Persoonlijk: Deze is voor de mannen, help!

Nee, ik ga mijn tieten niet laten zien. Ik ga niet strippen en geen homevideo in dit artikel plaatsen. I know you want to maar dat gaat me ietsje te ver. Er iets anders wat ik met de mannen in deze wereld wil delen. Nee, eigenlijk wil ik ze iets vragen. Iets waar ik echt niet uit kom, iets wat ik echt niet snap. Een vraag waar ik mijn mooie hoofdje (deze zin niet al te serieus nemen) al een paar weken over breek. Misschien ligt het aan het feit dat ik nu gedeeltelijke blond ben, zie mijn ombre hair. Maar mannen, dit snap ik echt niet. Ik zal het even uitleggen want volgens mij snappen jullie straight-to-the-point brains er anders helemaal niets van.

Ik als vrouw zijnde (niet geheel onaantrekkelijk, al zeg ik het zelf) vraag me af waarom mannen zo vaag zijn. Ik vraag me af waarom mannen niet gewoon zeggen wat ze denken. Hoe ik daar op kom? Well, well, well… Let me tell you dear! Het zit namelijk zo: Bij veel dates die ik heb is het helemaal gezellig, krijg ik ook te horen en is alles koek en ei. Na de date is het ook nog gezellig, lekker whatsuppen met elkaar en soms over stoute dingen. Want ja, die stoute dingen maken het gewoon net iets leuker. En dan ineens, is het stil aan de overkant!

What the fudge? Heb ik iets gemist of zo? Ik heb toch echt net een nieuwe bril en ik beheers mijn ABN redelijk goed dus daar kan het niet aan liggen, toch? Goed, het kan even stil zijn aan de overkant. Ik heb zelf ook de neiging om af en toe even te verdwijnen, dan doe ik gewoon even mijn eigen ding. Uiteindelijk laat ik wel altijd iets van me horen. Maar die mannen, die mannen die doen dat helemaal niet. Het blijft stil aan de overkant, alsof ze zijn vermoord. Alsof whatsup ineens niet meer werkt en hun telefoon spontaan ontploft is. Alsof Facebook niet meer bestaat en Twitter een virus heeft.

too sexy?PIN IT!

Ik snap er helemaal niets van. Ben ik ineens niet meer leuk? Zat er iets op mijn voorhoofd, ben ik een zeurpiet of gaf ik te weinig of teveel aandacht? Of ging het alleen maar om de sexy time? Wat overigens niet eens aan de orde is, want als brutale aap geef ik altijd direct aan dat je het daarvoor niet hoeft te doen. I do not put the slut in slutty, dus…

1. Is het dan teveel moeite om even door te geven dat je verder niets in mij ziet?
2. Of had je gewoon even niets te doen?
3. Viel ik tegen?
4. Ben je gewoon een luie donder?
5. Heb ik je omver geblazen met mijn wonderschone verschijning?
6. Ben ik te moeilijk oftewel niet makkelijk genoeg in bed te praten?
7. Anders nml: vul hier je antwoord in

Dat kun je allemaal gewoon tegen me zeggen. Ja, doe dat maar. Use your balls! Zeg maar gewoon wat je denkt want dat is veel makkelijker voor mij. Echt waar, ik kan het allemaal aan. Ik beloof plechtig dat ik je verder niet meer lastig zal vallen als je mij gewoon vertelt waarom je mij niet meer ziet zitten. Just hit it, zeg het maar recht in mijn gezicht. Ik ben er klaar voor en ik zal het heus niet doorvertellen. Behalve aan mijn vriendinnen dan en misschien mijn moeder.  Ik zal heus niet:

1. In de bosjes voor je huis gaan liggen
2. Je blijven bellen, whatsuppen, smsen en/of bellen
3. Ik ga echt niet je Facebook pagina 1000 keer per dag bekijken. Hooguit een paar maanden later om te kijken met welke domme koe je dan wel geëindigd bent. Om vervolgens heel hard te lachen en blij te zijn dat ik die domme koe niet ben. Arme meid.
4. Ik zal het heus niet aan je moeder vertellen, je blijft haar lieve onschuldige schat
5. Je mag waarschijnlijk nog steeds op mijn verjaardagsfeestje komen. Neem wel je zwembroek mee want we gaan zwemmen!
6. Als ik je tegen kom zal ik je heus niet ontwijken als een debiel, ik zeg gewoon gedag
7. Ik zal me heus niet huilend in de armen van mijn moeder storten omdat je niet meer met mij wil daten, tenzij je Johnny Depp bent.

