Personal: Tja, ik doe het gewoon!

Mijn stagebegeleider en ik waren een week geleden in gesprek over mijn functioneren. Best wel spannend om van een professional te horen wat hij van mijn werk vindt. Gelukkig was hij wel te spreken over mijn werk, thank god! Maar hij zei ook iets waar ik toch wel even over na moest denken. Hij zei: “Volgens mij gaat alles bij jou heel gemakkelijk. Want je doet het allemaal zo makkelijk.” Ik stond hier eigenlijk wel een beetje van te kijken. Want ik had helemaal niet het idee dat ik overkwam alsof ik alles zo uit mijn mauw schud. Ik doe het eigenlijk gewoon maar.

En dat klinkt misschien heel stom maar het is wel zo. Als ik ergens bang voor ben of iets nog niet zo goed kan, dan kies ik er voor om het maar gewoon te doen. Want ik heb er ook niets aan om het uit te stellen. En iemand anders gaat het ook niet voor me doen. Daarnaast leer ik alleen maar als ik ook daadwerkelijk ervaar hoe het is om iets te doen wat ik nog niet kan. Soms ga ik gigantisch hard op mijn gezicht maar het komt ook wel eens voor dat het juist super goed gaat. En dat geldt eigenlijk voor alles wat ik doe.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat ik een nieuwe taak krijg op mijn stage. Maar ook in mijn persoonlijke leven komen gebeurtenissen voor waar ik de kriebels van krijg. Zoals je weet ben ik bijvoorbeeld altijd heel nerveus voor dates. Maar ik heb deze afgelopen maand alweer drie dates gehad. Ik was dood nerveus en ik wilde het liefst meteen terug naar huis maar ik heb het toch gedaan. En het was eigenlijk heel gezellig dus ben ik stiekempjes wel een beetje trots op mezelf. Uiteindelijk heb ik het gewoon gedaan en is alles goed gekomen.

Ik houd er ook wel van om een beetje on the edge te leven. Om mezelf uit te dagen en niet alleen maar op de bank te hangen. Als het avontuur niet naar mij toe komt, dan ga ik zelf wel op zoek naar het avontuur. Zo heb ik bijvoorbeeld een jaar lang een cosmetica webshop gerund. Het was hartstikke leuk om dat te doen maar het is uiteindelijk niets voor mij. Ik wil niet achter een computer zitten maar echt met mijn klanten communiceren. Uiteindelijk heb ik dus mijn webshop gesloten en heb ik me meer op mijn make-up art gestort. Ik zie het sluiten van mijn webshop niet als falen. Maar als een ervaring die ik heb opgedaan en waarvan ik heb geleerd. Het was leuk, ik heb meer zakelijk inzicht gekregen en weet nu zeker dat het niets voor mij is.

Gewoon doen dus, want hoe kom je er anders achter wat wel of niet voor jou werkt? Maar het gaat niet altijd even makkelijk, dat moet ik toegeven. Zo was ik ook een beetje bang om aan mijn studie te beginnen. Ik heb door mijn slechte gezondheid altijd moeite gehad met concentreren op school. Toen ik eenentwintig was en aan mijn studie begon was ik heel bang dat dit weer zo zou zijn. En ja, ik ben een keer in slaap gevallen tijdens de les. Ik kon soms een uur in de les zitten en er gewoon helemaal niets van snappen. Maar ik heb doorgezet en ik zit nu alweer in mijn derde leerjaar. Volgend jaar ga ik alweer afstuderen en dan is het me toch gelukt. Dan heb ik met mijn suffe hoofd toch een HBO diploma op zak.

Gewoon doen is voor mij dus een manier om nieuwe ervaringen op te doen. Om mezelf te leren kennen en mezelf te ontwikkelen. Dat is iets wat ik heel belangrijk vind. Ik zou het verschrikkelijk vinden als ik over een aantal jaar terug kijk en niets veranderd ben. Gelukkig ben ik volop aan de slag om iets van mijn leven te maken waar ik trots op ben. De reden waarom ik dus moest nadenken over wat mijn stagebegeleider zei, is dat het blijkbaar niet vanzelfsprekend is. Voor mij is het heel logisch om gewoon te doen. Maar er zijn ook mensen die hun hele leven iets uitstellen. Of wachten tot een ander het voor ze oplost. En ik ben dus heel erg benieuwd naar hoe jij een spannende gebeurtenis tegemoet gaat.

Denk je er eerst over na? Laat je het zo lang mogelijk liggen of doe jij het ook gewoon?

Kaya-Quintana

P.S. Geniet lekker van het zonnetje en wees trots op wat je vandaag hebt bereikt. Want er moet toch iemand trots op jou zijn, toch?

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • PinkFairy

  Wat cool dat je een webshop hebt gerund!!br /Ik ben ook van het doen… niet altijd, maar bij belangrijke dingen zeker wel. 

 • Rhonda

  Ik heb dezelfde studie als jou gedaan en ik was dus het tegenovergestelde. Ik dacht altijd veelste lang na, na wat #39;zelfreflectie#39; (ow wat heb ik een hekel aan dat woord gekregen na mijn studie) probeer ik mezelf meer in dingen te storten. Vaak red ik mezelf prima, maar ik word doodnerveus als iemand op m#39;n vingers zit te letten. Maar het is wel leuk om jezelf in dingen te storten, je leert er veel van 🙂

 • tinekejanzen1992

  Wat een leuke outfit en leuk filmpje!br /br /br /Liefs

 • Leslie ter Hofte

  Goede spirit! You go girl.

 • KayaQuintana

  Thanks girl!

 • KayaQuintana

  Ja, het was zeker leuk maar niet echt iets voor mij. Toch wel tof dat ik het in ieder geval eens gedaan heb. Kan weer op mijn cv, hihi!