Vijf dingen die succesvolle mensen doen

Vijf dingen die succesvolle mensen doen? I got you babe! In dit artikel deel ik graag enkele tips en tricks die je kunnen helpen bij het succesvol zijn. Daarvoor is het allereerst heel belangrijk om te weten wat succes is. Dat is namelijk voor iedereen anders, waardoor iedereen succesvol kan zijn. Eerder schreef ik er al dit artikel over, wat jouw hopelijk helpt om je eigen succes te definiëren. Voor een snelle uitleg kun je alvast mijn eerste tip lezen, let’s go!

nederlandse lifestyle blogger

Succes is voor iedereen anders

Voor mij is succes mijn bedrijf met plezier en winst runnen. Mijn familie kunnen geven wat ze nodig hebben. Met een leuke man trouwen, hondjes verzorgen, een groot huis en toffe dingen doen. Wat ik ook als succes zie is mooie publicaties op mijn naam hebben staan. Zoals je kunt lezen zie ik een grote auto (alhoewel zeker niet ongewenst), een dik horloge en dure kleding niet als succes. Dat zijn geen dingen waar ik trots op zou zijn als ik later groot ben.

Bedenk dus eerst wat succes voor jou is. Alle succesvolle mensen hebben ooit eens bedacht waar zij echt gelukkig van worden. Voor sommige mensen is dat een mooi gezin, weer anderen willen veel reizen en de buurvrouw wil misschien alleen haar tuin verbouwen. Succesvolle mensen houden zich niet bezig met nastreven van ‘the Instagram life’, maar met wat zij zelf als succesvol zien. Ongeacht wat een ander daarvan vindt. Weet jij al wat succesvol voor jou betekent?

Schrijf het op, maak het echt

Veel succesvolle mensen schrijven alles op. Nee, je hoeft geen dagboek bij te houden, maar een simpel notitieboekje doet wonderen. Zodra je opschrijft wat je wilt bereiken wordt het ineens echt. Mensen zijn visueel ingestelde wezens en je doelen opschrijven helpt heel goed. Het helpt ook om je doelen uit te printen en op een zichtbare plek in je huis te hangen. Als je er elke dag naar kan kijken, moet je er wel iets mee doen. Het is als het ware een belofte aan jezelf.

Kleine stapjes

Yes, succesvolle mensen begrijpen dat een paar kleine stapjes een grote stap maken. Waardeer het proces en de weg naar het succesvol worden. En ja, dat is soms heel erg lastig. Want de meeste mensen kunnen niet wachten om hun doelen te bereiken. Echter zijn de meest succesvolle mensen zo succesvol, omdat ze heel veel hebben geleerd. Ze hebben er vaak langer over gedaan om te komen waar ze willen zijn, maar kunnen daardoor wel optimaal genieten van de resultaten. Tevens kun je na hard werken beter waarderen wat je ervoor hebt gekregen.

Je hebt het of je hebt het niet

Mensen met motivatie komen vaak verder dan de rest. Echte motivatie komt vanuit jezelf, daarvoor hoef je geen motiverende video’s, presentaties en boeken te lezen. Wanneer je iets echt wilt ga je ervan zelf achteraan. Je kunt simpelweg niet stoppen omdat je weet dat je ermee bezig moet zijn. Een van de vijf dingen die succesvolle mensen doen is hun motivatie volgen. Zoek dus uit waarvoor jij echt door het vuur gaat en ga daar achteraan. Grote kans dat je sneller succesvol zal zijn dan wanneer je jezelf moet dwingen om motivatie te kweken.

Vijf dingen die succesvolle mensen doen

Geef nooit op

Niemand die echt succesvol is heeft opgegeven. De mensen die er echt tevreden bij zitten hebben zich niet laten tegenhouden door andere mensen of gebeurtenissen. Om succes te behalen moet je nu eenmaal vaak knalluh als een malluh! Je zal lachen, huilen, gieren, brullen, schreeuwen en willen opgeven. Echter doe je dat niet omdat jouw motivatie echt is en je koste wat kost jouw doelen wilt bereiken. Dat is wat je succesvol zal maken: Doorgaan wanneer anderen stoppen!

Wat is succesvol zijn voor jou?

Kaya-Quintana

P.S. Volg mij ook op Instagram voor meer motivatie en inspiratie!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Sabine

  Inspirerend artikel. Vooral dat opschrijven van doelen is iets wat ik van veel succesvolle ondernemers terug hoor. Misschien toch ook maar eens mijn doelen concreet gaan opschrijven?

  Verder denk ik dat succes bij mij ook inhoudt dat ik gelukkig ben met wat ik doe. Ik had voorheen een succesvolle baan maar was niet gelukkig en ben dus gestopt (wat voor veel mensen onbegrijpelijk was). Dus gelukkig zijn met je succes is denk ik het allerbelangrijkst!

  • Kaya-Quintana
   Sabine

   Ja, precies! Als een drukke baan voor jouw geen geluk is aldus succes, is een andere baan een goed idee. Uiteindelijk moet je toch blij zijn met wat je elke dag doet 😀