Persoonlijk: Toedeloe What’s-up en hallo PDA

Klik, klik, klik. Het zachte geluid van mijn vingertop op mijn linkermuisknop. Het trage slepende geluid van mijn muis over mijn bureau beloofde niet veel goeds. Om twaalf uur in de avond op een donderdag, begon de sale van Zara en ik zat achter de computer. De schade? Twee paar stiletto’s met uiterst schattige bandjes om de enkels en een cardigan. Maar het mocht van mezelf. Ja, ik had mezelf de volledige toestemming gegeven om gebruik te maken van shopping therapy.

En zonder schuldgevoel opende ik een paar dagen later een grote box en voelde ik een diepe liefde voor mijn nieuwe schoenen. Ik voelde me meteen beter, met hakken aan voel ik me namelijk woest aantrekkelijk. En god, wat heb ik dat even nodig zeg. Want what’s has a girl got to do for a little bit of attention? Soms is het zoals Heidi Klum altijd zei “One day you’re in and the next you’re out!” De ene dag wordt ik dood gegooid met lieve what’s-upjes en Facebook likes op mijn nieuwe foto’s, van uitermate knappe heren (wat betekend dat ik stiekem al mijn bruiloft aan het plannen ben).

En de volgende dag en de dag daarna en de weken daarna hoor ik niks meer. Radiostilte, mute, op stil, op tril en hopelijk is dat de stilte voor de storm. Totdat ik besef dat de storm nooit zal komen en die bruiloft ook niet. Aaarg, de vloek van social media. Vroeger kwamen mannen op hun paard vanuit twee dorpen verderop hun dame bezoeken. Nu hoeven de mannen alleen maar even op Facebook te kijken om te zien wat je vandaag hebt gedaan. Ze hoeven het niet eens meer te vragen want ze hebben het al op je timeline gelezen. Dus waarom zouden ze nog persoonlijke aandacht aan je besteden?

public display of affectionPIN IT!

Dus waarom kleed ik mezelf nog uitermate charmant aan? Ik val niet eens meer op tussen alle schaars geklede duckface bitches op het internet. Zelfs vuilnismannen en bouwvakkers fluiten minder naar vrouwen want die checken in hun pauze Facebook en Geenstijl.nl voor mannelijk geneuzel. Voorlopig moet ik het dus maar doen met tien centimeter. Tien centimeter hoge hakken bedoel ik. Oh, viezerik! Een beetje doordenken hé, ik heb je wel door. Zucht, ik ga maar weer even naar mijn mooie stiletto’s staren tot er een mooie man op mijn bank zit.

En ja, ik overdrijf een beetje want ik heb heus wel knappe heren om me heen. Maar het valt me wel op dat daten en elkaar aandacht geven aan het veranderen is. Uiteraard vraag ik me af of jou dat ook is opgevallen? Ik hoor namelijk zowel mannen als vrouwen zeuren over hun dates en dat hij/zij nog geen what’s-upje heeft gestuurd. En daar raken ze dan van in de stress, want als iemand je niet what’s-up’ed dan vind hij/zij je vast niet leuk. En dat is misschien helemaal niet waar, social media is mind fucking us!

Daarom heb ik een pesthekel aan bellen, what’s-up, facebook en smsen tijdens daten. Want elke hoi en hoe is het, wordt helemaal uit z’n verband getrokken. Je herkent het vast wel: “OMG, hij zei alleen maar hoi! En eerst zei hij lieverd, hij vind me echt niet meer leuk”. “Shit man, ze heeft al drie uur niet gereageerd op mijn coolste openingszin ever. Ik heb zeker iets stoms gezegd tijdens onze date.” WRONG! Hij zegt hoi omdat hij niet slijmerig wil overkomen en zij is een dag aan het werk.

Geef toe, dat heb jij ook wel eens gehad. Ik ook en ik wil er vanaf, daarom ben ik nu helemaal voor PDA. Public Display of Affection zoals als John Legend het ons heel goed uitlegt. Dus bij de eerst volgende date weiger ik om te what’s-uppen. En nee, ik stuur geen foto’s van mijn nieuwe stiletto’s. Die kom je maar lekker in real live bekijken. Ik vertel je ook niet wat ik vandaag heb gedaan, dat doe ik wel als je bij me op de bank zit met een bak thee. En wil je weten wat ik van je vind? Je zal het niet vinden op mijn timeline, vraag het me maar tijdens een date.

Dus… PDA anyone?

Kaya-Quintana

P.S. Vergeef mijn rommelige hersenspinsels en brein ontploffingen, soms moet ik ze gewoon even kwijt

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Amanda

  Haha heel leuk geschreven!

  • Kaya-Quintana
   Amanda

   thanks 😀

 • femketje

  haha super leuk artikel 😀

 • Fréderique

  Hahaha geweldig artikel Kaya! Haha!
  Klopt helemaal! Ik vind het juist veeeel interessanter als ik juist niet weet wat die gene gedaan heeft omdat het dan een beetje misterieus wordt.. U got me?
  En is zelfs zo erg, dat als ik vrienden uitnodig het eerste wat ze vragen is: wat is je wi-fi code? En dan vervolgens de hele avond naar elkaar whats appen.. Blijf dan lekker thuis! Tja… Ik wordt er ook moe van maar ik moet wel zeggen, wat kun je ONWIJS veel op die stomme asociale smartphone 😉
  Have a nice day!

  • Kaya-Quintana
   Fréderique

   Haha, jaaa mee eens! Naar elkaar what’s-uppen als je naast elkaar zit is echt tijdverspiling

 • Joyce

  Heel leuk geschreven!

 • Grace

  Waar zijn de echte dames en heren gebleven? Ik kan de heren wel een beetje begrijpen, want sommige”‘dames’ gooien zich letterlijk over de tafel voor de voeten van een man. En aangezien er tegenwoordig wel heel veel dames “vallen” heb je dus keuze zat. En wat de heren aan gaat; die hebben geen ruggengraat. Die hebben ze verplaatst naar de plek waar hun…..zit! dan blijft deze in ieder geval wel rechtop staan! Ik zou zeggen: “Keep your head up because a real man with a backbone and a brain will not stumble over “junk”! He will go for the one that has the same. A woman with a backbone, a brain and will not stumble over the same junk!