Persoonlijk: Help, ik heb geen tijd!

Tijd voor een update, aangezien ik er nu tijd voor heb. Dat is sinds een maand namelijk mijn grootste angst: geen tijd hebben om te bloggen. Ik werk nu namelijk 38 uur per week en die 38 uur blijft natuurlijk nooit bij 38 uur. Ik ben ook aan het afstuderen, ik wil ook leuke dingen doen met vrienden en familie en bloggen. Ik wist van tevoren dat het een drukke boel zou worden maar nu ik er echt midden in zit, voel ik toch wel de druk. Ik raak gelukkig niet snel in paniek maar ik heb toch wel van die freak out momentjes gehad.

Vroeger had ik na school zeeën van tijd had om een artikel te schrijven. Nu moet ik alles zorgvuldig plannen voor en na mijn werk. De wekker gaat dus om zes uur af en dan kruip ik meteen achter de pc. Na mijn werk in de avond ga ik lekker eten en relaxen en dan zit ik daarna weer achter de pc. Want ik houd van bloggen. Ik houd van delen met de wereld waar ik blij van wordt, al is het maar één persoon. En het plannen om te bloggen gaat steeds beter, jippie!

triwa horloge

Gister heb ik ook vier studiolampen aangeschaft, waardoor ik in de winter genoeg licht heb om te fotograferen en te filmen. Ik denk dat elke blogger die met enkel eigen foto’s werkt, last heeft van het winterse weer. Je kunt namelijk nooit rekenen op natuurlijk daglicht want de zon heeft altijd een ander plan dan jij. Met als gevolg prachtige producten die maar een beetje zielig op de foto staan. Vanaf aanstaande dinsdag heb ik daar geen last meer van, yes! Dan kan ik ook eindelijk in de avond filmen en dus weer meer met Youtube doen.

Okay, genoeg over bloggen. Let’s talk about life! Want wat is het raar om na het studeren ineens een volle werkweek te hebben. Ik kan me niet voorstellen dat mensen hun hele leven vijf dagen per week kunnen werken. Ik mis nu al het avontuur, de spontaniteit en de wispelturige aard van een leven zonder vaste tijden. Het is vreemd om in het donker te vertrekken om vervolgens weer in het donker thuis te komen. Het is raar om geen enkel zonnestraaltje op mijn huid te ontvangen omdat ik de hele dag aan het werk ben.

horloges

Ik waardeer mijn eigen huis nu nog zoveel meer dan eerst. Thuiskomen is nu echt heerlijk want er heerst volledige rust. Mijn huis is namelijk redelijk stil en ik kan er super goed tot rust komen. Het stille tikken van de klok en het tikken van mijn nagels op het toetsenbord. Die overheerlijk bekende geluiden mis ik echt als ik aan het werk ben buitenshuis. Als ik achter mijn pc ben neergestreken besef ik me maar al te goed waarom ik zo graag blog. Vrijheid!!!

Want als je er goed over na denkt, ben je eigenlijk nooit echt vrij. Eerst moet je naar de basis school, dan ga je naar de middelbare school, dan ga je naar een opleiding en dan moet je werken. Alles moet, moet, moet, moet, moet en moet. En als ik ergens een hekel aan heb dan is het moeten. Gelukkig zitten er altijd mazen in de wet en kun je altijd ergens tussendoor slippen en weer van de vrijheid genieten. En dat mijn lieve kijkbuiskinderen ben ik natuurlijk van plan.

Ik proost op meer tijd en vrijheid,

Kaya-Quintana

P.S. Hoe denk jij over het indelen van je tijd?

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Debbie

  Ik ken ‘t. Ik werk 40 uur per week, probeer te sporten (wat er vaak bij inschiet) en te bloggen. De laatste tijd vind ik het heel lastig, ook omdat het nieuwe serieseizoen weer is begonnen. In de herfst heb ik dus meer zin om op te bank te kruipen met een dekentje en series te kijken, dan actief te worden:-)
  Cool dat je lampen hebt gekocht! Ik heb vorig jaar ook lampen gekocht om productfoto’s mee te maken. Moet nog checken of ik die zo ook kan gebruiken voor video’s.

 • Nikki

  Lastig maar wel knap van je! En leuk dat je er zoveel plezier aan hebt!

 • Amanda

  Ik zie hier ook zo tegen op als ik straks ga stage lopen. Afstuderen, misschien wel een eigen huis, ik wil gaan sporten, familie zijn, bij mijn vriend zijn en bloggen. Lijkt me lastig om dit allemaal in één week te proppen. Boodschappen moeten immers ook gedaan worden en het huishuiden. Ik ben heel benieuwd waar je je lampen hebt gekocht aangezien ik hier ook al een tijdje naar op zoek ben!

  • Kaya-Quintana
   Amanda

   ik zal wel een artikel schrijven over de lampen 😀 Ik krijg er namelijk meer vragen over

 • martina

  ik vind op mezelf wonen ook heerlijk!

  • Kaya-Quintana
   martina

   Ja, lekker hé! Gewoon alles kunnen doen wat je wilt <3

 • Liesbeth

  Ik ken het gevoel 🙂 Werken en bloggen is niet altijd even simpel en inderdaad de winter maakt het er niet makkelijker op. Altijd weer zoeken naar licht en als je ’s avonds thuis komt is het buiten helaas al stikdonker. Dus ik ben ook superbenieuwd naar de lampen 😉

 • femketje

  ik snap je helemaal! ik werk nu ook minimaal 36 uur per week en bloggen is niet iets waar ik daarnaast elke dag nog tijd of puf voor over heb >.<

 • Nikita

  ik vind ook het spijtige aan werken dat je echt weinig tijd hebt.
  Ik werk 38 uur, maar moet regelmatig ook nog overuren maken en dan ben je echt blij als het weekend is.
  Maarja ik ben dan ook blij als ik op het einde van de maand mijn centen krijg terwijl ik als student toch met serieus wat minder alles moest doen.

 • beautybyts

  Ik kom ook vaak tijd te kort. Ik werk in de zorg en werk onregelmatig waardoor ik van alles moet plannen, echt lastig is dat.