Vergeet je vrienden niet

Vrienden, je hebt ze in allerlei soorten en maten. Vroeger had ik een hele grote groep met vrienden en had ik bijna elke dag wat te doen. Ik had het soms zo druk dat ik het heerlijk vond om af en toe helemaal alleen te zijn. Echter is dat de laatste tijd wel anders. Ik kan niet wachten om lekker de deur uit te gaan en juist met vrienden weg te gaan. Met name omdat mijn vriendengroep steeds kleiner wordt.

vergeet je vrienden niet

Ik heb begrepen dat dit hoort bij het ouder worden. Nou, daar heb ik geen boodschap aan! Toch merk ik dat ik er niet helemaal aan ontkom. Veel van mijn vrienden zijn verhuisd en weer andere zag ik langzaamaan steeds minder. In sommige gevallen is dat prima want wij zijn allemaal in ontwikkeling. Soms pas je als vrienden gewoon niet meer bij elkaar. Helaas moest ik ook afscheid nemen van mijn beste vriendin, die nu alweer jaren in Den Helder woont waar zij vandaan komt.

De vrienden die ik nu heb zijn net zoals ik lekker bezig. Drukke schema’s, diverse banen, grote families en kinderen. Hierdoor zie ik ze minder dan ik zou willen en dat vind ik jammer. Ik ben ook iemand die graag op avontuur gaat. Lekker spontaan een avondje uit eten of nu het lekker weer is op Scheveningen hangen. Helaas merk ik steeds vaker op dat mijn huidige vriendengroep van het plannen is. Dat was vroeger wel anders. Nu moeten wij echt de agenda’s naast elkaar leggen.

vrienden

Jammer vind ik dat, want die spontane uitjes maken het leven juist leuker naar mijn mening. En begrijp mij niet verkeerd, ik heb echt toffe vrienden. Juist daarom zou ik ze graag wat vaker zien. Daarnaast wil ik ook graag nieuwe vrienden maken. Dat heb ik altijd leuk gevonden omdat je daardoor weer nieuwe energie krijgt. Daarom probeer ik de laatste tijd weer vaker af te spreken met mensen die ik nog niet zo goed ken.

vrienden maken

Ik word dit jaar namelijk negentwintig jaar en ben vastbesloten om niet als een oude oma te eindigen, haha! Ik zie dat namelijk best vaak gebeuren. Mannen en vrouwen die richting de dertig gaan lijken het maar gewoon alvast op te geven. Uitgaan? Nee, daar zijn ze te oud voor. Nieuwe vrienden maken? Nee, die oude gaan nog wel even mee. Lekker gek doen? Nee, doe maar normaal dan ben je gek genoeg.

Aaarg en zucht! Dat zijn van die uitspraken waar ik niet tegen kan. Ik wil namelijk alles uit het leven halen en het delen met mijn vrienden. Ik heb het gevoel dat ik dit nog niet genoeg doe en wil ook absoluut niet opgeven. De reden waarom ik je dit allemaal vertel? Omdat ik zie dat steeds meer mensen zich in huis verschuilen. ‘Netflix and chill’ gaat soms te ver! Het is leuk hoor, al die series en telefoons. Maar dat zijn geen dingen en ervaringen die ik echt waardevol voor mijn leven vind.

echte vrienden

Ik ben overigens echt benieuwd of jij hetzelfde ervaart. Zie jij jouw vrienden ook minder en/of hang je ook steeds vaker in je eentje op de bank? Doodzonde vind ik dat en ja, ik doe het zelf soms ook. Het is te makkelijk om even mijn laptop te pakken en voor ik het weet, ben ik weer drie uur verder door het kijken van series. Mijn vrienden? Tja, die doen hetzelfde terwijl wij drie uurtjes met z’n alle lol hadden kunnen maken.

Dus… Bel vandaag eens je vrienden op of maak nieuwe vrienden!

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij via Bloglovin voor meer updates.

vergeet je vrienden niet

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Jill

    Hi gurl …ik ben 32 en kan me wel vinden in wat je zegt…..ben wel verhuisd een paar jaar geleden van brabant naar Rotterdam….dus leer wel nieuwe mensen kennen. En ik rrvaar dar oude vriendschappen van vroeger moeilijk te houden zijn als nr niet docht in buurt eoobt etc……maar alles gebeurt met een reden reden dus die nieuwe vriendschappen ook……maybe best random ofz maar ik wil best met je wat drinken of war leuks doen spontaan ???? ik heb ook mensen via het inet leren kennen no problem for me

  • Jill

    Oops me spelling sorry maar ja je begrijpt het wel