Ik wil een nieuwe garderobe

Vorige week liep ik rond in mijn walk in closet en keek eens goed naar mijn kleding. De conclusie: Het is een bij elkaar geraapt zooitje! Sommige kledingstukken zijn al meer dan vier jaar oud en zien er ook echt niet meer uit. Veel kledingstukken zijn versleten of passen niet meer bij mijn persoonlijkheid. Veel dingen pas ik niet meer of vind ik eigenlijk niet mooi staan bij mijzelf. Yep, ik heb een nieuwe garderobe nodig.

Ik verbaasde mij er eigenlijk heel erg over, want mijn kledingkast lijkt zo vol. Maar als ik heel eerlijk ben, draag ik maar 25% van wat er in mijn kast hangt. Als ik nu mijn kledingkast zou opruimen, dan blijft er bar weinig over. Dat wilde ik dan ook steeds niet doen, want dan zou ik geen kleding meer hebben. Echter draag ik 75% niet, dus ik zou het eigenlijk niet eens missen. Ik heb dus besloten om weer helemaal opnieuw te beginnen.

kaya quintana

Want als ik heel eerlijk ben, dan heb ik nooit een garderobe gehad waar ik echt blij mee ben. Het is eigenlijk altijd een bij elkaar geraapt zooitje geweest. Ik kocht liever een dure lipstick dan een goede jeans. I know, it makes no sense! Ik gaf zo vijftig euro uit aan een lipstick, maar een jeans met dezelfde prijs liet ik liggen. Met als resultaat dat ik altijd in de sale kocht en alles wat ik de kast heb hangen niet echt bij mij past.

Nu ben ik 27 jaar en ik wil van dat gevoel af. Ik wil outfits in mijn kast waar ik echt blij van word. Ik wil kleding van goede kwaliteit en daar niet meer op beknibbelen. Dus begin ik opnieuw en deze keer doe ik het goed. Om dat te doen heb ik een aantal regels voor mijzelf opgesteld en ik wil mij er echt heel graag aanhouden. Sommige regels volg ik al een tijdje en sommige zijn nieuw, let’s check it out!

1. Niet meer shoppen in de sale, tenzij ik iets echt heel erg leuk vind (doe ik al een tijdje)
2. Alleen iets kopen als ik er een compleet outfit van kan maken
3. Niet alleen maar zwarte kleding kopen (doe ik al een tijdje)
4. Alleen kleding van goede kwaliteit kopen, het mag dus iets meer kosten
5. Investeren in tijdloze en klassieke items (doe ik al een tijdje met jassen en schoenen)
6. Alleen schoenen en kledingstukken kopen als het echt lekker zit
7. Lingerie en sokken mag ik altijd kopen als het nodig is
8. Sieraden van goede kwaliteit, geen H&M etc.
9. Investeren in een mooi horloge
10. Aanvullen met trend items mag, maximaal twee per seizoen

nieuwe garderobe

Met het motto ‘look like million bucks, feel like a million bucks’ in gedachte, ga ik nu mijn garderobe opnieuw opbouwen. Als ik heel eerlijk ben, snap ik niet hoe ik zo gek kan zijn op fashion en er zo weinig geld en aandacht aan besteed. Ik vond het altijd zonde om er veel geld aan uit te geven, terwijl ik er nu eigenlijk van baal. Ik heb zoveel geld uitgegeven aan H&M kleding en kleding uit de sale, waar ik gewoon eigenlijk niks aan had.

Van dat geld had ik namelijk een aantal goede kledingstukken kunnen kopen, waar ik echt iets aan had gehad. In 2016 ga ik dus echt alleen maar kleding kopen waar ik echt iets aan heb. En eigenlijk ben ik ook erg benieuwd naar hoe jij jouw kledingkast aanvult. Want als ik naar de kledingkasten van andere mensen kijk, dan lijken ze altijd alles op orde te hebben. Moet jij ook een nieuwe garderobe hebben of zit het bij jou al goed?
Kaya-Quintana

P.S. Enjoy your day sweetie!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Wendy

  Kleding in de sale kopen is geen ramp. Af en toe je kast herorganiseren is geen gek idee. Ook ik moet mijn kast(en) weer eens oppakken, alleen de zin om dat te gaan doen ontbreekt. Mijn style is tegenwoordig meer vintage en tijdloos. Zeg nou eerlijk, je ziet veel dingen terug komen. Als ik mijn kast grondig ga bekijken dan kom ik stukken tegen die ik circa 20 jaar geleden kocht wat nu van toepassing is en die mij nog passen. Dat is ook niet erg, ook dat is te combineren met de hedendaagse items. Ik kom geregeld items tegen die ik voor een prikkie aanschaf. In mijn geval geef ik liever €50,= aan boodschappen uit dan aan make up of een dure kledingstuk. Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn. Als je slim bent dan kun je goede stukken proberen te verkopen zodat je weer geld hebt om aan je nieuwe garderobe besteden. Oude t-shirts waar de gaten in vallen kun je als poetsdoeken gebruiken. Dit geldt overigens ook voor je hoeslakens waar de gaten in zitten. Oude sokken kun je in elkaar rollen, dicht knopen om vervolgens die aan Dior te geven. Zo heb je een heel goedkoop hondenspeeltje.

 • Danielle

  Grappig, ik ben met hetzelfde project bezig.. heb allemaal onzin in mn kast die ik niet draag.. ik heb nu dus afgelopen zomer bijgehouden wat ik allemaal heb gedragen, alles wat ik niet gedragen heb ging in een grote zak weg.. nu is de winter aan de beurt.. ben benieuwd wat ik straks nog over heb.

  • Kaya-Quintana
   Danielle

   Ik heb waarschijnlijk echt niets over, haha! Alles is te klein, oud of kapot XD

 • Tineke

  Goed dat je dit doet! Ik had ook enorm veel kleding in mijn kast hangen. Heb toen drie vuilniszakken weggedaan. Deze heb ik trouwens verkocht op de IJ-Hallen. Inmiddels hangt er nog maar weinig in mijn kast, maar alle dingen die er nog hangen draag ik ook echt.
  Liefs

  • Kaya-Quintana
   Tineke

   Goed idee! Ik breng kleding meestal naar de kringloop 😀

 • Paola

  wat een mooi doel! Ik ben zwanger en op 3 januari uitgerekend en heb mijn hele kledingkast leeg gepakt op enkele items die ik nog pas na.

  Na mijn bevalling wil ik heel wat kilo’s kwijt bij elkaar zo’n 35 en dan ga ik stuk voor stuk alle kleding bij langs. Wat te groot is gaat er uit en wat ik niet aan ga trekken ook! Tijd voor een grote opruiming.

  • Kaya-Quintana
   Paola

   Yes, dan heb je ook weer meer ruimte voor nieuwe dingen 😀

 • Pepie

  Hi, het is net alsof ik mezelf hoor praten. Dit is echt zo herkenbaar! Ik ben nu 25 en mijn kledingkast is ook een bij elkaar geraapt zooitje. Maar ik vind het zo moeilijk om dingen weg te doen en ik koop liever 5 dingen dan 1 kledingstuk. Wat een dilemma 😛