Persoonlijk: Ik ben er bijna, nog een halve kilo te gaan!

Tweeëndertig dagen geleden vertelde ik je al dat ik van 64 naar 62 kg wilde. Nu zit ik daar nog maar een halve kilo vanaf. 62,5 kg op de weegschaal, oh yeah! Gister was dat het getal waar ik mee op stond, heerlijk! En dat na een paar dagen milkshakes slurpen, bros en brownies eten. Ik denk dat het hardlopen, wat ik nu al een paar maanden doe, toch heel goed helpt om mijn gewicht in balans te houden. Ik ga nu denk ik maar meteen door naar de 60 kg om mijn lichaam te shapen.

Ik had het er overigens nog over met vriendinnen, dat de laatste vijf kilo’s altijd het zwaarste zijn. Dat heb ik wel gemerkt want ik deed er toch ruim een maand over om 1,5 kilo kwijt te raken. Terwijl sommige mensen zoiets binnen een week kwijt raken. Maar goed, ieder lichaam is anders en ik ben echt trots op mezelf dat het me zo goed als gelukt is. Ik neem er nog geen genoegen mee want ik wil echt 62 kg op de weegschaal zien verschijnen. Dat komt denk ik wel helemaal goed.

gelukskoekjePIN IT!

Het grootste gedeelte komt denk ik echt door het hardlopen. Ik heb deze maand geïnvesteerd in hardloopschoenen van Adidas en die lopen echt heerlijk. Ik liep eerst op gewone sneakers waardoor ik kramp kreeg in mijn schenen. Met mijn nieuwe hardloopschoenen heb ik daar geen last van en houd ik het veel langer vol om door te rennen. Ik heb deze maand nu drie keer zo’n drie kilometer gerend en dat voelt echt zo cool! Vooral omdat ik vroeger het nog geen meter had volgehouden.

Ik had ook echt niet gedacht dat ik hardlopen zo leuk zou vinden. Maar nu vind ik het gewoon zo tof dat ik langere tijd kan rennen zonder helemaal buiten adem te zijn. Een kleine overwinning voor mezelf, heerlijk! Ik kan de drie kilometer nog niet rennen zonder een paar keer tussendoor te lopen maar daar werk ik aan. Hopelijk kan ik het na de zomer wel, dat zou echt heel tof zijn. Oh en nog een voordeel van hardlopen zijn slankere dijen en stevigere billen. Eergister had ik zelfs spierpijn in mijn buikspieren, enkel door het hardlopen.

Yes, ik ren nog even door tot de 62 kg of iets daaronder.

Kaya-Quintana

P.S. Wat doe jij om jezelf in vorm te houden?

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Joyce

  Goed bezig! Ik moet ook echt weer eens aan de slag gaan haha

 • femketje

  you go girl 😀

 • guusje

  Goed bezig! Ik loop tegenwoordig ook hard sinds ik even met een wat kleiner budget moet doen en dat niet uit wil geven aan de sportschool. En fietsen. Hardlopen wissel ik vaak af met wandelen omdat ik in het verleden vaak steken in mijn knie kreeg en soms zo erg dat ik daarna weken lang mank liep. Fijn is dat he, als je merkt dat je het steeds beter volhoud!

 • Red Sonja

  Yeaaah, super goed bezig! Ik heb het geluk 4 hoog te wonen en altijd 17 keer per dag (oké, ik overdrijf) m’n huis in en uit te gaan en zo vanzelf mijn beweging te krijgen, haha!

 • katrien

  Wauw, goed dat je zulke realistische doelen voor jezelf opzet. Ik hoef geen gewicht te verliezen maar ga toch 2 keer per week minstens een half uur lopen. Niet alleen voor de fysieke maar ook voor de mentale gezondheid, het is verslavend! 😉

 • Leila in wonderland

  Wat goed van je! Heel veel succes nog! Ik Zelf dans al vanaf mijn 6e heel veel uur per week 🙂

 • Jaimie

  Wow, echt goed bezig! Ik ga met je meedoen in de strijd tegen de kilo’s.

 • M.

  Goed van je hoor!
  x

 • Michaela

  Wat goed van je! Toen ik weken terug mijn oude shorts van vorig jaar probeerde aan te doen, en ze niet meer over mijn benen kwamen, raakte ik even in paniek. Sinds dien heb ik de knop om gezet, probeer ik zo gezond mogelijk te eten, veel water te drinken, en elke dag intensieve work outs thuis te doen 🙂 Na mijn examens ga ik ook hardlopen, dus die tip over investeren in een goed paar hardloopschoenen komt goed van pas!

 • Puck

  Goed van je zeg!
  Ik fiets iederen dag 40/60 minuten naar school (heen en terug) en ik voetbal 1x in de week een uur is dat genoeg beweging denk je?
  Xx
  P.s. Ik vond het echt heel knap van je ga zo door!! 🙂

 • kim

  goed bezig! ik ben zelf ook in 2012 van 95 naar 65 kilo gegaan, en wil nog eigenlijk door naar de 62, het hoeft van mij ook niet snel, ben vergeleken met vroeger echt wel tevreden, maar toch wil ik langzaam de laatste loodjes leggen om het af te maken

 • Mariska

  Wat goed! Ik ben ook weer aan het hardlopen, en merk idd dat je daarvan echt in vorm blijft, heel fijn.