Persoonlijk: Ik háát school!

Oh mijn god… Ik kan mijn docenten wel vermoorden en ik heb er niet eens tijd voor. Er liggen verslagen, tentamens en werk op me te wachten. Daarnaast heb ik maar weinig tijd want ik ga binnenkort lekker op vakantie. Ik heb mijn vrienden alweer veel te lang niet gezien. En ik heb alweer veel te lang geen feestje gehad. Ik heb dus genoeg te doen en toch ben ik weer aan het bloggen. Waarom? Omdat het leuker is dan mijn hele to do list afwerken, haha!

Ik noem het maar eindejaar-stress. Ja, ik denk nog in schooljaren omdat ik nog studeer. En als de grote vakantie er aan komt, krijg ik last van eindejaar-stress. Ik ben namelijk pas op mijn eenentwintigste begonnen aan een HBO studie. Vandaar dat ik nu op mijn bijna vierentwintigste, nog steeds in schooljaren denk. Aan de ene kant hebt ik echt niets te klagen hoor. Maar ik merk steeds vaker dat mijn grote mensenleventje in gedrang komt met mijn opleiding. Ik werk altijd best wel veel en met name omdat ik het leuk vind om geld uit te geven. Daarnaast moet ik toch echt een het huis uit. En vind ik mijn baan de allerleukste ter wereld dus de keuze is snel gemaakt. Lol komt voor school.

Maar zodra ik weer in mijn agenda kijk word ik om de oren geslagen met deadlines. Deadlines voor verslagen die eigenlijk nergens over gaan. Al drie jaar moet ik over mezelf vertellen. Wat ik heb gedaan tijdens het schooljaar. Wat ik heb geleerd op mijn stageplek. En wat ik volgend jaar wil gaan leren. Nou, eigenlijk helemaal niks! Okay, okay, okay. Dat is ook weer niet helemaal waar. Ik leer juist heel graag maar dan wel over dingen die me echt interesseren. Zoals make-up art, management en muziek.

Volgend schooljaar ga ik afstuderen en ik heb daar gigantisch veel zin in. Ik kan niet wachten tot ik eindelijk mijn diploma op zak heb. Om vervolgens heel hard te gillen dat ik nooit meer naar school ga. Ik kan niet wachten tot ik later groot ben en eindelijk echt mijn ding kan gaan doen. Ja want school is dan misschien wel handig om een diploma te scoren. Maar hoeveel mensen doen eigenlijk wat met hun diploma? Ik ken namelijk zat mensen met MBO, HBO, en universitaire studies die de meeste doodsaaie banen hebben.

Zo ken ik iemand die Ruslandkunde heeft gestudeerd op universitair niveau. Uiteindelijk werkte ze lange tijd voor zichzelf vanuit huis. Ze maakte haar eigen sieraden en had haar eigen webshop. En zo ken ik er nog een paar die jarenlang studeerden, maar uiteindelijk in een winkel werken en dood ongelukkig zijn. Goed, zo’n diploma is dus erg handig als je ook echt een baan er mee krijgt. Maar uiteindelijk ga ik toch echt doen wat ik echt wil. Bloggen, muziek maken, make-up art, de wereld over reizen en heel veel lol maken. Yes, dat klinkt heel dromerig en onrealistisch maar het is te doen. En soms moet je het ook maar gewoon doen in plaats van wachten tot er iets gebeurd. Want vaak ben je dan wel heel erg lang aan het wachten.

Ik heb dus nog één keer de eindejaar-stress te voortduren. Nog één keer en dan kan ik pas echt los gaan. Dat stomme A4tje ga ik binnenhalen en dan… Ja, dan ga ik echt mijn ding doen. Dat teveel kostende A4tje, ook wel een diploma genoemd, wordt een mooi souvenir van mijn studenten jaren. Ik zal hem mooi ophangen aan de muur om er vervolgens niet al te vaak naar te kijken. Want ik zal het veel te druk hebben met het ervaren van echt leuke dingen. Inclusief het huis van de meest stomme docenten ondergooien met eieren, haha!

Want ja, daar ben ik toch student voor?

Kaya-Quintana

P.S. Too cool for school. And too smart to be stupid, so I’m graduating.

PIN IT!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Awkwardchicksetcetera

  als ik jou was zou ik niet op je openbare blog negatieve dingen over je docenten en schoolwerk neerzetten

 • Marge

  Superveel succes met je alles! Laatste loodjes wegen het zwaarst he 😉 XX

  • KayaQuintana
   Marge

   Thank you!

 • Rhonda

  Tja, ik heb mijn diploma maatschappelijk werk en ik wil wel werken. Maar er is geen werk! Dus ben gedwongen om mijn doodsaaie baantje te houden 🙁 helaas pas ik met mijn super onzuivere huid niet tussen de douglas/ici paris dus sta ik maar goedkope kleding te verkopen. Ik weet niet waar ik moet beginnen met een leuke baan te vinden. Hoop dat jij nig lang kunt bloggen en heel lang bij de douglas kunt werken. En alvast heel erg veel succes voor volgend jaar. You’re gonna need it 😉

  • Kim
   Rhonda

   ze werkt toch al lang niet meer bij douglas? leuk stuk in ieder geval

   • KayaQuintana
    Kim

    Nee, klopt! Ik werk gelukkig niet meer bij Douglas. Bedankt voor beide leuke comments!

  • KayaQuintana
   Rhonda

   Dank voor je leuke comment! Ik doe ook MWD en merk nu al dat er bijna geen werk in is. Gelukkig heb ik ook nog andere bezigheden.

 • Ploefje91

  Onderschat het afstuderen niet! Ik studeer in september af en afgelopen halfjaar is de zwaarste en meest stressvolle periode van mijn hele leven geweest. 

  • KayaQuintana
   Ploefje91

   Succes met afstuderen dan! Welke studie volg je?

 • Laura

  Haha, “Too cool for school. And too smart to be stupid, so I’m graduating”. Sterkte met de laatste loodjes! Ik heb Sociaal Juridische Dienstverlening gedaan en nu heb ik ook maar een redelijk saaie kantoorbaan, maar gelukkig ben ik wel eerst een tijdje gaan reizen (Asutralië) en heb ik nog in Zwitserland gewerkt voordat ik in NL echt een vaste baan had. Maar wat me nu nog áltijd tegenvalt zijn de weinige vakantiedagen. Altijd als ik hoor over schoolvakanties denk ik met weemoed terug aan die tijd dat ik nog zeeën van vrije tijd had. Dus geniet ook vooral van je vakanties!

 • Kelly

  Wat een leuke kleren heb je aan op die foto, waar komt de broek vandaan?

  • KayaQuintana
   Kelly

   Een hele oude van de H&M