Review: Christian Faye wenkbrauwpoeder

Oeh, een nieuwe wenkbrauwpoeder! Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar een vervanger voor mijn geliefde Sexpresso eyeshadow van Too faced. Tot nu toe is dat de enige poeder die echt op mijn wenkbrauwen aansluit. Helaas begint deze eyeshadow op te raken en wil ik ook weleens iets nieuws uitproberen. De Christian Faye wenkbrauwpoeder* kreeg ik op een persevent en ik was meteen nieuwsgierig. Tijd voor een review, let’s go!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet

christian faye wenkbrauwpoeder

Product: Wenkbrauwpoeder in dark brown

Merk: Christian Faye

Cijfer: 8

Belofte: De wenkbrauwpoeder is een revolutionair product dat zorgt voor perfect gevormde wenkbrauwen in slechts enkele seconden. De resultaten van dit product hebben een meer natuurlijke uitstraling dan bijvoorbeeld een wenkbrauwpotlood of tatoeage. Christian Wenkbrauwpoeder blijft 24 uur zitten en is water- en smudgeproof. Door de eenvoudig te gebruiken, bijgeleverde kwastjes en sjablonen duurt het slechts enkele seconden om de perfecte wenkbrauw te creëren. Doordat de formule zich aan de huid hecht in plaats van aan de haartjes helpt het ook littekens te verbergen, aldus ICI paris.

Prijs: €27,50

christian faye wenkbrauwpoeder review

Voordelen: De verpakking ziet er naar mijn mening mooi uit. Het doosje is redelijk stevig en als je deze openklapt vind je de poeder, een penseeltje en wenkbrauw stencils. Wat voor mij het meest interessant is, is natuurlijk de poeder zelf. Ik kreeg de kleur Dark brown, die op het eerste gezicht de perfecte kleur leek voor mijn wenkbrauwen. De poeder zelf is heel fijn qua structuur.

De Christian Faye wenkbrauwpoeder is zacht, romig en heeft een matte finish. Met een penseeltje hoef je maar weinig kracht te zetten om iets van de poeder op te pikken. Heel erg fijn, want zo kun je snel aan de slag. De poeder is ook heel gepigmenteerd, met enkele stroken van het penseel had ik zo mijn wenkbrauwen bijgetekend. Ik hoefde niet meerdere keren over dezelfde plek heen te gaan, om een hogere dekking te creëren.

Christian faye wenkbrauwpoeder review

De poeder hecht zich zoals beloofd aan de huid en is smudge proof. Na het doen van een dutje, zaten mijn wenkbrauwen er nog perfect op. Echter kon ik de poeder wel fijn vervagen oftewel blenden, toen ik deze net had aangebracht. Erg fijn want ik had enkele lijntjes net iets te hard aangebracht. Hierdoor had ik niet verwacht dat de poeder zo goed zou blijven zitten.

christian faye wenkbrauw stencils

Nadelen: De kleur van deze poeder gaat richting chocoladebruin en past dus helaas niet helemaal bij mijn zwarte wenkbrauwen. De kleur is simpelweg iets te warm en valt daardoor te veel uit de toon, vergeleken bij mijn eigen wenkbrauw kleur. Echter is dat makkelijk op te lossen met het kiezen de juiste kleur. In de verpakking zitten ook drie wenkbrauw stencils die allemaal niet op mijn wenkbrauwen passen.

wenkbrauw stencils

Wenkbrauw stencil thick is helaas te smal

Er zit een stencil voor dunne, medium en dikke wenkbrauwen bij. Echter is zelfs het stencil voor dikke wenkbrauwen te dun voor mijn wenkbrauwen. Daarnaast komt de vorm ook niet overeen met mijn eigen wenkbrauwen, vandaar dat ik mijn wenkbrauwen zonder de stencils heb ingevuld. Tevens vind ik zelf beide kanten van het penseeltje te dik. Hierdoor kon ik geen dunne lijntjes trekken, iets wat ik erg fijn vind voor mijn wenkbrauwen.

Christian faye wenkbrauw penseel

Het penseeltje vind ik te dik

Conclusie: Het is jammer dat je de wenkbrauwpoeder niet los aan kunt schaffen. Want de poeder vind ik echt heel erg goed. De stencils zijn helaas niet voor iedereen geschikt en het is zonde om daarvoor te betalen, als je er toch niets aan hebt. De poeder is helaas niet volledig waterproof en of deze vierentwintig uur houdt, betwijfel ik ten zeerste. Echter zit deze poeder zeker acht tot tien uurtjes perfect en is de structuur fantastisch.

Wat mij betreft is de Christian Faye wenkbrauwpoeder een echte aanrader, met name als je deze los zou kunnen aanschaffen.

Kaya-Quintana

P.S. Welke producten van Christian Faye gebruik jij?

Wenkbrauwen

Zonder de poeder

Donkerbruine wenkbrauwpoeder

Met de poeder in de kleur Dark brown

bruine wenkbrauwpoeder

Wenkbrauwpoeder in dark brown

Christian faye wenkbrauwpoeder review

Links zonder poeder, rechts met poeder

Christian faye wenkbrauwpoeder swatches

Links zonder poeder, rechts met poeder

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • femketje

  de poeder ziet er goed uit, maar die stencils zou ik meteen weggooien!

  • Kaya-Quintana
   femketje

   Ja, ik gebruik ze ook niet. Het is jammer dat ze de poeder niet los verkopen 🙁

 • Astrid

  Ja die stencils, ik zou dit ook nooit kunnen gebruiken met mijn dikke wenkbrauwen. De kleur is inderdaad niet perfect voor je, maar ik denk dat het wel best mooi kan zijn als je beide wenkbrauwen ermee invult.

  • Kaya-Quintana
   Astrid

   Nee, die stencils zijn het gewoon net niet. En de kleur helaas ook niet, in het echt is die toch echt te licht. Maar de poeder zelf is fantastisch, dus ik denk dag ik de donkere versie ga aanschaffen 😀

 • Linda

  yeah!