Wat doe jij om te ontspannen?

Wat doe jij eigenlijk om te ontspannen? Deze vraag schoot zojuist door mijn gedachte heen. Het is nu 00.30 in de nacht en ik heb net de hond uitgelaten. De meeste mensen zouden nu lekker aan het slapen zijn maar ik werk graag in de avond. Op de een of andere manier krijg ik altijd in de avond de beste ideeën. In de avond is het namelijk lekker stil en hangt er een andere sfeer. Ik kom dan pas echt tot rust en kan dan altijd het beste werken.

how to relaxPIN IT!

Sowieso kunnen de meeste mensen het beste werken als ze in een rustige ruimte zijn. Het gaat nog beter als je lekker ontspannen bent en een lekker muziekje op de achtergrond hebt. Maar hoe kun je in godsnaam goed ontspannen? Ik vind het nog best wel lastig met alle mobiele telefoons, computers, televisies en altijd en overal bereikbaar zijn. Toch heb ik een paar manieren gevonden om echt goed te ontspannen en die wil ik graag met je delen. Ready, steady? Go!

Allemaal lieve beestjes

Het klinkt misschien een beetje kneuterig maar het werkt echt. Knuffelen of bezig zijn met dieren is een heel goede manier om te ontspannen. Daarom maken zoveel therapieën gebruik van aaibare beestjes. Of je nu een middagje naar de kinderboerderij gaat of lekker de hond uit laat, het werkt echt. Voor mij is de hond uitlaten echt een verademing. Ik laat mijn telefoon thuis en ga gewoon lopen. Ik word er rustig van, heb de tijd om na te denken en ik ben buiten. Na het uitlaten van de hond voel ik me altijd beter en zijn mijn gedachten weer veel beter geordend.

chihuahua

Run away

Ik had vroeger een hekel aan joggen en hardlopen maar nu vind ik het heerlijk. Ik heb altijd al van sporten gehouden. Ik mat mezelf het liefste helemaal af zodat ik even niets meer kan dan uitrusten op de bank. Door mezelf te laten rennen en mijn eigen gewicht te dragen, kan ik de stress er als het ware uit sporten. Ik daag mezelf steeds meer uit om langer te blijven joggen of om weer eens een andere route te nemen. Ik krijg er ook nog eens strakke billen van dus ik blijf voorlopig nog even joggen.

Nagels lakken

Soms is er niets fijners dan lekker tutten. Wij meisjes mogen dat en ik maak er graag gebruik van. Ik zet dan altijd een leuke serie op en begin met het knippen en vijlen van mijn nagels. Ik kan lang bezig zijn met vijlen want de vorm moet precies goed zijn. Dan kan ik ook heel lang voor de kast staan om een kleur uit te kiezen. Het lakken zelf vind ik nog het leukste. Het is leuk om te zien hoe een nagellakje de perfecte kleur op je nagels achterlaat. Ik probeer het altijd zo netjes mogelijk te doen, dat maakt het voor mij leuk.

nagels lakkenPIN IT!

Youtube, Youtube en Youtube

Ik kan me echt de hele dag bezig houden met Youtube. Er staan zoveel leuke, handige, informatieve en opmerkelijke video’s op dat ik soms niet kan stoppen met kijken. Uiteraard start ik altijd met de beauty video’s maar ik eindig vaak met documentaires. Zo kijk ik graag video’s over een bepaalde cult maar ik zoek ook vaak op hoe ik bijvoorbeeld een taart kan bakken. Zonder Youtube zou ik echt iets missen als het om ontspanning gaat.

Applepie?

Als we het toch over taarten bakken hebben dan moet die in mijn rijtje om te ontspannen. Ik houd namelijk heel erg van bakken. Ik maak graag taarten, koekjes maar met name zoete cakes. Ik probeer steeds weer wat anders uit en ik ga graag los met experimenteren. Zo probeer ik steeds een ander cupcake recept uit of pas ik een basis recept aan met mijn eigen ideeën. Vervolgens moet ik het natuurlijk ook allemaal opeten maar geloof me, dat is geen probleem, haha!

cupcake recept

Koekeloeren

Als laatste vind ik het fijn om naar buiten te kijken. Ja, dat is misschien heel raar om te lezen maar ik ben er verzot op. Ik kan echt uren achter elkaar naar buiten kijken. Hoe langer je naar buiten kijkt, hoe meer er je opvalt. Je komt achter dingen waar je nooit eerder aan had gedacht. Zoals dat de buurvrouw heel slecht is in de ramen zemen. Dat de vuilniswagen eigenlijk nooit op tijd is en dat er iemand zijn hond altijd op de stoep laat poepen. Yep, ik kijk graag naar buiten. Lurking all the way baby!

Wat doe jij graag om te ontspannen?

Kaya-Quintana

P.S. Meer van mij te weten komen? Volg mij dan via Instagram, thanks!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.