Review: Chi stijltang G2

Al jarenlang wilde ik graag een Chi stijltang kopen, echter kwam het er steeds niet van. Ik had al een stijltang of ik kreeg een nieuwe voor kerst. En aangezien de Remington Sleek and Curl het jarenlang prima deed, wilde ik geen nieuwe kopen. Maar een paar maanden geleden ging mijn Remington stijltang toch echt een beetje tegensputteren. De platen zijn nu echt versleten en werken niet zo goed meer, tijd voor een Chi stijltang G2!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet

chi stijltang g2

Product: Chi stijltang G2, limited edition sugar rush

Merk: Chi

Cijfer: 9

Belofte: ‘De CHI Stijltang G2 Limited Edition Sugar Rush Hairstyling Iron is de allernieuwste CHI stijltang en bestaat uit een vernieuwende technologie. De platen van de stijltang zijn keramisch en voorzien van titanium, waardoor de stijltang voor ieder type haar geschikt is. De vernieuwende technologie heeft vaste standen waardoor de temperatuur gemakkelijk in te stellen is’, aldus de John Beerens webshop.

Prijs: €129,- via Johnbeerens.com

chi stijltang

Voordelen: De Chi stijltang G2 kocht ik voor €139,- via de John Beerens webshop. De stijltang is nu iets goedkoper, dus dat is goed nieuws als je er nog eentje wilt aanschaffen. Ik kocht zelf dus de Chi stijltang G2 limited edition sugar rush, een vrolijk gekleurde stijltang. Er zitten drie standaard warmtestanden op, die je gemakkelijk met een druk op de knop kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor 180, 200 en 220 graden. Uiteraard zitten er ook knoppen op om zelf de hittestand te bepalen.

chi stijltang g2 review

Ik gebruik zelf meestal de stijltang op 180 graden, maar voor krullen zet ik de tang ook weleens op 200 graden. Ik heb ook eens 220 geprobeerd maar dat is voor mijn haar onnodig heet. Op het display zie je precies hoe warm de stijltang is en op 220 graden kleurt het display rood als waarschuwing. Normaal gesproken is het display altijd groen gekleurd. De Chi stijltang G2 wordt overigens supersnel heet. Binnen een minuutje kun je al aan de slag.

chi stijltang sugar rush

Wat zo fijn is aan de Chi stijltang is dat de platen keramisch zijn en titanium bevatten. De stijltang glijdt hierdoor snel en soepel door mijn haren heen. Na het stijlen voelt mijn haar meteen heel zacht aan en glanst het heel mooi. Nu ik deze stijltang al een paar maanden gebruik, kan ik ook echt merken dat deze mijn haar niet uitdroogt of beschadigt. Mijn haren voelen na het stijlen zacht aan en ook de puntjes blijven mooi.

chi stijltang john beerens

Met deze stijltang kan ik ook gemakkelijk krullen en waves maken, een ware multitasker. Overigens ben ik ook erg blij met het meedraaiende en extra lange snoer, hierdoor kan ik gemakkelijk bewegen. Als hairstylist kan ik dat heel erg waarderen, want hierdoor hoef je een klant niet telkens te vragen om te draaien. Door het lange snoer kun je gemakkelijk alle kanten op bewegen, top!

chi stijltang review

Waar ik erg blij mee ben is de Chi silk infusion, die ik gratis bij mijn stijltang kreeg. De infusion verzorgt mijn haren en beschermt mijn haren tegen de warmte van de stijltang. Ik ben namelijk al fan van Biosilk, maar ik vind de Chi silk infusion ook erg fijn in gebruik. Overigens werkt de Chi stijltang G2 ook prima zonder hitte beschermend product. De keramische platen beschermen je haar namelijk voldoende.

chi stijltang review

Voor het stijlen

Nadelen: In de verpakking vond ik een roze haarkrijtje. Wellicht een leuke goodie voor blonde dames, maar niet voor mij. Ik had liever een reistasje ontvangen, zodat ik mijn stijltang overal mee naartoe kan nemen. De stijltang staat helaas altijd open. Er zit geen schuifje op om de platen op elkaar te klemmen, waardoor het opbergen een beetje lastig is. Opengeklapt neemt de stijltang namelijk veel ruimte in en kunnen de platen beschadigen.

chi stijltang g2

Conclusie: Ik ben heel blij dat ik na jaren toch een Chi stijltang heb gekocht. Alhoewel het een dure stijltang is, vind ik de stijltang het geld echt waard. Mijn haren zijn erg belangrijk voor mij en deze stijltang helpt mij om ze mooi te houden. Mijn advies is dus even doorsparen en dan voor een Chi stijltang gaan. Na het jarenlang gebruik maken van een Remington stijltang (die absoluut niet slecht is) merk ik toch echt verschil op met de Chi stijltang. Ik ben sneller klaar met stijlen, mijn haar glanst meer en ziet er gezonder uit.

Welke stijltang gebruik jij graag?

Kaya-Quintana

P.S. If you can dream it, you can do it!

stijl haar

Na het stijlen

haren stijlen

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Astrid

  Alleen het uiterlijk van deze tang maakt me al hebberig! Wat gaaf met die kleurtjes.

 • femketje

  hij ziet er alleen al super cute uit ;D

 • laura

  Jarenlang ben ik een trouwe CHI gebruiker geweest, maar sinds ik de stijltang van GHD heb ontdekt heb ik mijn CHI niet meer aangeraakt! Voor mij dus nooit meer een CHI, GHD is nog betert!

  • Kaya-Quintana
   laura

   Als ik een rich bitch ben dan wil ook zeker de GHD kopen en testen 😀 Maar voorlopig is de Chi ook fantastisch