Personal: Rare gewoontes? Die heb ik niet! Of wel?

Rare gewoontes, iedereen heeft ze. Misschien maar eentje of juist heel veel. Een rare gewoonte hoeft overigens niet negatief te zijn. Sommige “rare” gewoontes zijn heel handig. En sommige gewoontes zijn gigantisch nutteloos. Ik heb er uiteraard ook een paar. Ze zijn niet heel abnormaal, althans dat hoop ik maar, haha! Het leek me wel leuk om mijn rare en maffe gewoontes met je te delen. Omdat het heel grappig kan zijn en soms ook heel herkenbaar. Ik lees in magazines bijvoorbeeld graag over rare gewoontes van andere mensen. Geen idee waarom, maar ik vind dat heel leuk. Dus in dit artikel vertel ik je over een paar van mijn rare gewoontes. Let’s do this!

Doosjes

Als ik iets nieuws koop, dan houd ik het allerliefst alles in de doos. Zodat het iedere keer weer voelt alsof ik het net nieuw heb. Met als gevolg dat bijna elk product dat ik heb, nog steeds in de originele verpakking in mijn kast vertoeft. Mijn kast is als het ware, mijn eigen kleine winkeltje. Ik vind het ook lastig om doosjes van nieuwe dingen weg te gooien.

Opruimen

Boeken moeten van klein naar groot in de kast staan. Klein aan de rechterkant en groot aan de rechterkant. Ik kan echt heel erg lastig daar mee zijn. Als twee boeken even groot lijken te zijn, dan ga ik echt op onderzoek uit om te checken welke toch net ietsje groter is. Dat heb ik ook met het opruimen van mijn geuren. Die moeten in de doos ook van klein naar groot gaan. En het liefst check ik ook alles op dikte. Alle doosjes van dezelfde grote moeten bij elkaar staan.

Kleding

Goed, het op kleur hangen van kleding is misschien niet zo gek. Maar daar blijft het bij mij niet bij. Ik hang bijvoorbeeld colberts bij elkaar en deel die vervolgens in op kleur. Wit en zwart hangen achter elkaar. Daarna volgen alle andere kleuren van licht naar donker. Het liefst hang ik ook al mijn kleding op. Opvouwen vind ik niets want dan komen er kreukels in. Deze gewoonte heb ik overgehouden door het werken in kledingwinkels. Voor mijn nieuwe baan ga ik ook weer aan de slag met kleding. Dus dan zal het wel weer erger worden, haha!

PIN IT!

Inrichting

Op mijn bureau staat mijn everyday bakje. Hier staan mijn beauty producten in die ik elke dag gebruik. Aan de ene kant staat het super leuk en is het heel handig. Aan de andere kant irriteert het me mateloos. Het liefst bewaar ik alles wat ik heb, netjes in dozen en kasten zodat niemand het ziet. Ik houd van een rustige en toch ietwat strakke omgeving. Ik kan hooguit drie items op mijn bureau hebben, anders word het me teveel. Dan moet ik het echt opruimen zodat ik het niet meer zie.

Afblijven!

Iets is wat ik heel vervelend vind, is als mensen zomaar aan mijn spullen komen, afgezien van familie en vrienden. Als er bijvoorbeeld mensen op bezoek zijn en alles optillen en aanraken om te bekijken, dan word ik gek. Afhankelijk van wat het is, vind ik het gewoon onbeleefd als je zomaar overal aan zit. Ik kan daar inwendig ook echt heel pissig om worden. Ook al weet ik dat het helemaal niet zo erg is. Ik flip dan stiekem toch een beetje, hihi!

Stof en andere viezigheden

Ik haat stof! Ik kan er niet tegen als ik ergens een laagje stof zie liggen. Dan krijg ik echt de neiging om per direct Miep Kraak uit te hangen. Vieze beeldschermen zijn ook een doorn in mijn oog. Mijn Imac scherm maak ik dan ook continue schoon. En als ik een vlekje niet meteen weg krijg… Oeh, dan is dat vlekje het eerstkomende uur mijn grootste missie op aarde.

Uiterlijk

Qua uiterlijk zit het me al vanaf mijn geboorte niet mee. Eczeem en allergie zijn bij mij helaas vaak te zien. Hierdoor ben ik heel perfectionistisch over mijn uiterlijk. En soms ook juist helemaal niet, haha! Er zit totaal geen logica in, dus ik begrijp het als je me niet snapt. De enige twee dingen waarvan ik echt heel chagrijnig word, zijn mijn nagels en haar. Als mijn haar niet goed zit, raak ik echt gestrest. Mijn nagels moeten ten alle tijden gelakt zijn en allemaal van gelijke lengte. En ze moeten ook schoon zijn want anders trek ik het niet.

