Smashbox photo finish primer oil review

Smashbox is de beste als het gaat om primers. In 2016 brengen ze in Nederland weer een nieuwe primer op basis van olie uit. Een primer van olie? Ja en het werkt fantastisch! De Smashbox photo finish primer oil* is gemaakt voor de dames die met en zonder make-up een fantastische glow op hun huid willen. Omdat ik een droge huid heb, ben ik dus direct de primer gaan testen en in dit artikel vind je de resultaten, let’s go!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

smashbox photo finish primer oil

Product: Photo finish primer oil

Merk: Smashbox

Cijfer: 9

Belofte: De primer verzacht de huid waardoor foundation eruit ziet als je eigen huid. De primer wordt direct opgenomen door de huid en verzorgt een prachtige glow. Er zitten vijftien (planten) oliën in, waaronder jojoba en kamille olie. Door de primer in de ochtend en avond te gebruiken, voeg je in vier weken meer vocht toe aan je huid. Ook te gebruiken op je haar, nagelriemen, ellebogen etc.

In de primer oil kun je de volgende ingrediënten terug vinden: zoete amandelolie, abrikozenpitolie, zonnebloemolie, Afrikaans birch hars extract, Arabica extract, Barley extract, tarwe extract, argan olie, Tamanu zaad olie, Lavendel olie, jojoba zaad olie, primrose oilie, roosfruit olie, Kamille bloemolie en frambooszaadolie.

Prijs: €37,50 via Douglas.

smashbox photo finish primer oil review

Voordelen: Het eerste wat ik vroeg aan make-up artist Will van Smashbox, is of er geen siliconen in deze primer zitten. Volgens Will zitten die er niet in en dat is een groot pluspunt. Het is dus echt een verzorgende mix van oliën, die je onderdeel kunt maken van je huidverzorgingsroutine. Volgens Will kun je de Smashbox photo finish primer oil op zich gebruiken of deze mixen met foundation of dagcrème.

De Smashbox photo finish primer oil verzacht zoals beloofd de fijne droogtelijntjes in mijn gezicht. Ik merkte met name direct verschil op bij de lijntjes rondom mijn ogen en langs mijn mond. Rond mijn mond heb ik namelijk vaak last van eczeem, met name in de winter. Make-up ziet er dan minder mooi uit en die droge plekjes worden alleen maar meer zichtbaar. De primer voorkomt dat dus voor een groot gedeelte, fantastisch!

Wat ik zelf heel fijn vind aan deze primer, is dat je deze echt onder alle foundations kunt gebruiken. En omdat het olie is heb ik geen allergische reacties gekregen. Ik merk ook echt dat gedurende de dag, mijn huid beter gehydrateerd is en ik minder last van zichtbare droogtelijntjes heb. De verpakking is overigens ook erg fijn, want je kunt het pipetje gebruiken om de olie op je hand te druppelen. Zo blijft je kleding vlekvrij en het flacon schoon, handig!

smashbox primer oil

Nadelen: Het is niet echt een nadeel, maar je moet er wel op letten. Je moet echt maar twee druppeltjes gebruiken onder je foundation. En je moet het ook echt eerst even laten intrekken, wat eventjes kan duren. Doe je dat niet dan kan foundation zich ophopen en niet goed hechten aan je huid. Ik had dat met mijn Chanel foundation, die ineens heel vlekkerig en oranje werd. Later ontstonden er ook heel kleine bolletjes foundation, die ik niet meer netjes uitgewerkt kreeg. Je moet dus echt even geduld hebben en niet te veel gebruiken.

Je zou de olie op zich kunnen gebruiken. Echter heb ik zelf gemerkt dat ik toch echt mijn dagcrème erbij moet gebruiken. Zeker nu het kouder wordt is de olie niet voldoende als het enige hydraterende product in mijn routine. Tevens moet ik ook eerlijk toegeven dat ik de olie daarom ook niet elke ochtend en avond gebruik. Daarvoor vind ik de prijs waarschijnlijk ook iets te hoog. Of je dus echt meer vocht in je huid krijgt na vier werken, kan ik nog niet zeggen.

smashbox primer oil review

Conclusie: De Smashbox photo finish primer oil doet wat Smashbox beloofd. En ja, het is zeker een primer die ik zelf opnieuw zou aanschaffen. Met name omdat er geen siliconen inzitten en ik toch echt verschil merk aan mijn droogtelijntjes. Tevens wordt je huid er niet plakkerig van en krijg je ook geen vettige uitstraling, maar juist een heel mooie glow. Wat mij betreft is deze primer dan ook een schot in de roos voor mensen met een heel droge huid.

Alhoewel deze primer geen primer is zoals je bent gewend, zorgt deze er op mijn huid voor dat mijn make-up beter en mooier blijft zitten. Smashbox geeft aan dat je primer oil ook kunt mixen met je foundations. Echter merkte ik ook op dat het met long lasting foundations niet altijd werkt. Mijn Chanel foundation reageerde er namelijk niet goed op, die heeft gewoon echt een normale ondergrond nodig om goed te hechten. Verder is deze primer helemaal top!

Zou jij deze primer oil willen testen?

Kaya-Quintana

P.S. Bekijk ook al mijn andere reviews, enjoy!

smashbox photo finish primer oil

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.