Review: Dermalogica daily microfoliant

Een wit poedertje met een magisch effect. Nee, ik heb het niet over drugs maar wel over een microfoliant oftewel scrub. En deze scrub is geen gewone scrub. Deze scrub is niet vloeibaar, zit niet in een tube en bevat ook geen kleine bolletjes. Deze scrub bestaat uit een wit poeder dat bestaat uit een paar interessante ingrediënten. Als je de poeder mixed met water, activeer je deze ingrediënten waardoor ze meteen aan het werk gaan. Ik was meteen heel erg nieuwsgierig of dit wel zo goed zou werken als een normale scrub. Ik durfde het ook niet meteen te proberen omdat ik bang was voor een allergische reactie. Maar ik heb het toch gedaan en daar ben ik erg blij om!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Daily microfoliant (scrub)

Merk: Dermalogica

Cijfer: 10

Belofte: De microfoliant is zo zacht dat het voor dagelijks gebruik geschikt is. Je ziet direct effect omdat de unieke poeder op basis van rijstenzymen dode huidcellen verwijdert die de huid dof maken. Het unieke Skin Brightening Complex (berendruif, aspergillus en grapefruit) vermindert pigmentvlekken.

Prijs: €64,90 75 gram full size

Voordelen: De verpakking is simpel en strak. Het oogt fris en professioneel waardoor ik persoonlijk alvast meer vertrouwen heb in het product. Daarnaast hoor ik al twee jaar heel goede of slechte berichten over Dermalogica. Maar vooral de goede berichten overheersen. Dit is het eerste product wat ik van Dermalogica gebruik en het is heel fijn.

Je hebt een theelepel van de poeder nodig, dat je vervolgens met een beetje water romig maakt. Het handigste is om je handen te wassen en niet af te drogen. Vervolgens strooi je de poeder over een hand heen en vermeng je dit met het water. Scrubben met dit product doe je hetzelfde als bij een vloeibare scrub. Met ronddraaiende bewegingen en de ogen vrij houden van de scrub. Erg makkelijk in gebruik en makkelijk te doseren na een paar keer gebruiken.

Er zit een hele lichte geur aan die ik erg prettig vind. Het doet me een beetje denken aan de geur van babypoeder, dat is ook zo lekker zacht. Daarnaast is de scrub, als je hem eenmaal op je gezicht hebt niet te hard. Er zitten geen grote pijnlijke bolletjes in maar door het nat maken van de poeder ontstaan er hele kleine zandkorrelachtige deeltjes. Deze deeltjes doen geen pijn aan mijn huid en prikken ook niet.

Na het gebruik van deze scrub zie ik meteen resultaat. Door de eczeem waar ik soms last van heb, heb ik soms erg schilferige plekjes op mijn gezicht. Deze microfoliant van Dermalogica zorgt ervoor dat die na het scrubben verdwenen zijn. Mijn huid lijkt als het ware gepolijst en ziet er glad en gaaf uit na gebruik van deze microfoliant. Ook de doffe huid is na het scrubben verdwenen. Ik heb ook geen rode plekjes of jeuk er van gekregen, echt heel fijn.

Nadelen:  Het enige nadeel dat ik kon vinden is dat je moet leren doseren. Omdat het een poeder is moest ik eerst even zoeken naar de juiste hoeveelheid poeder en water. Nu heb ik de ideale combinatie voor mijzelf gevonden. Eerst deed ik er teveel water bij waardoor het net melk werd. Nu weet ik dat het een beetje romig van structuur moet zijn waardoor je beter kun scrubben.

Ik kreeg een klein beetje last van een trekkerige huid na het verwijderen van de scrub. Uiteindelijk kwam ik er achter dat dit door het kraanwater komt. Hier zit veel kalk in waardoor mijn huid snel uitdroogt. Na het scrubben breng ik mijn dagcrème aan en heb ik er verder geen last meer van. Het ligt dus gelukkig niet aan de scrub zelf.

Conclusie: Ik was een beetje huiverig om deze microfoliant te gebruiken. Nu denk ik dat dit de beste scrub is die ik ooit heb gebruikt. Zoals je misschien al weet heb ik altijd moeite met huidverzorging door eczeem. Maar met deze scrub heb ik nog geen ongemakken ervaren. Geen jeuk, opgezwollen of pijnlijke huid, helemaal niets!

Ik merk echt dat mijn poriën schoner zijn en mee-eters krijg ik goed weg met deze scrub. Ik gebruik deze scrub één keer per week en dat is voor mij voldoende. Mijn huid ziet er een stuk frisser en gladder uit. Ik ben heel blij dat ik hem kon proberen en als de testversie die ik heb op is, koop ik zeker de full size.

Handig review? Let me know!

Kaya-Quintana

P.S. Dit product kreeg ik in de Glossybox van December, check hier de video!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Patricia

  Ik vond dit product uit de glossybox ook echt SUPERfijn! alleen jammer dat het zo duur is, want 65euro voor een #39;facewash#39; heb ik echt niet over

 • KayaQuintana

  Het is inderdaad erg duur maar ik heb het er wel voor over. Dit is namelijk de eerste scrub waarvan ik geen last kreeg van een allergische reactie. Ik gebruik heb ook maar 1 keer in de week dus ik haal het geld er wel uit 🙂

 • Miranda

  Oh dit lijkt mij echt een fijn product;D

 • Rhonda

  Mijn eerste reactie was: ow wauw die prijs!! Wel erg hoog. Daarom is het ook wel erg handig dat dit soort dingen in de box zitten. Handige review, dan weet je ook hoe high end producten zijn. En raak ik er bekend mee. Als ik het eens tegenkom zal ik er toch eens naar kijken.

 • Anne-Sophie

  Ik heb hier echt geen enkele negatieve review over gelezen, maar.. It broke me out and left scars. 🙁 De littekens zitten er na 1,5 maand nog dus ik durf deze niet opnieuw te gebruiken. Fijn dat jij wel een exfoliator hebt gevonden waar je huid goed tegen kan!

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana