Make-up: Gosh 9 shades palettes

Bij het Kruidvat vond ik de Gosh 9 shades palettes. In totaal zijn er drie paletten waarvan ik er twee kocht, namelijk To play with in Vegas (felle kleuren) en To enjoy New York (neutrale tinten). De paletten kosten normaal gesproken €12,99 per stuk maar zijn tijdelijk verkrijgbaar per twee voor €12,-. Deze actie van het Kruidvat is tijdelijk dus als je er gebruik van wilt maken, dan moet je snel zijn.

gosh 9 shades palettes

In de winkel was ik verbaasd over de pigmentatie van de oogschaduwkleuren zonder primer. Ik nam de twee paletten mee die je op de foto’s ziet, omdat deze mij het meest aanspraken. Tevens ben ik op zoek naar een palette met mooie overgangskleuren voor in de crease. Vandaar dat ik dacht dat het neutrale palette genaamd To enjoy New York daar perfect voor zou zijn.

gosh 9 shades palette

Het To enjoy New York palette bevat negen kleuren met een koele ondertoon. In het palette zitten twee highlight kleuren, drie accentkleuren en drie crease kleuren. In principe kun je natuurlijk elke kleur gebruiken zoals je wilt, maar het palette heeft wel een duidelijke indeling. Op de foto’s kun je de swatches zien op mijn arm zonder primer. Ik bracht twee laagjes aan met mijn vinger om de kleuren goed te kunnen fotograferen.

gosh 9 shades palettes

To enjoy in New York en To play with in Vegas

Het To play in Vegas palette bevat negen felgekleurde oogschaduws, waar je direct vrolijk van wordt als je ze ziet. In dit palette zit geen duidelijke indeling qua highlight, accent of crease kleuren. In dit palette vind je in de eerste rij de blauwe tinten, in de tweede de gele en oranje en in de laatste rij alles met een roze ondertoon. Het palette is lekker vrolijk en zoals je op de swatch foto’s kunt zien knallen de kleuren heel erg goed.

gosh 9 shades palette review

Echter ben ik niet zo tevreden met deze paletten. Op mijn arm vond ik de swatches redelijk goed overkomen, maar eenmaal op mijn oogleden komen ze redelijk dof over. Zelfs de meest felle kleuren komen een beetje waterig over. Ik heb diverse primers geprobeerd, maar helaas krijg ik de kleuren niet zo intens op mijn ogen als in de verpakking. Ik denk dat het ligt aan de structuur van de oogschaduw, die redelijk droog is en snel vervliegt.

Gosh 9 shades palette to enjoy in new york

To enjoy in New York

Hierdoor moet je meerdere laagjes aanbrengen om de kleur een beetje intenser te krijgen. Tevens krijg je een intensere kleur als je een romige primer gebruikt, zoals de Stay don’t stray van Benefit of een concealer. Een concealer is natuurlijk een beetje vochtig waardoor deze Gosh oogschaduws een stuk beter hechten. Zelf zal ik geen oogschaduws van Gosh meer aanschaffen, want ze voldoen gewoon niet aan mijn verwachtingen.

gosh 9 shades palette new york swatches

De swatches zonder primer en twee laagjes

Alhoewel de paletten niet heel erg duur zijn, kun je beter je geld uitgeven aan bijvoorbeeld een Sleek palette. Die zijn goedkoper en beter gepigmenteerd. Persoonlijk vind ik deze drogere oogschaduws lastig werken, al zijn de kleuren nog zo mooi. De kleuren zijn mooi voor dagelijks gebruik maar je moet ze dan af en toe bijwerken. Dat is wat mij dan stoort, want ik wil na de eerste keer aanbrengen er geen omkijken naar hebben.

Misschien heb ik te hoge verwachtingen maar ik had betere resultaten verwacht,

Kaya-Quintana

P.S. Wat vind jij van de Gosh 9 shades swatches, hit of shit?

gosh 9 shades palette new york swatches

gosh 9 shades palette swatches

gosh 9 shades to play with in vegas

To play with in Vegas

gosh 9 shades palette vegas swatches

gosh 9 shades palette swatches

gosh 9 shades vegas swatches

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Michelle Kaiser

  Wat een gemiste kans is dit zeg. Zonde! Heb je ook nog foto’s waarbij je een ooglook hebt gemaakt? Die mis ik er wel een beetje bij. Verder super duidelijke review.

 • joanne

  Hey! Leuke review met de swatches, maar eigelijk had ik dan ook wel een ooglook willen zien , zodat het nog iets duidelijker wordt wat je precies bedoelt! Dit is geen negatieve reactie hoor!

  • Kaya-Quintana
   joanne

   Goed idee, volgende week zal ik een update posten met een look 😉

 • femketje

  hmmz, ik denk ook dat je meer hebt aan een mooi sleek palette, deze kleuren zien er een beeje ashy en te poederig uit!

  • Kaya-Quintana
   femketje

   Ashy is inderdaad het goede woord!

 • Anita

  De swatches vallen een beetje tegen als ik ze zo zie. Zoals je zelf al noemt zou ik toch eerder gaan voor o.a. Sleek.

  • Kaya-Quintana
   Anita

   Sleek is inderdaad beter!

 • Miranda

  Inderdaad als ik dit zo zie neig ik ook meer naar Sleek paletten.

 • Esra

  Dat ziet er best goed uit! X