Oei, dat zijn al zeven rare gewoontes! En ik heb er nog meer, hihi! Ach, heel raar zullen ze denk ik wel niet zijn. Vast niet zo raar als mijn gewoonte om in de bosjes te liggen en de buren te begluren. Anyway, volgende keer meer?

Kaya-Quintana

P.S. Je dacht toch zeker niet dat jij er onder uit komt? Vertel, wat is jouw rare gewoonte?

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Dafne

  Haha leuk artikel, dat met doosjes heb ik ook, vooral bij parfums omdat die doosjes ook extra mooi zijn!

 • Jessie

  Dit is nou echt kei leuk om te lezen! Meer! 🙂

  • KayaQuintana
   Jessie

   Meer? Haha, word geregeld!

 • julia

  ik kan ook niet tegen rommel haha

 • Kim

  Ik heb ook echt moeite met doosjes weggooien./En ook mijn kleding hangt meestal gesorteerd, ik dacht dat ik de enige was HAHA. Een rare gewoonte die ik ook heb is dat ik iets heel mooi kan hebben neergezet maar ik dan toch twijfel “is het wel goed genoeg” ik ben dan heel perfectionistisch en ga door totdat ik het perfect vind. Oh en ik heb een snoeppot op mijn bureau staan met van die hartjes erin. En ik vind ze heel lekker maar als hij half vol is dan ga ik me eraan irriteren omdat hij dan niet mooi gevuld eruit ziet. Ik ben best vreemd HAHA

 • RubyManuela

  Ik kan er erg slecht tegen als mensen tijdens het eten met hun vork eten uit de pan prikken. Ik vind dat zo vies, ik eet dan ook niets meer wat uit die pan komt haha. Me pa vindt dat ik me aanstel, maar ik kan er niets aan doen! En alles moet inderdaad opgeruimd zijn. Alles heeft bij mij een vaste plek, als het daar niet ligt, word ik echt gek haha. Heel leuk artikel!

  • Kim
   RubyManuela

   Dit ook ja! Of als je bijvoorbeeld een bord hebt met sauzen -of zoals bij de MacDonald een bakje- of bijvoorbeeld dipsaus bij chips en iemand dipt, eet ervan en dipt weer dan hoef ik het ook al niet meer ik vind dat zo smerig

   • KayaQuintana
    Kim

    Oeh, ja dat is inderdaad heel goor! Ben het met jullie eens

 • Mum.

  De doosjes, de boeken en de kleding, daar sluit ik mij onmiddelijk bij aan! Wil je die van mij horen…Mijn bed moet ik altijd krukvrij opgemaakt hebben en als er dan iemand op gaat zitten! Ik probeer er wat aan te doen maar ja, old habbits !

 • Jaimie

  wow, jij bent netjes haha! Ik wou dat ik dat had, dan was me kamer niet meer zo’n troep.

  • KayaQuintana
   Jaimie

   Hihi! Nou, het is nu wel een troep hoor. Maar als ik eenmaal ga opruimen staat alles weer helemaal strak in het gareel

 • Miss Langhaar

  Leuk artikel! Veel van wat je opsomt heb ik zelf ook, zoals de doosjes haha ^^

 • Yvi

  Hè Kaya werk je niet meer bij de Douglas’? Omdat je het over je nieuwe baan hebt? Verder wou ik dat ik zo netjes was als jou! Hahah

 • Femke

  Kaya je woord steeds mooier

 • Femke

  Kaya je woord steeds mooier

 • Femke

  Oja Kaya zijn goedkopen make-upnprodukten slecht let niet op spel fouten heb dislexsie

 • Lilly

  Ik heb een hele rare gewoonte. Als ik me niet fijn voel op straat ga ik doen alsof ik bel, hoe bedoel je weird, maar ik blijf ‘t toch maar doen -_-‘

  • Miriam
   Lilly

   Wow! Dit herken ik precies! Ik pak ook altijd mijn mobiel als ik bijvoorbeeld ergens alleen loop en ik voel me niet op mijn gemak. Dan voel ik me zekerder… Raar, maar wel waar, haha!!

   • Lilly
    Miriam

    Haha echt? Serieus? Yes, haha! Ik bedoel… ik vond het zo’n aparte gewoonte dat ik never nooit verwacht had dat nog iemand hem had!!! Maar het werkt wel haha! ^^

    Heb helaas nu nog een gekke gewoonte en dat is de hele tijd mijn oorlel (heb sinds een paar weken een derde oorgaatje aan te raken en die oorbel te draaien, zo irritant!! :’) )

 • jona

  Bij opruimen staat twee keer rechterkant…

  Ik kan er niet tegen als iets nét niet schoon is of als het gordijn op een kiertje staat…