Persoonlijk: Rare gewoontes tijdens het opmaken

Vorige keer had ik de grootste lol met het opschrijven en bedenken van mijn rare gewoontes. Dat artikel kun je hier terug lezen als je nog even wilt lachen. Er werd uiteindelijk zelfs gevraagd om meer rare gewoontes. Tja, daar moest ik wel even over nadenken. Want je eigen rare gewoontes heb je vaak niet snel door. Plotseling schoot het door mijn gedachte. Mijn rare gewoontes tijdens het opmaken heb ik nog niet beschreven. Vandaar vind je in dit artikel mijn maffe beauty gewoontes eens goed beschreven. Let’s go!

Audio

Ik moet altijd een muziekje of een achtergrond geluidje horen tijdens het opmaken. Daarom gebruik ik altijd Youtube voor de beauty en fashion video’s. Dan krijg ik tijdens het opmaken meer inspiratie en heb ik ook een achtergrond geluidje. Echt kijken van de video’s tijdens het opmaken doe ik ook. Hierdoor doe ik dan weer langer over het opmaken, haha! Als ik haast heb maakt dat niet zo uit maar soms komt het helemaal niet goed uit en ben ik ineens een half uur verder. Gelukkig kan ik snel opmaken en als ik weer eens heb zitten suffen, komt het altijd wel goed.

Mini playback show

Ja, je raad het denk ik al. Tijdens het opmaken zing en playback ik vaak mee als ik een muziekje op heb staan. Soms doe ik zelfs een dansje, hihi! Mijn favoriete artiesten voor tijdens het opmaken zijn Mariah Carey, Marina and the diamonds, Ne-yo, Kanye West, Tyga, Shakira en op dit moment vooral Iggy Azeala. Ik zing mee in volle borst en zing dan ook geregeld alsof ik een van de diva’s zelf ben. Uiteraard raak ik daardoor in balans en prik ik mezelf wel eens in mijn oog met mascara of oogpotlood. Erg vervelend maar zingen zal ik, haha!

PIN IT!

Spiegeltje, spiegeltje

Ik moet een grote spiegel hebben waar ik heel dicht op kan zitten. Om de een of andere reden doe ik dat automatisch, alsof ik -10 heb. Ik zie eigenlijk heel goed maar toch zit ik altijd op mijn spiegel alsof het niet zo is. Ik ben een perfectionist dus ik check meerdere keren hoe mijn make-up er uit zien vanuit meerdere hoeken. Van ver, van dichtbij, scheef, schuin en nog net niet op z’n kop. Vooral blush en eyeshadow moet overal precies hetzelfde er uit zien en identiek aan beide kanten van mijn gezicht zijn. zo niet, dan blijf ik er aan werken tot het precies zit zoals ik wil.

Penselen

Ik heb zo mijn favoriete penselen en kan me er ook echt aan irriteren als een penseel niet werkt zoals ik gewend ben. Ik heb ze daarom het liefste fris gewassen en lekker zacht. Hoe viezer het penseel hoe minder goed het opmaken gaat. Er zit dan vaak nog een andere kleur eyeshadow aan of de haren van het penseel steken niet allemaal dezelfde kant op. Het idee dat ik vieze penselen op mijn huid gebruik vind ik ook alles behalve prettig. Mijn penselen probeer ik dan ook zo vaak mogelijk te wassen als het kan. Ik droog ze dan met mijn föhn nadat ik ze heb gewassen met een lekker ruikende shampoo. Op die manier ruiken ze lekker en blijven de haren mooi in model.

Opnieuw!

Soms ben ik niet tevreden met mijn make-up. Vaak gaat het dan om de eyeshadow look en dan begin ik gewoon weer opnieuw. Mijn record staat op vier keer opnieuw beginnen. Soms is het gewoon dezelfde look met andere kleuren. Het kan ook wel eens voorkomen dat ik ook echt iedere keer iets totaal anders verzien. Tja, soms heb ik zo’n dag waarop niets goed genoeg is. Uiteindelijk haal ik dan of alles er af en ga ik zonder make-up de deur uit. Of ik eindig bij de laatste look en probeer er dan niet teveel over te zeuren en gewoon de deur uit te gaan.

Wow, dat zijn toch alweer vijf rare gewoontes omtrent opmaken. Ik zal er ongetwijfeld meerdere hebben maar deze sprongen er toch echt uit. Uiteraard ben ik nu dus ook heel benieuwd naar jouw rare gewoontes tijdens het opmaken. Trek jij bijvoorbeeld eerst je lucky socks aan of moet je complete stilte om je heen hebben? Ik ben nieuwsgierig, laat me niet langer in spanning en laat het me weten via een comment.

Toodles,

Kaya-Quintana

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Lisa

  Wat een leuke post 🙂 En mooie outfit!
  Zelf zet ik ook vaak tutorials aan en muziek op!

 • Anne-Sophie

  Ik denk dit al-tijd, maar zeg het nooit: gosh Kaya, jouw haar is echt TO DIE FOR!

  • Kaya-Quintana
   Anne-Sophie

   Vind je? Dank je, moet wel weer naar de kapper, hihi!

 • Masja

  Leuke post!

 • PinkFairy

  whehe wel leuk om te lezen 🙂 ik moet ook alles van dichtbij zien, maar voor mij is een klein spiegeltje ook voldoende 🙂 tenminste…. voor mijn ogen. Voor mijn gezien moet ik wel een grote hebben.

 • Amanda

  Haha, ik heb van alles last behalve het meezingen dan haha. Heb jou ook heel vaak als achtergrond opstaan, omdat je zo gezellig bent. Kan echt vrolijk worden van jou vrolijkheid haha. Jij bent nooit moe in filmpjes en enthousiast en dat steek aan, believe me!

  • Kaya-Quintana
   Amanda

   Awww, dat vind ik echt leuk om te lezen. Dank je 😀

 • joanydvv

  Wat een leuk artikel. En sommige punten zijn echt héél erg herkenbaar. Zoals bijvoorbeeld dat extreem dicht op de spiegel zitten. Dat doe ik zelf ook altijd. Nu hebben mijn ogen wel een hele lichte afwijking, maar toch niet zo dat het écht nodig is om met mijn neus op het glas te zitten. Ik heb dan ook geen flauw idee waar die tic vandaan komt.

  • Kaya-Quintana
   joanydvv

   Hihi, grappig! Ik dacht dat ik echt als enige helemaal op de spiegel zat 😀