Review: MUA Velvet lip lacquers

Kylie Jenner, move over! MUA heeft nu ook matte lipsticks en ze zijn heel erg mooi. Ik ontving twee weken geleden alle tinten om te testen. Inmiddels ben ik echt gek op de MUA Velvet lip lacquers.* Na het zorgvuldig testen van deze vloeibare lipsticks die matte opdrogen, heb ik voor jou een review geschreven. Ben je nog op zoek naar een vloeibare matte lipstick, dan moet je zeker verder lezen.

mua velvet lip lacquer

Product: Velvet lip lacquers

Merk: MUA luxe

Cijfer: 8

Belofte: “Geef je lippen de ultieme fluweelmatte look met deze sterk gepigmenteerde zijdeachtige lipgloss. De sneldrogende formule van de Mua Velvet Lip Lacquer glijdt moeiteloos over je lippen en geeft een vlekvrije en langdurige afwerking,” aldus het Kruidvat.

Prijs: €4,99

MUA Velvet lip lacquer

Voordelen: Meestal vind ik de verpakking van MUA er niet zo chique uitzien. De verpakking van de MUA Velvet lip lacquers zijn echter redelijk luxe. Ik herkende het merk dan ook niet, toen ik de lip lacuers voor het eerst in handen kreeg. De matte afwerking van de flacon en de gouden dop zien er mooi uit. Op de onderkant vind je de naam van de kleur terug, zodat je altijd weet welke kleur je bij je hebt.

MUA Velvet lip lacquer review

Er zijn op dit moment zes kleuren beschikbaar van nude, felrood en dieppaars. Alle kleuren zijn gemakkelijk aan te brengen en dekken vrijwel meteen. De pigmentatie in de MUA Velvet lip lacquers ligt heel hoog, what you see is what you get. De formule van de Velvet lip laqcuers vind ik fantastisch. Want alhoewel ze mat opdrogen, drogen ze mijn lippen niet uit. Daarnaast blijven ze tussen de zes en acht uur mooi op mijn lippen zitten.

MUA Velvet lip lacquer review

Wat mij ook opviel is dat de lip lacquers niet ‘breken.’ Sommige lip lacquers zitten namelijk prachtig als je mond in een relaxte stand houdt, maar zodra je lacht zie je scheurtjes verschijnen. De formule van de MUA Velvet lip lacquers heeft dat niet, dus de lip lacquers blijven echt heel mooi zitten. Had ik al gezegd dat de kleuren ook echt heel mooi zijn?

velvet lip lacquer

Nadelen: Zoals je op de foto’s kunt zien zit er een doe foot applicator bij de lip lacquers. De applicator is wat mij betreft geen goede keuze. De lip lacquers drogen namelijk snel en met de doe foot applicator kun je geen mooie strakke lijnen trekken. Ik breng de MUA Velvet lip lacquers nu dan ook aan met een lip penseel en vul daarna de rest in met de doe foot applicator.

velvet lip lacquer

De lip lacquers bloeden niet, maar ik merk dat als ik een nude lip liner eronder gebruik, ze beter blijven zitten. De lip lacquers blijven ook aardig goed en lang zitten. Je moet alleen oppassen met vettig eten of warme dranken, daarvan beginnen ze af te brokkelen. Dan moet je weer even bijwerken zodat alles weer goed zit. Tevens vind ik de lip lacquers lastig om te verwijderen. De kleur is lastig van mijn lippen af te krijgen en laat soms vlekjes achter op de huid.

mua luxe lip lacquer

Conclusie: Voor €4,99 zeg ik doen! Het zijn echt heel mooie budget lip lacquers en zoals je kunt zien, is de finish fantastisch. De kleuren zijn fantastisch en er is genoeg keus. Daarvoor heb ik een paar extra minuten reinigen wel over.

Vind jij de MUA Velvet lip lacquers ook zo mooi?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij gezellig op Instagram en Snapchat via @KayaQuintana, see you there!

budget lip lacquer

MUA Velvet lip lacquers review

Tranquility, Vivacity, Moxie, Kooky, Zest en Reckless

MUA Velvet lip lacquers swatches

MUA Velvet lip lacquers swatches

De lacquers als ze droog zijn

MUA Velvet lip lacquers swatch

Hier zie je de mooie finish en structuur

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • femketje

  ik heb zelf nooit zulke problemen met die applicators, ga het binnenkort gewoon eens met een penceeltje proberen 🙂

 • Roos

  Zou je ergens foto’s kunnen plaatsen (instagram misschien) waar je ze allemaal op je lippen ziet? Ik heb ongeveer dezelfde haar en oogkleur als jij maar ben iets bruiner en vraag me af of die eerste kleur me zou staan.. Goeie review wel!

  • Kaya-Quintana
   Roos

   Op Instagram staan er al een paar en a.s. woensdag komt de paarse versie online. Ik kon helaas niet eerder swatches plaatsen omdat ik last van eczeem heb.

 • fs

  mooie kleuren zijn het zeker. Maar het breekt degelijk wel. bij het lachen brokkelt het af

  • Kaya-Quintana
   fs

   Dat verschilt dan misschien per persoon, ik heb daar geen last van 🙂