Styling: De perfecte outfit begint bij een goede garderobe #2

De vorige keer schreef ik al over het starten van een nieuwe garderobe. Een garderobe waar je wel blij mee bent en ook altijd iets leuks tussen vindt. Hopelijk ben je er al aan toegekomen om jouw kledingkast eens goed onder de loep te nemen. Als je er al achter bent welke kledingstukken je al wel hebt en wat je nog nodig hebt, is het helemaal top! In dit artikel heb ik wat praktische tips om die garderobe nu eens echt goed aan te vullen.

Van wish list naar own list

Zo’n perfecte garderobe kost tijd, geld en moeite. Toch is dat het leuke eraan want elke maand kom je een stapje verder. Als je gaat shoppen is het belangrijk dat je jezelf aan je wish list houdt. Laat je niet verleiden tot het kopen van een topje dat je eigenlijk niet op je wish list hebt staan. Zo voorkom je miskopen en dwing je jezelf gericht op zoek te gaan naar de items die op je lijstje staan. Het kan een intensieve en soms frustrerende zoektocht zijn maar het is het waard. Liever één mooie witte blouse dan twee tops die je eigenlijk nooit aan kan omdat ze nergens bijpassen.

Van basics naar haute couture

Begin bij de basis en dat betekend simpele kledingstukken. Basic T-shirts, goed passende jeans, broeken, colberts, vestjes en schoenen die fijn zitten. Zodra je een goede basis hebt, kun je verder kijken naar speciale items voor in je nieuwe garderobe. Neem wat extra tijd om goede basics te vinden. T-shirts moeten goed zitten en jeans mogen niet lubberen. Een beetje extra geld besteden aan goede basics kan nooit kwaad. Hier doe je namelijk het langst mee en zal je elke week wel een paar keer dragen. Denk er maar eens over na. Dat leuke colbertje staat minder leuk op een broek die er aan alle kanten smoezelig uitziet. En vergeet je ondergoed niet! Want ook goede bh’s, mooie strings en broekjes horen bij de basics.

PIN IT!Budget of luxe

Zeeman of haute couture? Het aller belangrijkste is dat je let op wat staat bij jou en jouw figuur. Merken en prijzen komen later pas aan de orde. Als je merkt dat een duurdere jeans beter aansluit op jou lichaam, go for it! Is het topje van de H&M van betere kwaliteit dan die van Michael Kors? Ga voor de H&M versie! Mijn punt is dat niet alles duur of juist heel goedkoop moet zijn. Soms is even doorsparen voor die ene mooie tas beter dan vier goedkope tassen aanschaffen die binnen één week stuk zijn. Een mooie mix tussen betaalbaar en duurder is perfect.

It’s all about you!

Bij het samenstellen van je nieuwe garderobe moet je denken aan jezelf. Als je een nieuw kledingstuk koopt denk dan aan hoe het bij jou staat. Wat gevoel krijg jij erbij en wat wil je met je outfit uitstralen? Denk niet aan hoe het bij je beste vriendin staat. En koop geen kleding omdat het zo goed staat bij Heidi Klum. Want uiteindelijk loop jij in je nieuwe kleding en niet Heidi, je beste vriendin of een verkoopster. Het passen van kleding is dus heel belangrijk want zo kom je er achter of het bij jou staat. Als je er nog niet helemaal over uit bent of een kledingstuk goed bij je staat, kun je altijd even de tijd nemen om er over na te denken. Laat het een paar uurtjes weghangen, pas het nog een keer en neem dan je beslissing.

Het zal ongetwijfeld wel eens lastig of moeilijk zijn om de perfecte garderobe bij elkaar te krijgen. Ik ben zelf nu al een jaar bezig om dit voor elkaar te krijgen. Ik heb mijn zoektocht naar mijn perfecte garderobe daarom omgedoopt tot Project wardrobe. Elke maand kom ik een stapje dichterbij. Ik spaar voor de wat duurdere items, ga op koopjesjacht en krijg hier en daar wat cadeau. Mijn garderobe begint als het ware te leven en elk item heeft zijn eigen verhaal. I love it, that’s fashion baby!

Kaya-Quintana

P.S. Wat is jouw nummer één op jouw wish list?

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Yasmin

  Goed artikel! Maakt mij weer even bewust van mijn allergaarde van voornamelijk H&H en items die er stof liggen te vergaren.

 • demelzaaa

  Fijn bericht! Mijn nummer een? Een mooi jeans shortje dat ook mooi aan je billen zit zonder een ‘boyfriend’ effect!!
   http://demelzaap.blogspot.com

 • Joelle

  Mijn nummer 1 op mijn wish list is een zomer jurk, die me er niet uit laat zien alsof ik een kleuter ben of die me dik maakt, want ik ben zelf nog al klein en gezet

 • -

  aw, die clutch is echt mooi! waar heb je die gekocht? mijn nr. 1 is trouwens een mooie maxi rok, lekker zomers 🙂