij is namelijk een beetje zoetig, kruidig en warm met een klein beetje attitude. Aan de ene kant vind ik deze geur lekker speels en draag ik hem dus ook dagelijks. Maar als ik een keer uitga en in mijn strakke party dress voor de spiegel sta, vind ik deze geur er ook bij passen.

Uiteraard is het ook afhankelijk van je gevoel wanneer je welke geur draagt. Maar Richi Richi vind ik eigenlijk de perfecte geur voor veel gelegenheden. Een beetje speels, een beetje stout maar ook perfect als je strak in het pak naar kantoor moet. Daarnaast blijft deze geur erg lang op mijn huid aanwezig. Ik heb zelf de 80ML eau de parfum en met één keer sprayen kom je al een heel eind. Vaak breng ik hem in de ochtend rond 08.00 aan en om 19.00 ruik hem nog. Deze geur vind ik een succes en ik zou hem zeker opnieuw aanschaffen.

Heb jij deze geur al eens geroken? En wat vind je er van?

Kaya-Quintana

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Bellachique

    Die vind ik dus zo goed ruiken, heb hem zelf ook! 🙂