Ik ben echt heel makkelijk als je maar eerlijk bent. Wat dus blijkbaar het alle moeilijkste is voor mannen. Of is het iets anders? Please do tell, do tell! Want eerlijk is eerlijk. Ook al ben ik gewoon super lekker, prachtig, mooi, slim en in het bezit van lekkere billen, word ik er toch wel een beetje verdrietig van. Gefrustreerd en onzeker over mijn eigen gedrag want waarom is het eerst zo gezellig en zijn die heren dan ineens verdwenen? Er is ook niemand die me vertelt wat ik dan misschien verkeerd heb gedaan, zodat ik weet waarom die heren ineens verdwijnen. Dus daarom dit belachelijk lange artikel.

Ik leef bij de regel: He’s just not that into you als hij niet terug belt etc. Maar kunnen we dat proces niet een beetje versnellen zodat ik me niet hoef te stressen? Bel me gewoon even op en zeg het: Kaya, je bent de mooiste vrouw ter wereld maar ik (vul hier je antwoord in)… Maar dat doen jullie mannen niet en jullie mogen me via een comment even haarfijn uitleggen waarom niet. En als ik iets verkeerd doe, laat het me weten. Educate me, ik weet ook niet alles. En uiteindelijk wil ik wat elk meisje wil, (al roepen ze nog zo hard van niet) ik wil iemands prinsesje zijn inclusief jurk en tiara. So help me!?

Kaya-Quintana

P.S. Uiteraard mogen dames ook een comment achterlaten aangezien ik weet dat ik niet de enige ben die hier niets van snapt, hihi!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Hannah

  Hai! Uit mijn eigen ervaring is dat je zolang je geen relatie hebt met een gozer je het niet moet hebben over fouten dingen. Ik weet niet wat het is maar het schrikt ze af. Ik denk dat jongens altijd voor het onschuldige meisje willen gaan en het op een of andere manier niet kunnen hebben als het over ‘fouten dingen’gaat zelfs al gaan ze er opdat moment wel volledig op in. Gewoon bewaren voor binnen de relatie, i guess…

 • Gatton

  Wow, klinkt herkenbaar. Paar leuke dates gehad met een jongen, hij kon ook niet genoeg van me krijgen en leek zelfs verliefd, maar nu voel ik me juist een zeikerd omdat het voelt alsof ik er achteraan moet gaan om elkaar nog eens te zien af en toe. Houd echt niet van het gevoel aan het lijntje te worden gehouden.

  Lieve Kaya, wij vinden nog wel eens een keer een lieve, leuke, lekkere, grappige jongen. Even door de zure appel heen bijten, ben ik bang.

 • Puck

  Kaya ik denk dat ik wel weet wat je bedoelt…
  Nou kijk! Ik zit nog op de middelbare school en er zit zo’ n leuke jongen bij mij op school echt iedere keer als ik hem zie dan staat de tijd even stil! Hij is lief, leuk, super knap en alles wat daar mee te maken heeft
  Dus ik dacht laat ik eens even gebruik maken van mijn vrouwelijke charmes dus dat werd flirten haha
  Maar ik ben nu al zo’n 2 maanden bezig met flirten en hij heeft het gewoon niet door :(( en ik ben geloof ik gewoon lucht voor hem!
  En dan denk ik: ben ik niet leuk genoeg ben ik niet speciaal genoeg?
  WAT DOE IK VERKEERD?
  Ach ja.. Mannen Jeh ze komen van de planeet mars!
  Xx

