Persoonlijk: Mijn innerlijke hippie

Ik heb een innerlijke hippie. Zij komt naar boven als het moet, als het nodig en soms gewoon omdat ze er zin in heeft. Mijn innerlijke hippie vind het heerlijk om de hond uit te laten, uren te staren naar de babyblauwe lucht en de kleine wolkjes te tellen. Diezelfde hippie houdt ook van praktische dingen zoals niet teveel geld uitgeven aan beauty en fashion. Heb je nog een paar goede schoenen? Dan hoeft er geen nieuw paar bij.

Mijn hippie draait haar hand niet om als het gaat om opruimen, schoonmaken en een beetje klussen. Honden-kots, poep opruimen en de wc schrobben doet ze ook gewoon. Kant en klare maaltijden zijn uit den boze, alles wordt van verse ingrediënten gemaakt. Gezond eten betekend een gezond lichaam en een mooi duurzaam leven. Komt er iemand op visite, dan worden die lieve mensen warm onthaald en vertroeteld.

love

Mijn innerlijke hippie spreekt me ook dikwijls aan op mijn eigen stommiteiten. Ik maak mezelf al belachelijk genoeg en zij zorgt er voor dat ik het niet te bont maak. Mijn hippie zorgt er voor dat ik zelfs in de meest onzinnige dingen poëzie zie. Ze fluistert de mooiste inspiratievolle quotes in mijn oren als ik die nodig heb. Ze geeft me leerzame literatuur waarvan ik altijd wel iets kan leren.

Mijn innerlijke hippie is misschien niet altijd even modieus. Ze is niet altijd even snel want laten weer eerlijk zijn, hippies zijn nu eenmaal een beetje dromerig. Ze zou ook echt wat vaker wat aan haar haren kunnen doen. En ze moet ook eigenlijk niet zo boos op me worden als ik een “eng” insect wil verwijderen uit mijn huis. Maar dat is mijn innerlijke hippie. Ze is lief, ze is mooi en ze is zo geduldig dat ik haar wel kan slaan maar dat past bij haar. Mijn innerlijke hippie is de Pippi van mijn villa Kakelbont.

En mijn villa Kakelbont kan niet zonder Pippi,

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij ook een innerlijke hippie, gangster, prinses, ridder of misschien een spookje?

happy hippiePIN IT!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • femketje

  heel leuk geschreven!

 • Fatima

  Heerlijk zo’n innerlijke hippie!

  • Kaya-Quintana
   Fatima

   Mee eens! 😀

 • Grace

  Heerlijk hé zo’n ‘hippie’ die jou van tijd tot tijd eens aan het denken zet. Zelf heb ik een innerlijk (b) engeltje dat mij nooit in de steek laat en mijn steeds op goede dingen wijst.

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana