Snelle couscous salade

Op de een of andere manier vind ik couscous fascinerend. De kleine schattige bolletjes tarwe zijn met heel veel andere etenswaren te combineren. Daarnaast vult het goed en kun je er qua smaak een heleboel kanten op. In dit artikel deel ik daarom graag een snelle couscous salade. Ik vind dit soort salades namelijk erg fijn in de lente en zomer ter vervanging van brood. Handig voor iedereen die lekker, gezond en eens iets anders wil eten.

snelle couscous salade

Omdat het een snelle couscous salade is maak ik gebruik van de volgende ingrediënten:

  • Couscous van Albert Heijn (75 gram)
  • Halve komkommer
  • Witte kaasblokjes
  • Blikje crispy mais
  • Twee teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • Halve theelepel Ras el Hanout kruiden van Verstegen
  • Eetlepel lijfolie voor salades

Hiermee kun je voor twee mensen een goede portie salade klaarmaken. Volgens de Albert Heijn is 75 gram een portie voor een persoon, maar persoonlijk vind ik dat best veel. Ik kan er dan ook meerdere dagen van eten, haha! Ik start altijd met het afwegen van de couscous zodat ik niet te veel gebruik. De droge couscous plaats ik in een kom en meng het met een halve theelepel Ras el Hanout kruiden.

couscous salade

Ik zorg ervoor dat ik deze droge ingrediënten goed met elkaar mix. Daarna giet ik er een eetlepel olijfolie bij en roer wederom alles goed door. Wanneer ik merk dat de couscous de olie begint op te nemen, giet ik er meteen het gekookte water overheen. De kunst is om er niet te veel water aan toe te voegen. Ik probeer maximaal een halve centimeter water boven de couscous te laten staan.

couscous recept

De couscous bolletjes nemen het water namelijk op, maar te veel water maakt ze papperig. Geloof mij, dat is echt niet lekker, haha! Vervolgens dek ik het af met aluminiumfolie en laat het een kwartiertje staan. Ondertussen snij ik dan een halve komkommer in blokjes en hak ik twee teentjes knoflook in heel fijne stukjes. Na een kwartier check ik de couscous en wanneer al het water is genomen rul ik de bolletjes los. Op dit moment is de couscous nog warm en kun je er peper en zout naar smaak aan toevoegen.

couscous recept

Jup, voor deze salade moet je constant goed mixen zodat de couscous de kruiden goed kan opnemen. Daarna voeg ik er altijd de knoflook, komkommer, mais en kaasblokjes aan toe. Zodra alles goed gemixt is kun je eigenlijk meteen aan tafel. De snelle couscous salade is dan nog een beetje warm en de komkommer en mais verzorgen een frisse touch. Uiteraard kun je er nog veel meer in doen zoals kikkererwten, verse kruiden en rozijnen.

couscous salade recept

Dit is in ieder geval de versie die ik het meeste maak. Ik bak dan een visje of een lekker gekruid stukje kipfilet als ik het in de avond eet. Bekijk hier een couscous recept met vis. Voor overdag vul ik gewoon een bakje met de salade en eet deze als lunch. Deze snelle couscous salade vult namelijk perfect en het is weer eens wat anders dan een boterham. Daarnaast kun je het ook makkelijk meenemen naar je werk in een bakje en bewaren in de koelkast.

Eet jij ook graag couscous salades?

Kaya-Quintana

P.S. Bekijk ook al mijn andere recepten!

snelle couscous salade

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.