 • lisanneleeft

  Lalala, ik voel me even heel mannelijk :p

  Gewoon, opeens geen zin meer in, iets beters ‘gevonden’, geen aandacht meer nodig, of iets wat veel te pijnlijk is om te vertellen.
  Dat 😛
  Maar soms (of meestal…) vertel ik het ook wel gewoon 😛 Maar da’s meteen zo dramatisch

 • Emilia

  Ah wat irritant zeg. Ik ben geen man, dus ik weet ook niet wat ze precies bedoelen. Misschien hebben ze gewoon geen behoefte aan iets serieus. En omdat het dan nog niet ‘aan’ is, kunnen ze ook niet zeggen dat het ‘over’ is en laten ze gewoon niets meer van zich horen in de hoop dat het dan duidelijk is?
  Maar ik ben het met je eens, het zo zoveel makkelijker zijn als iedereen gewoon precies zegt wat ‘ie denkt.

 • Sara

  M’n vriend en ik zijn nu 5 jaar samen en wij hadden t over stoute dingen… Uhm…. Na 3 jaar! Ervoor? No way! En ja, soms doet hij ook zo, niet reageren op mijn berichtje ofzo, niet opnemen, maar dan heeft hij z’n ‘me-time’. Vind ik niet erg meer, want hij maakt t uiteindelijk wel goed 😀 maar meid, je hebt helemaal gelijk! Je bent een prachtige meid met een goed hart! En je prins komt zeker nog!

  • Deventenaar77
   Sara

   Tja hoe moet ik het nu uitleggen zonder de mannen tegen het derde been te schoppen. Het is net zoiets als dat wij mannen ook totaal niet begrijpen waarom vrouwen zolang nodig hebben in de badkamer. Of dat ze bijna de hele make-up tafel compleet in 1 tas krijgen. Soms wil een man ff rust en gaat het misschien te snel. Wij willen wel maar we weten niet hoe we dat duidelijk moeten maken. Sommige mannen denken dan maar aan 1 ding en dat is vluchten. Nou is dat hier in NL een beetje moeilijk dus wat is dan de meest makkelijke manier, gewoon niet meer reageren. Het is lullig maar het is wel de waarheid. Waar het eigenlijk op neer komt is dat: Wij mannen onbegrijpelijk voor vrouwen zijn, maar andersom is precies hetzelfde.

 • Shanna

  Weet je wat het is. Mannen raken in paniek van een leuke vrouw. Ze zijn bang dat het gevoel weggaat, dat het niet meer leuk blijft. Ze zeggen dat tegen de vrouw, en de vrouw wordt onzeker. Ja, en daar gebeurt het: de magie gaat eraf. De man doet het toch echt zelf, de magie eraf halen. Waar hij bang voor is, veroorzaakt hij zelf.

 • kitkatje

  jongens zijn in één woord gewoon; verschrikkelijk.
  Ik word stapelverliefd op ze en dan heb je met ze doe je alles, en bam.. ja mn gevoel is weg. donder toch op man, ja hier word ik boos om.

  • Kaya-Quintana
   kitkatje

   Ahuh, ja dat gevoel ken ik wel ja

 • Arlette

  Heel leuk geschreven en ook ontzettend herkenbaar! Op de een of andere manier hebben jongens het idee dat meiden ontzettende drama queens zijn :’)

  • Kaya-Quintana
   Arlette

   Mee eens en dat terwijl die mannen zelf al genoeg drama maken, haha

 • Joyce

  Ik denk dat er behoorlijk wat mannen rondlopen met een raar beeld van vrouwen. Die denken inderdaad dat we als een stalker in de voortuin gaan kamperen zodra we worden afgewezen. DOE NORMAAL! Ben het helemaal met je eens dat het fijn is als ze duidelijk zijn. Wij vrouwen kunnen ook wel tegen een stootje. Als ik ergens op afknap zijn het wel mannen die niet durven te zeggen wat ze denken. Laf en ontzettend kinderachtig…

  De enige tip die ik voor je heb als een man niet meer reageert (want ik heb het helaas ook meegemaakt): probeer het zo snel mogelijk los te laten en niet onzeker worden. Blijkbaar ben je TE goed voor hem 😉