Huidverzorging: Anatomicals, Farewell the scarlet pimplehell mud mask

Oeh, het brand! Het moet er af, dat was mijn eerste gedachte. Want alhoewel de verpakking schattig en leuk is, werkt dit modder masker niet voor mij. Heel erg jammer want ik was al heel lang nieuwsgierig naar het merk Anatomicals. Een masker is normaal gesproken niet zo sterk en ik ging er eigenlijk al vanuit dat ik er tegen zou kunnen. Maar helaas, dit is niet het geval. Het masker genaamd Farewell the scarlet pimplehell, begon al binnen twee seconden na het aanbrengen op mijn gezicht te branden. Ik besloot om toch door te zetten en uiteindelijk heb ik het iets langer dan vijftien minuten volgehouden.

PIN IT!

Volgens de verpakking moet je de huid van je gezicht verwarmen met warm water. Vervolgens breng je het masker aan en houdt je het tien a vijftien minuten op je gezicht. Daarna was je het er af en zou je huid er verfrist, glad en glowy uit moeten zien. Het masker zou ook geschikt zijn voor wekelijks gebruik en de poriën goed schoonmaken. Helaas zijn mijn poriën niet schoner en is mijn huid enkel droger geworden van het masker. Dit masker langer uittesten heeft voor mij dus geen zin. Ik vrees namelijk dat mijn eczeem hierdoor enkel erger zal worden. Het masker trok mijn huid heel strak en ik kon mijn gezicht met moeite bewegen. Overigens is de kleur van dit masker ook niet erg charmant, hihi! Ik leek net op het zusje van Shrek.

Toch ben in nog steeds geïnteresseerd in dit merk en ga ik de douche gel er van uitproberen, die ik in mijn laatste Glossybox kreeg. Het merk heeft namelijk heel leuke verpakkingen en de prijzen zijn mooi. Een sachet van dit masker kost je maar €1,20 via deze webshop. Je kunt ook via Asos.com bestellen als je dat fijner vind. Overigens zit er wel veel in dus met één sachet kun je twee keer je gezicht verzorgen, nice!

Uiteraard ben ik wel benieuwd naar wat jij van dit masker vind. Ik heb al enkele tweets en facebook berichten er over gekregen. Deze waren juist heel positief. Misschien is dit gewoon niet mijn type masker.

Laat je het even weten?

Kaya-Quintana

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • femketje

  zeker nice dat je er twee keer mee kunt doen 😀

 • Puck

  Mmm..
  Ik heb hem ook maar nog niet uitgeprobeerd ik ga het denk zo meteen proberen.
  Want ik heb ook alleen nog maar positieven reacties gehoord maar als ik jou zo hoor…
  Ik ben in ieder geval nieuwschierig geworden !! Haha
  Xx

  • Kaya-Quintana
   Puck

   Ja, ik baal wel want ik had hem heel graag wel prettig gevonden. Mja, misschien komt het gewoon door mijn moeilijke huid

 • BeautyByTS

  Fijn dat je er 2 keer mee kan doen, vaak is het voor 1 keer gebruik.
  Ik heb hem nog niet gebruikt, ga ik denk ik van het weekend doen.

 • Sharona

  Ik heb deze laatst gebruikt toen mijn huid heel onrustig was. Ik had van te voren verwacht dat hij misschien te heftig zou zijn, en toen ik ‘m aanbracht dacht ik in eerste instantie hetzelfde als jij: het brand! Maar dat trok bij mij gelukkig al snel weg en na een kwartiertje had ik echt een super schoon gezicht en waren de poriën minder zichtbaar. De volgende dag waren oneffenheden en puistjes een stuk minder!! Me happy!
  Trouwens, ik heb wel het hele zakje in een keer gebruikt (het is veel inderdaad) maar heb eens gehoord dat het niet goed is moddermaskers open te laten liggen (zeker niet langer dan een paar dagen). Dus heb ‘m flink uitgesmeerd, ook over hals en nek.

  • Kaya-Quintana
   Sharona

   Ik bewaar zo’n maskertje altijd in een plastic zakje dan kun je ze wat langer goedhouden 🙂

 • Yasmin

  Jammer dat je er niet tegen kunt. Ik vond het masker wel ok, niet super denderend en ik voelde er eigenlijk niet veel van toen ik het ophad, maar mijn huid voelde wel heel erg fijn naderhand.

 • Kim

  Ik heb de mijne net geprobeerd, mijn huid ziet er beter uit, de puistjes zijn iets minder rood en mijn huid is ZACHT serieus. Ik voelde me trouwens wel echt shrek toen ik het op had HAHA

  • Kaya-Quintana
   Kim

   Oh tof! Fijn dat ie voor jouw wel werkt

 • elise

  Dit masker hoort een beetje te tintelen op je huid. Dit is niet een echt verzorgingsmasker namelijk, maar een masker tegen onzuiverheden op je huid. En na een paar x gebruiken hielp dat bij mij echt heel goed! Dus misschien dat je het beter daarop kan beoordelen…nu lijkt het net alsof het een slecht masker is..maar dat is niet zo! Je beoordeelt het op iets waar het niet voor gemaakt is.. Tsja, das niet handig he!

  • Kaya-Quintana
   elise

   Ik denk dat je dan niet goed hebt gelezen wat ik over dit product schrijf. Er is een verschil tussen tintelen en branden en bij mij brand dit masker heel erg op mijn huid. Daarnaast is dit mijn ervaring en kan het voor iemand anders totaal anders zijn en dus ook voor jou. Ik schrijf ook nergens dat het een slecht product is maar wel dat het niet mijn type product is. Overigens is dit ook geen beoordeling, reviews zien er op mijn site namelijk altijd anders uit. Dit is gewoon mijn eerste indruk en ervaring met dit masker 😉

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana