Persoonlijk: De hardloop, jog en wandel pro

Ik voel het, de spierpijn. Ik heb namelijk vandaag voor de derde keer gejogd/hardgelopen. Okay dan, ik heb ook wel een paar stukjes gelopen. Maar ik vind het toch best knap van mezelf. Meestal als ik een stukje moet rennen krijg ik altijd kramp in mijn voeten, ben ik snel moe en buiten zijn vind ik maar niets. Ook heb ik altijd het gevoel dat ik er bij loop als een debiel. Eigenlijk is dit allemaal verleden tijd, ik heb er nu gewoon schijt aan.

Ik bedacht me vorige week dat ik toch eigenlijk best wel eens kan zeuren. En dan vooral om niets. Dus heb ik mezelf in gedachte bij de schouders gepakt en gezegd: Kaya, domme trut! Jij gaat joggen, hardlopen of in ieder geval lopen. En dus heb ik naar mezelf geluisterd en ben ik gaan joggen zover ik kon. Uiteindelijk viel het allemaal best wel mee. Ik dacht dat ik na vijf minuten al ergens over een bankje zou hangen maar dat was niet het geval. Via internet kun je uitrekenen hoe lang de afstand is die je hebt afgelegd. Ik kwam uit op 2,1 kilometer, awww yeah! Ik voel me al een echte hardloop professional, haha!

joggerPIN IT!

De reden dat ik ben gaan hardlopen is omdat ik het zat ben om naar de sportschool te gaan. Iedere keer kom ik daar heel enthousiast aan voor de Zumba les, die dan weer niet doorgaat. Dan ga ik vaak maar anderhalf uur fitnessen maar dat vind ik nu zo saai. Zit ik daar in een duffe ruimte een beetje te simuleren, dat ik echt aan het hardlopen ben op de hardloopband. Terwijl het buiten mooi weer is en ik best wel wat mag doen aan mijn vitamine D tekort. Dan maar mijn eigen gewicht leren dragen tijdens het hardlopen en lekkere strakke billetjes kweken.

Plus dat ik dan nu toch echt moet gaan shoppen voor nieuwe sportkleding en schoenen. Een zware opgave maar ik ben er van overtuigd dat ik het kan. Ik zal me een weg banen tussen alle niet zo sexy sport bh’s en broeken waarvan je, als je niet oppast, een cameltoe krijgt. Ik zal hardloopschoenen vinden waardoor mijn voeten er niet uitzien als cruiseschepen maar schattig en vrouwelijk. Daarna loop ik volgende maand al, in een mooi land een marathon van wel 100 kilometer en win ik met gemak.

A girl can dream right?

Kaya-Quintana

P.S. Welke sporten ga jij uitoefenen in 2013?

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Janneke

  -eerste comment- Mooie look ! lekker fris & elegant <3

 • Jorinde

  Ik ben niet zo van het sporten, maar zou het eigenlijk wel moeten doen πŸ™

  • Kaya-Quintana
   Jorinde

   Ik vind het altijd wel relaxed om te sporten. Alle negatieve energie er uit πŸ˜€

 • Dana

  He meis

  Ik ga ook 4 x per week joggen / hartlopen
  Ik doe het nu zoon 4 maanden

  Je spierpijn komt wel das maar ff in het begin

  Sterkte xxxx

  • Kaya-Quintana
   Dana

   Wow goed hoor! Ik ben begonnen met twee keer per week dus over een tijdje ga ik kijken of ik het kan opvoeren naar wat meer.

 • laurea

  Ik liep eerst ook alleen door een blessure heb ik een hele tijdniet kunnen joggen. Ik ben nu weer aan het proberen om 2 keer per week te joggen

 • jamilee

  Ik ga naar de fisovoor me rug en doe home cardio en toutje springen en ga maandag hardlopen en ik ben al 6 kilo kwijt! van maat 46 naar 40 πŸ˜€

 • Laura

  Hai Kaya,

  Ik loop zelf ook hard, ga binnenkort een blog schrijven over betaalbare hardloopkleding maar check sowieso Zalando, daar kun je heel veel leuke hardloopkleding kopen :). De sale is jammer genoeg een beetje tegen z’n einde want ze hebben echt goede kortingen.

  • Laura
   Laura

   Oh ja en niet te vergeten H&M πŸ˜‰

  • Kaya-Quintana
   Laura

   Oh, leuk idee zo’n artikel! Ik moet zelf ook nog even goed kijken naar sportkleding.