Lifestyle: Nieuwe keukenhulpjes van Ikea

Ik houd van mijn keuken en ik houd van koken. Dankzij mijn papa lief hangen staan mijn kruiden nu netjes op een rij op mijn nieuwe plankjes. Afgelopen zaterdag ging ik namelijk speciaal voor deze rekjes naar Ikea. Ik had er al twee waarop ik in de huiskamers foto’s, posters en boekjes op heb gezet. Kruidenpotjes en flessen met sausjes passen er ook prima op.

kruidenrekje

ikea ribba plankje

Oorspronkelijk zijn deze plankjes dus om posters en schilderijen op te zetten. Maar met een beetje creativiteit kun je er nog veel meer. Deze plankjes horen bij de Ribba serie van Ikea en je hebt ze in twee maten. De maat die ik heb kost €5,99 en daarvoor krijg je een rekje van 55 cm. Je hebt ook een langere van 115 cm maar die past niet in mijn keuken. Uiteindelijk heb ik er drie van van 55 cm boven elkaar geplaatst en het staat helemaal perfect.

ikea ribba

zelf een kruidenrekje maken

Bij de Ikea vond ik bij de keukenafdeling ook handige keukenhulpjes. Ik vond het setje genaamd Spritta voor €4,99. In dit setje vind je een appelboor, een ieniemienie ijsschepje en een citroentrekker. Met deze drie kun je gemakkelijk fruit en groente in schattige vormpjes verwerken. Hartstikke leuk als je hebt gekookt voor vrienden of familie. In restaurants zie je namelijk ook altijd van die kunstige garneringen en nu kan ik het heel simpel zelf doen, yes!

ikea spritta

garneersetje van ikea

Een tijdje geleden vond ik voor ongeveer €5,- dit mooie white wash windlicht bij de Action. Ik ben niet zo van de kaarsen maar ik bedacht me dat het ook leuk zou zijn als ik er al mijn spatels in zou zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Het windlicht staat nu dus in het hoekje van mijn aanrecht met al mijn spatels. Het scheelt onwijs veel ruimte in de lades waardoor ik daar zonder problemen mijn messen en lepels in kwijt kan.

white wash windlicht

white wash windlicht van action

Als laatste vond ik een setje maatschepjes voor maar €0,99 bij Ikea. Die kon ik niet laten liggen want ik ben gek op maatschepjes. In Amerika worden ze al jaren volop gebruikt samen met cups om te bakken en koken. Op deze maatschepjes staat de inhoud in ml aangeduid, handig als je tijdens het koken gebruikt maakt van vloeibare ingrediënten. Het is vooral handig als je net zoals ik een kluns bent met wegen en afmeten, haha!

maatschepjes milliliter ikea

Dan ben ik alweer door mijn nieuwste aanwinsten voor de keuken heen. Hopelijk vond je het leuk om te lezen en heb je er wat aan. Ik vind het zelf altijd leuk om bij andere bloggers over hun keukenhulpjes te lezen. Ik raak daar altijd helemaal geïnspireerd van en jij nu hopelijk van mij.

Nu dus allemaal lekker koken of eerst naar de Ikea,

Kaya-Quintana

P.S. Leuk artikel? Like en volg dan via Bloglovin, thanks!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Angela

  Dat ieniemini ijsschepje is volgens mij om meloenballetjes mee te maken! Erg leuk die plankjes zo in je keuken. Ikea is hier ook een favoriet 🙂

  • Kaya-Quintana
   Angela

   Ja, helemaal waar! Ik zag later pas dat het voor meloentjes is maar het kan geloof ik ook met andere producten

 • Jewel-nails.nl

  Ha wat leuk! Ik heb die IKEA plankjes met fotolijstjes erop 😉

 • femketje

  Oeh die maatschepjes zijn handig :3

 • Fatima

  Mooi gedaan met die plankjes!

 • Joli

  Gezellig je keuken zo. Ikea is zeker ideaal voor keuken accessoires .

 • Jannekevz

  Heel leuk gedaan, ziet er gezellig uit. Over kruiden en de keuken gesproken, komt er nog een Food On Friday aan??

  • Kaya-Quintana
   Jannekevz

   Ja, volgende week staat er een Food on friday gepland. Ik heb nu nml een nieuwe baan met meer vrije tijd dus nu kan ik ze eindelijk weer maken 😀

 • Farah

  Ideaal he die plankjes.
  Ik heb de brede versie… Voor in de woonkamer, maar ook in de keuken boven mijn fornuis. Ideaal voor kruiden :). Bij mij is het wel super goor van al die kruiden haha, maar dat zie je toch niet ;).

  • Kaya-Quintana
   Farah

   Aaah, gewoon even schoonmaken dan is alles weer fris 😀