Persoonlijk: Ik op dieet, dus jij ook!?

Google analytics is heel handig want door dit statistieken programma leer ik veel over mijn site. Ik kan bijvoorbeeld zien waar mijn lezers vandaan komen en hoe ze op mijn site terecht zijn gekomen. Zo zie ik de grappigste zoekwoorden voorbij komen, die soms helemaal niets met mijn site te maken hebben. Maar de afgelopen maanden zag ik ook wat zoekwoorden waar ik een beetje van schrok. Zoals Kaya-Quintana dieet, dieet Kaya en Kaya op dieet. Op zich niet gek want ik heb zelf over diëten geschreven. Maar ik dacht er pas later aan dat misschien niet iedereen het goed heeft begrepen.

Dieet is dan ook het verkeerde woord. Mijn schuld, ik heb het verkeerde woord gekozen. Want ik zit niet op dieet, ik probeer een nieuwe lifestyle aan te nemen. Ik eet gezonder, snoep en snack minder met name voor mijn allergie en eczeem. Als ik gezonder eet dan zijn mijn klachten ook iets minder. Daarnaast ben ik een gigantische stress eter en dat vind ik erg vervelend. Ik had daardoor aardig wat onnodig vet aan gegeten, waar ik ook niet zo blij mee ben. Dus heb ik een paar maanden geleden besloten om daar drastisch verandering in te brengen.

Mijn punt is dat ik jou of een ander niet het gevoel wil geven dat je ook op “dieet” moet. De meeste mensen diëten namelijk om af te vallen. Omdat ze zichzelf te dik vinden of omdat iemand ze daar op heeft gewezen. Met als gevolg dat ze zich de hele dag maar naar en schuldig voelen over zichzelf en wat ze doen. Dat is absoluut niet mijn bedoeling. Ik schrijf over mijn ervaringen omdat ik ze graag deel. Niet om je het gevoel te geven dat je iets niet goed doet of dat je niet goed bent.

En wil je toch op dieet, afvallen of simpelweg net als ik gezonder eten, dan moet je dat doen. Dat is allemaal prima, als je er zelf maar achter staat. Dat is ook de enige reden waarom ik ben begonnen met een andere lifestyle. Mijn lifestyle was echt om te huilen en ik wilde er echt iets aan doen. Niet omdat iemand anders zei dat ik dat moest doen. Niet omdat de media een bepaald beeld projecteert of omdat mijn vriendinnen ook bezig zijn met hun uiterlijk. Ik heb echt schijt aan andermans mening, haha! Ik doe dingen alleen maar als ik er achter sta. Dat zou eigenlijk iedereen moeten doen.

Voel je dus niet op een negatieve manier aangesproken door mijn “dieet” a.k.a normaal eetpatroon. Ik spoor gezond eten en leven aan. Het hele dik, dun, perfect verhaal niet! Want wat dik, dun en perfect is vul jij zelf in. Dat is voor iedereen anders en ik laat daarmee iedereen in zijn waarde. Ik wil gewoon gezonder leven, eten en gelukkig zijn met mijn lichaam. Dat is het enige waarin ik je wil inspireren, goed plan toch?

Just be happy with yourself!

Kaya-Quintana

PIN IT!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • RobinLouisa

  Awh, gelijk heb je. Ik ben absoluut niet dik, maar ik wil gezonder eten want ik werk in een bonbon winkel en ik weet dat als mijn eetpatroon zo blijft en dan elke dag ook nog is, dat het dan de verkeerde kant op kan gaan.

  • KayaQuintana
   RobinLouisa

   Oh god, een bonbon winkel! Ik zou echt gek worden, haha!

 • Ploefje91

  Ik heb een buikje en ik eet verder gezond en regelmatig met af en toe een uitschieter. Ik heb mijn lichaam gewoon geaccepteerd en koop nu ook kleding voor dit lichaam zeg maar. Ik ben absoluut niet dik, alleen in té strakke truitjes zie je het wel zitten zeg maar. Heel simpel, gewoon geen strakke truitjes meer aan =D