Huidverzorging: MonuSpa, enriched body cream

Aaah, heerlijk zachte beentjes! Dat dacht ik toen ik de MonuSpa body cream voor het eerst probeerde. Geen wonder want in de MonuSpa enriched body cream zit vitamine A, E, B5 en marine collagen. Klinkt heel interessant maar wat is dat eigenlijk? Die vitamines kennen we denk ik allemaal wel maar marine collagen? Na een goede google search kwam ik er achter dat marine collagen een stofje is dat wordt gewonnen uit vissenschubben. Juist… Ik had nooit gedacht om iets uit een vissenschub op mijn lijf te smeren. Het is gewoon een heel raar idee, als je het mij vraagt.

In japan word dit soort collageen al jaren gebruikt. Daar denken ze dat het goed is voor de huid en de botten. Haar en nagels schijnen er ook veel baat bij te hebben. Collageen zorgt door ons gehele lichaam er voor dat alles elastisch, soepel en stevig blijft. Vandaar dat diverse soorten collageen terug te vinden zijn in cosmetica. Vooral in huidverzorging zie je het vaak op de ingrediëntenlijst voorbij komen. Want iedereen wil een strak huidje behouden dus vandaar de collageen.

De MonuSpa body cream ruikt in ieder geval heel erg naar citrusvruchten. Op zich vind ik dat best lekker al is de geur direct uit de flacon best sterk. Eenmaal uitgesmeerd over de huid ruikt het gelukkig niet meer zo sterk. Omdat het een heel rijke body cream is, dacht ik dat het heel vettig zou blijven op de huid. Gelukkig trekt het heel snel in en voel je meteen een heerlijk zacht laagje over de huid liggen. Ik vind het in ieder geval een fijne body cream al moet ik wel even aan het idee van de vissenschubben wennen. Alhoewel ik eerst niets over collageen uit vissenschubben wist, vind ik het wel heel interessant. Het is dus toch best handig, naar mijn mening, om weer eens een nieuw merk te leren kennen via Glossybox.

Heb jij deze cream ook gekregen in de Glossybox en wat vind jij er van?

Kaya-Quintana

PIN IT!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.