Huidverzorging: Blistex lip massage

In dit artikel laat ik je een product zien waar ik niet zo blij mee ben. Ik kreeg in een Glossybox namelijk een lipbalm van Blistex. Echter sluit het resultaat niet helemaal aan op mijn verwachtingen van deze lipbalm. De Blistex Lip massage (€2,99) kreeg ik in een zomerse Glossybox, zodat ik ook mijn lippen in de zomer kon beschermen in de zon. Er zit namelijk factor 15 in volgens Blistex. Hierdoor ging ik al twijfelen aan het product. Factor 15 is namelijk net genoeg voor naar de supermarkt en terug. Sowieso vind ik een lage beschermingsfactor in cosmetica niet veel soeps. Ik vind het niet meer dan een slimme marketing truc, het beschermt namelijk nooit voldoende.

blistex lip massage

Daarnaast ontdekte ik in de ingrediëntenlijst menthol. Menthol vind ik persoonlijk alles behalve handig in een lipbalm. Veel mensen gebruiken namelijk lipbalms om droge, gebarsten en gehavende lippen te verzorgen. Menthol kan juist irriterend werken en zeker als je al wondjes hebt, denk aan gesprongen lippen. Het kan er zelfs voor zorgen dat wondjes minder snel genezen dan nodig. Producten met menthol zijn wel handig om een huid zonder wondjes te verkoelen. Als je bijvoorbeeld jeuk hebt door waterpokken, gordelroos of netelroos. In de zomer kan het dan ook erg prettig zijn op de lippen omdat het verkoeld.

blistex lipbalm massage

Echter werkt menthol voor mij vaak sowieso niet. Mijn lippen waren namelijk in goede conditie tot ik de Blistex lip massage aanbracht. De huid van mijn lippen begon te branden, raakte geïrriteerd en ik had de rest van de dag jeuk rondom mijn mond. Jammer want het idee van de masserende applicator vind ik wel goed bedacht. Het zou namelijk wel een beetje kunnen helpen bij het versoepelen van de huid. Echter verpesten de ingrediënten voor mij het idee achter de lipbalm. Ik houd het voorlopig maar bij mijn oude vertrouwde EOS lipbalms.

Heb jij deze Blistex Lip massage ook gekregen in een Glossybox? Wat is jouw mening over deze lip balm?

Kaya-Quintana

P.S. Handig artikel? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

blistex lipbalm lip massage

blistex lippen balsem

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Yes, send me healthy lifestyle tips!

Subscribe to my monthly newsletter fix so you can get all your beauty, fashion and lifestyle news in your inbox.

Love, Kaya-Quintana