Persoonlijk: Een jaar op mezelf

Op 1 november 2012 tekende ik voor mijn appartement en ondertussen is er alweer meer dan een jaar voorbij gegaan. Na ruim een half jaar klussen trok ik eind mei 2013 in mijn eigen huis en begon het feestje. Nu zitten we alweer in 2014 en man, wat ben ik gelukkig met mijn appartement. Het is heel raar hoe snel ik er aan gewend was dat ik mijn eigen huis heb. Toch sta ik soms echt nog even raar te kijken want het is echt helemaal van mij.

Uiteraard heb ik al wat malle en heel leuke dingen meegemaakt, die ik natuurlijk met je wil delen. Zo heb ik er de afgelopen maand een week over gedaan om mijn meterkast te vinden. Hij zat niet in mijn huis, niet bij mijn balkon maar blijkbaar in de kelder. “Yes, gevonden!, dacht ik.” Toen bleek dat ik de juiste sleutel niet had, haha! Uiteindelijk heb ik mijn hele huis omgekeerd en die gevonden. Nu zijn mijn meterstanden eindelijk doorgegeven bij mijn energie maatschappij.

kaya-quintana's huis

Ik hoor mijn buurman seks hebben met de buurvrouw. Meneer klinkt als een zeehond en haar hoor je misschien drie keer “aaah” zeggen en dan is het weer afgelopen. Ze houden het nog geen drie minuten uit maar tegen die tijd ben ik alweer wakker. Vervolgens kom ik echt niet meer in slaap omdat ik werkelijk alles luid en duidelijk hoor. En dat is zooo goor, haha!

De buurman boven mij is nooit thuis en als ik langs zijn huis loop, ziet het er ook verlaten uit. Het is echt een spookhuis en bijna niemand heeft de beste man ooit in het echt gezien, weird! Het vervelende aan deze buurman is dat hij vuil op zijn balkon heeft gezet. Dit staat er al langer dan een halfjaar en er zit dus een hele familie met duiven op. Dat betekend dat mijn ramen en balkon een flinke dosis vogelpoep meekrijgen, blegh!

ikea ronnskar

De buurvrouw onder mij is een enorme zeurpiet. Die kwam deze week om twaalf uur in de avond aanbellen om te vragen of ik aan het zingen was. “Uhm… nee, het is twaalf uur in de avond en ik wilde net naar bed gaan”. Vervolgens bleef ze staan om weer te checken of ik niet aan het zingen was en toen had ik het gehad. Het is namelijk niet de eerste keer dat ze zeurt om niets. Zo zeurt ze ook als ik overdag schoonmaak en ze daar geluid van hoort door de stofzuiger.

Helaas heb ik een oude geiser die het water in mijn huis moet verwarmen als ik douche of wil afwassen. Je raad het al, die werkt voor geen meter. Er zijn al vier monteurs langs geweest voor de geiser maar hij valt nog steeds om de vijf minuten uit. Dit betekend dat ik per douchebeurt drie keer er uit moet om het warme water weer aan de praat te krijgen. En dan ben ik echt niet meer zen, haha!

kaya's huis

Ondanks de gekke buren en de malle geiser die ik heb, ben ik echt blij met mijn huis. Ik heb nu namelijk eindelijk gordijnen waardoor mijn huiskamer echt huiselijk is. Eerder was het gewoon net niet af door het grote open raam dat er in zit. Ik heb nog wel wat aan te schaffen zoals een tv, wandplanken en kastjes maar het gaat de goede kant op. Het is gewoon echt een avontuur om je eigen huis te hebben. Elke keer als ik binnenloop ben ik blij dat ik weer thuis ben.

Heb jij al je eigen huis en waar loop jij tegen aan?

Kaya-Quintana

P.S. Leuk artikel? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • femketje

  omg, de buren seks horen hebben XD

 • Tineke

  Jouw huisje is zo mooi! Dat van de bovenburen die sex hebben komt me bekend voor (A)..
  Liefs

  • Kaya-Quintana
   Tineke

   Hahha, ja niet leuk 0_0

 • Sunseeree

  Hahaha wat hilarisch zeg! Aan de andere kant is het ook vet irritant dat je buurvrouw komt zeiken en dat die zeehond van ernaast zo’n herrie loopt te maken.. Ik denk dat ik gek zou worden. Ben blij dat je toch je plekje hebt kunnen vinden. Heerlijk al die vrijheid van je eigen huis. Ik woon vanaf mijn 17e al samen en inmiddels ben ik 25.. long time haha. Ik vind het prima zo. Het huis is wat ouder, maar we hebben zat ruimte voor een heel gezin. Alleen de linkerburen zijn altijd bezig met hameren, klussen, boren. Het lijkt wel alsof ze met een project bezig zijn die nooit af is. Dat is het enige. Zou echt niet meer bij mijn moeder kunnen wonen hoor haha.

  • Kaya-Quintana
   Sunseeree

   Hihi, nee ik houd van mijn ouders maar om nu weer samen te wonen. No way, hihi! Ik houd van mijn eigen ding doen 😀

 • Priscilla

  Uhm..zit dat wel goed met die bovenbuurman? Hij leeft nog wel toch!? Lijkt me heel vervelend die vogelpoep. En wanneer moet je dan stofzuigen volgens de buurvrouw? Wat een zeurpiet joh.
  In ons vorige huis hadden we rare buren en nu weer.. een beetje aso zeg maar. Ben er niet blij mee. Altijd gescheld en gevloek op elkaar en de kinderen en ze willen ook heel graag vriendjes worden. Zit ik zo niet op te wachten!

 • (Red) Sonja

  Heel leuk om te lezen! Jammer van de paar nadeeltjes, maar dat zul je altijd houden denk ik! Mijn vriend en ik zijn ook bezig om een huis te kopen, maar ‘t schiet nog niet helemaal op, haha!

 • Fatima

  Wat leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt in je huisje, op de paar min punten na. Ik woon sinds januari in mijn huisje na 2 maanden klussen. Het is nog niet af, maar had maar 1 maand opzegtermijn bij mijn studentenkamer. Het verhaal van de geiser komt zoooooo bekend voor. Gelukkig slaat ie niet af, maar heel warm wordt ie ook niet. Het was wel even wennen om in een huis te wonen met een geiser en zonder cv. Hier heb ik ook een gehorige woning, maar gelukkig geen geluiden waar ik last van heb.

  • Kaya-Quintana
   Fatima

   Leuk! Je huis wordt vast heel mooi en die geisers zijn gewoon stom! Maar als je bij een woningbouw zit mag je daar voor bellen om het te laten maken. Scheelt je heel wat koude douchebeurten 😀

 • Amanda

  Ik ga vanaf deze week verhuizen dus krijg ik ook mijn eigen huisje samen met mijn vriend. Heb er zoveel zin in! Hoewel, een buurman die als een zeehond klinkt, klinkt niet erg aantrekkelijk haha maar dat neem je denk ik maar voor lief. Het weegt niet op tegen het hebben van een eigen huisje denk ik 🙂

 • pamela

  ik hoor mijn buren dagelijks ruzzie hebben zo erg dat je deuren hoort klappen de vrouw hoort huilen en dan uiteindelijk de man weer ziet vertrekken uit huis. maar misschien is dat nog altijd beter dan de buren seks horen hebben xD

 • Ellen

  Ook ik woon op een flat, maar is niet gehorig en heb dan ook geen last van neukende buren….las op twitter, dat je je buurvrouw daarop hebt aangesproken….hoe reageerde ze?

 • Jannekevz

  Leuk artikel! 🙂