Werken aan mijn dromen

Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik ben wel goed op weg. Kun jij hetzelfde zeggen? Nee, dit artikel schrijf ik niet om je op de vingers te tikken. Dit artikel is bedoeld om je even wakker te schudden. Om je even te vertellen dat je niet moet vergeten wat jij graag wilt bereiken. Waarom ik dat doe? Omdat ik nu goed bezig ben met werken aan mijn dromen, maar ik zie dat veel andere mensen dat vaak laten versloffen.

werken aan mijn dromen

Met als gevolg dat ze jaren later pas beseffen dat ze niet hebben gedaan wat ze graag wilde doen. Dat was altijd mijn grootste angst. Ik wil absoluut niet eindigen als een zuur oud vrouwtje die alleen maar kan denken ‘had ik maar en wat als…’ Gelukkig ben je er zelf bij en kun je dat voorkomen als je NU begint met werken aan je dromen. En nee, je hoeft niet meteen bergen te verzetten. Kleine stapjes vormen samen een grote stap.

Ongeveer drie jaar geleden begon ik met werken aan mijn bedrijf. Ik zie pas dit jaar de grotere successen ontstaan. Ik zeg dus niet dat je a la minute voor elkaar kunt krijgen wat je graag wilt bereiken, maar de eerste stap zetten kun je wel! Stap twee, drie en vier volgen daarna snel. Werken aan mijn dromen is soms heel erg moeilijk. Ik ben echt geen huilebalk, maar het afgelopen jaar heb ik toch echt weleens zitten huilen mijn mamaatje lief.

werken aan je dromen

Daarvan heb ik geleerd dat het proces ofwel de weg naar het bereiken van je dromen erbij hoort. Ik weet nu ook dat die weg ook heel erg leuk kan zijn. Ik heb in twee jaar zoveel over mijzelf geleerd. Ik ben erachter gekomen dat ik eigenlijk best goed met stress om kan gaan. Dat ik slimmer ben dan ik dacht en dat andere mensen op mij durven te vertrouwen. Dat is echt awesome! Als ik eerlijk ben zijn dat dingen die onderdeel zijn van mijn dromen, het hoort er allemaal bij.

Als je mij nu ziet zou je niet zeggen dat ik vroeger elke dag ziek thuis zat. Ik zat van top tot teen onder de eczeem en was altijd ziek. Ik had altijd pijn en jeuk, kon nooit slapen, kon mij nooit concenteren en viel soms letterlijk in slaap tijdens de les. Ik werd niet eens aangenomen of snel weer ontslagen bij mijn bijbaantjes omdat ik eczeem had. Aan mijn droom werken was het enigste wat ik kon doen en doe ik dan ook al sinds mijn achttiende.

nederlandse lifestyle blogger

Mijn punt is dat je soms van ver moet komen, maar dat je er zeker weten kunt komen! Gebruik alsjeblieft dit artikel om jezelf weer even een schop onder je kont te geven. Ga alsjeblieft meteen uitzoeken hoe jij aan jouw dromen kunt werken. Ermee bezig zijn geeft je al meteen veel positieve energie. En nee, het zal misschien niet in een keer goed gaan, maar ben jij een opgever? Nee, natuurlijk niet! Jij blijft gewoon doorknallen tot het je lukt.

Dat is overigens meteen het geheim van de meest succesvolle mensen in de wereld: Doorgaan wanneer andere mensen stoppen. De meest succesvolle mensen hebben soms maanden zonder geld geleefd. Sliepen bij hun ouders op de bank en hadden de meest stomme baantjes om zichzelf te onderhouden. Er zit een hoop bloed, zweet en tranen in de meeste dromen.

werken aan je dromen

Werken aan mijn dromen is een proces, maar ik heb het nu al heel erg naar mijn zin. Het belangrijkste is om niet stil te staan. Je kunt blijven dromen, maar daardoor komen ze niet uit. Gelukkig leven wij in 2017, is er internet en super veel informatie beschikbaar. Ga dus meteen uitzoeken hoe jij je dromen kunt waarmaken. Waarschijnlijk is het makkelijker dan je dacht en volledig haalbaar.

So go get you some,

Kaya-Quintana

P.S. Aan welke dromen werk jij?

werken aan je dromen

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.