Styling: De perfecte outfit begint bij een goede garderobe

Je staat voor je kledingkast en voor je het weet begint het weer: de dagelijkse kledingcrisis. Vragen zoals: wat moet ik nu weer aan doen? Staat dit me eigenlijk wel? Waarom is dit kledingstuk enkel voor de zomer? Ben ik aangekomen of is deze jeans gekrompen tijdens het wassen? Deze vragen stelde ik mezelf dagelijks en vaak gaf ik het na een kwartier op. Dan trok ik maar weer mijn saaie spijkerbroek aan. Met als gevolg dat ik me alles behalve vrouwelijk voelde gedurende de dag. Maar na dagen vol fashion blunders en elke dag dezelfde soort outfits, wilde ik iets anders. Herken je jezelf hierin? Dan heb ik goede tips voor het creëren van een garderobe waar je wel blij mee bent.

Van pure horror naar overzicht

Goed, je hebt dan misschien geen inloopkast maar er hangt ongetwijfeld veel in. Tijd om eens goed te kijken of er nog leven in je oude garderobe zit. Wat draag je en wat draag je niet? Weg ermee als je het al langer dan een jaar niet hebt aangetrokken. Kleding met gaatjes, vlekken en te kleine stukken kun je wegdoen. Wil je ze niet weggooien? Breng ze naar een kringloop of bewaar kledingstukken met leuke printjes voor knutselprojecten. Wees eerlijk naar jezelf, ga je ooit nog in die broek passen van drie jaar geleden? Zo niet, weg er mee! Bekijk het zo, je geeft jezelf een reden om weer eens te shoppen.

Van Otje naar Miep Kraak

Is jouw kledingkast net een slagveld? Tijd om er wat aan doen. Door je kleding te organiseren krijg je meer overzicht van wat je al hebt. Het organiseren van je kleding kan op meerdere manieren. Je kunt kleding op kleur, soort of grootte organiseren. Zo vind je in de ochtend sneller de kledingstukken die je wilt dragen en heb je minder kans op een kledingcrisis. Bij Ikea en Xenos kun je leuke opberghulpjes vinden. Van mandjes voor je sokken en riemen tot op maat gemaakte kledingkasten. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt.

Opgeruimd staat netjes en nu?

Nu begint het echte werk, het inventariseren van je kast. Zelf heb ik een lijstje gemaakt van wat ik al had en dat per categorie op geschreven. Zo had ik bijvoorbeeld maar één spijkerbroek en vier colberts. Zo’n tien paar schoenen en maar twee t-shirts. Er zat totaal geen logica in en door het maken van een lijstje kwam ik daar achter. Vervolgens heb ik een wish list gemaakt die ik ook maandelijks bijhield op mijn oude blog. Elke maand probeerde ik iets van mijn wish list te kopen. Op die manier vul ik nog steeds mijn standaard garderobe aan. Mijn wish list veranderd per seizoen en ik inventariseer elk seizoen mijn garderobe zoals hij op dat moment is.

Ik kan je nog veel meer vertellen en dat zal ik in een volgend artikel ook zeker doen. Voorlopig zal het al een hele klus zijn om je kledingkast uit te zoeken. Maak geen excuses en smoesjes meer en begin er gewoon aan. Als je eenmaal de eerste plank uit je kast hebt uitgemest gaat het vanzelf. Ik weet dat het lastig is om er aan te beginnen want het kan veel werk zijn. Maar als je echt van die suffe kleding af wilt of gewoon een frisse start wilt maken, moet je er gewoon voor gaan. Het zal je hooguit drie uurtjes kosten. En wat zijn drie uurtjes vergeleken bij een jarenlange kledingcrisis?

Kaya-Quintana

P.S. Had jij vroeger ook een verkleedkist a.k.a. je moeders kast?

PIN IT!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Katrien

  handige tips! ik denk dat ik ook eens aan de lijstjes ga beginnen!
  oh ja, is het niet slagveld ipv slachtveld, of is dat anders in Nederland? 🙂

  • KayaQuintana
   Katrien

   Slachtveld is oude spelling, heb het aangepast. Thanks doll!

 • Boe

  Het is DE perfecte outfit en niet het…

  • KayaQuintana
   Boe

   Helemaal gelijk! Is veranderd, dank voor de hulp!

 • Yasmina

  Hey Kayaa Ik vind je nieuwe site echt geweldig zo mooi en profesioneel!petjeaf

  btw:waar heb je die geweldige schoenen vandaan 2de foto?

  • KayaQuintana
   Yasmina

   Die zijn van Jane Norman

 • Rachel

  Hi ik ben echt dol op high heels
  Ik vind ze altijd zo leuk.( but i don’t know why) Zo vrouwlijk and high 😛
  Maar ik ben pas 14 haha ik weet wat je denkt (huh) dus als het om hakken gaat wacht ik nog even
  Meeste zeggen dan dat ik korte hakken  kan aan doen op mijn leeftijd, maar ik vind altijd dat als je hakken aan doet doe het dan goed, geen lage dat is lelijk:P (vraag) vannaf welke leefdtijd vind jij het normaal als iemand met high heels loopt?