Review: L’oreal Infallible 24H matte powder

Nu mijn Rimmel matte powder echt aan het opraken is, besloot ik om eens een nieuwe matterende poeder te testen. Ik kwam uit bij de L’oreal Infallible 24H matte powder in de kleur Warm vanilla. L’oreal is wat mij betreft een van de beste drogisterij merken en meestal werken hun producten zoals beloofd. Maar hoe zit het met deze matterende poeder, die ik graag zou willen inzetten tijdens de zomer.

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet

L’oreal Infallible 24H matte powder

Product: Infallible 24H matte powder in de kleur Warm vanilla #123

Merk: L’oreal

Cijfer: 7

Belofte: De poeder zou tot vierentwintig uur de huid mat houden. Tevens zou de poeder moeten hydrateren en ongewenste glans moeten voorkomen. Volgens L’oreal kun je de poeder droog maar ook nat gebruiken voor meer dekking.

Prijs: €15,49

L’oreal Infallible 24H matte powder

Voordelen: Een handig plastic doosje waar je makkelijk mee kunt reizen. In het doosje vind je dubbele laag met een spiegeltje en een sponsje. Het spiegeltje is niet fantastisch, maar als je even snel bij wil werken is het wel handig. De L’oreal Infallible 24H matte powder zelf is qua structuur fantastisch. De poeder is boterzacht en ietwat romig. Op mijn gezicht voelt deze poeder lekker zacht aan en voel ik deze niet zitten.

Alhoewel het een matterende poeder is, droogt deze mijn huid niet uit. Ik droeg deze poeder tijdens een nachtje feesten en de volgende dag voelde mijn huid nog steeds prettig aan. Eerlijk is eerlijk, zelfs in een warme club bleef deze poeder verassend goed zitten. Pas aan het einde van de nacht merkte ik dat de poeder de warmte niet meer aankon. Tevens is deze poeder gemakkelijk in combinatie te gebruiken met verschillende tinten foundations. De intensiteit van de kleur is namelijk niet heel sterk.

L’oreal Infallible 24H matte powder

Nadelen: Claimen dat de L’oreal Infallible 24H matte powder tot vierentwintig uur blijft zitten is een slecht idee. De poeder blijft naar mijn ervaring zo’n acht uurtjes mooi zitten, daarna moest ik echt weer even bijwerken. Ik heb een redelijk droge huid en gebruik een matterende poeder dus enkel op mijn t-zone. Iemand met meer vetten op de huid, zal denk ik veel vaker moeten bijwerken.

Deze poeder is niet geschikt voor fotografie. Daar kwam ik achter nadat iemand mij op de foto had gezet tijdens het uitgaan. Met name onder mijn ogen weerkaatste het licht terug als een malle. Het was duidelijk te zien waar ik mijn concealer extra had gefixeerd met de poeder. Over concealer gesproken, ik vind deze poeder niet mooi over een concealer heen. De poeder is te dik en ziet er bij mij over een concealer heen, heel erg cakey uit.

L’oreal Infallible 24H matte powder

Je kon echt duidelijk zien dat ik wat meer poeder over mijn concealer had aangebracht. De fijne lijntjes rondom mijn ogen waren duidelijk te zien en de poeder lag duidelijk op mijn huid. L’oreal beweert dat je deze poeder ook nat kunt gebruiken. Persoonlijk vind ik dat een afrader omdat de poeder naar mijn mening, dan juist heel krijterig en dik overkomt. Zodra deze poeder vochtig wordt is deze ook minder goed te verdelen over de huid.

Conclusie: De L’oreal Infallible 24H matte powder is goed in het matteren van mijn t-zone, zonder mijn huid uit te drogen. Deze poeder raad ik wel af voor fotografie en als setting powder voor concealer. Deze poeder is het beste aan te brengen met een groot fluffy penseel over je gehele gezicht. Naar mijn ervaring kom je met een dun laagje aardig ver. Heb je een zichtbare droge huid, dan zou ik deze poeder niet gebruiken. Door de wat dikkere structuur vallen droge plekjes nog sneller op dan normaal gesproken.

Heb jij deze poeder al eens geprobeerd, hit of shit?

Kaya-Quintana

P.S. Don’t forget to chase your dreams!

L’oreal Infallible 24H matte powder

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Astrid

  Fijne review, thanks! Ik heb een zeer droge huid, dus denk dat ik deze zou overslaan. Ik heb sinds kort de losse transparante poeder van Catrice, die bevalt me wel.

  • Kaya-Quintana
   Astrid

   Ja, deze is dan denk ik echt te mat voor jou

 • Cindy

  Goede review, ik ga er binnenkort zeker naar kijken.

  • Kaya-Quintana
   Cindy

   Super 😀