Review: Max Factor CC cream, colour correcting cream

Ik geef niet snel hoge cijfers maar dit product heeft in korte tijd mijn hartje verovert. Ik was wel een beetje op mijn hoede want het afgelopen jaar hebben we veel BB creams voorbij zien komen. Max Factor bracht deze herfst een CC cream uit maar is dat dan wel zo bijzonder, dacht ik. Yes it is! ik had niet gedacht dat ik het zou zeggen maar ik ben echt onder de indruk van de CC cream die Max Factor heeft uitgebracht. Let me tell you why, lees snel verder!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: CC cream, colour correcting cream instant complexian enhancer SPF 10

Merk: Max Factor

Cijfer: 9

Belofte: Een lichtgewicht formule voor een natuurlijke dekking en een egaal effect. Deze intense multi-tasker corrigeert kleurverschillen. De formule met komkommerwater, zeeduindoorn, extract van rozenbottel en glycerine laat de huid gehydrateerd achter. De CC cream zorgt voor een frisse, opgelichte en gladde huid.

Prijs: €13,99

max factor cc cream review

Voordelen: Hoe is het mogelijk? Ik heb een tint gevonden die bijna perfect aansluit op mijn eigen huiskleur, hoera! Ik gebruik op dit moment de kleur genaamd Tanned #75. Deze kleur versmelt prachtig met mijn eigen huidskleur en komt mooier over dan alle BB creams die ik ooit getest heb.

max factor colour correcting cream

De structuur van deze CC cream vind ook heel erg prettig. Vergeleken bij de Aziatische BB creams, die meestal erg stug en droog zijn, is de CC cream heerlijk zacht. Het voelt alles behalve aan als een foundation en het blijft gedurende de dag fris en luchtig aanvoelen. Mijn droge en soms schilferige huid met droge plekjes is daar heel erg blij mee. Deze CC cream bevat glycerine waardoor je dus dat zachte en gladde effect op je huid krijgt, die je als iemand met een droge huid graag ziet.

De CC cream blijft namelijk minder dan een foundation aan droge plekjes “plakken”, waardoor mijn huid er beter uit ziet. Overigens ben ik ook erg blij met het feit dat de CC cream lang blijft zitten op mijn huid. Op mijn werk is het namelijk 28 graden omdat de airco het niet doet. Zelfs in die extreme warmte blijft de CC cream goed zitten. Al merk ik wel dat door die droge warmte de droge plekjes op mijn huid meer geaccentueerd worden. Gelukkig staan we nooit voor minstens acht uur in 28 graden dus normaal gesproken heb ik daar ook geen last van.

max factor cc cream review

De CC cream is redelijk goed aan te brengen met de vingers. Ik gebruik het liefste een penseel want dan kan ik niets vies maken. Max Factor raadt de vingers aan omdat de warmte de CC cream mooier zou verspreiden. Persoonlijk vind ik dat het niets uitmaakt want met een penseel krijg je hetzelfde effect omdat de warmte van je gezicht hetzelfde effect verzorgt. De finish is mooi, egaal en het komt echt natuurlijk over. ondanks de glycerine ziet de CC cream er alles behalve vet uit. Je krijgt er wel een mooie glowy finish van.

max factor cc cream

Nadelen: In Nederland zijn er maar drie tinten verkrijgbaar. Heel erg jammer want deze BB cream zou ook heel geschikt zijn voor de donkere huid. De CC cream heeft naar mijn mening een lichte ouderwetse make-up geur. Het is niet heel storend maar tijdens het aanbrengen merk ik het wel op.

max factor colour correcting cream

Conclusie: De CC cream doet echt wat Max Factor belooft en daar ben ik heel blij mee. De CC cream is het perfecte product voor overdag omdat het zo makkelijk in gebruik is. Tevens ziet het er natuurlijk uit en het geeft mijn huid een snel opkikkertje. De prijs vind ik ook redelijk want alhoewel de tube klein lijkt, zit er toch 30 ml in net als in een gemiddelde foundation flacon. Kortom het perfecte product voor vrouwen die snel klaar moeten zijn en niet veel nodig hebben om dat te doen.

Go CC, go CC, Go CC!

Kaya-Quintana

P.S. Handig review? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

max factor cc cream swatches

Van links naar rechts: fair, natural en tanned

max factor cc cream swatches

max factor cc cream swatches

max factor cc cream in tanned

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.