Review: KOH purifying hand bath

Bruisballen en tabletten zijn leuk. Vooral als ze leuke kleurtjes, glitters en een lekker geurtje hebben. In dit geval gaat het om een simpel ogend vierkant bruistabletje met een zuiverende werking. Tja, eerlijk gezegd ben ik normaal gesproken veel te ongeduldig om met mijn handen in een bakje water te zitten. Daarom lag mijn bruistabletje ongeveer drie maanden in mijn kast te wachten op mij. Vorige week heb ik dan eindelijk eens geprobeerd. Het resultaat? Daarvoor moet je nog even doorlezen!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Purifying hand bath

Merk: KOH

Cijfer: 6,5

Belofte: Volgens de KOH site “KOH Purifying Hand Bath® zuivert, verzorgt en herstelt de gevoelige hand huid tot diep in de poriën. De bruisende mix van essentiële oliën en plantaardige extracten heeft een verkwikkend en revitaliserend effect op de vermoeide huid. Het warme, bruisende water opent de poriën zodat de voedende oliën, zoals Paraffine olie en Meadowfoam Seed olie, direct door de hand huid worden opgenomen met als resultaat een fluweelzachte huid. De huid wordt intens gezuiverd en voelt heerlijk glad aan.”

Prijs: €20,95 per tien stuks

PIN IT! Voordelen: Dit product is perfect als je houdt van het verzorgen van je handen. De kleine bubbeltjes zorgen ervoor dat je huid heerlijk tintelt. Je handen krijgen als het ware een oppeppertje en blijven een kwartier na gebruik nog na tintelen. Het zorgt voor een heerlijk relax momentje.

Zoals je op de onderstaande foto’s kunt zien, is er duidelijk een verschil na gebruik van het tabletje. Op de linker foto is de huid rondom mijn nagels aardig droog en beschadigd. Ook mijn nagels zelf zijn een beetje vaal. Op de rechter foto zie je dat na gebruik van het bruistabletje, dit een stuk minder is. Dat vind ik toch best een goed resultaat na vijftien minuutjes badderen.

Nadelen: De essentiële oliën maakten mijn huid ietsje zachter. Maar dat gevoel bleef niet lang aanhouden. Na een uurtje voelden mijn handen weer droog aan en kon ik mijn handcrème er weer bij pakken.

De bruistabletjes zouden reinigend moeten werken. Hier heb ik helaas niet veel van gemerkt. Misschien is dat goed en betekend het dat de huid van mijn handen in goede conditie is. Toch had ik verwacht dat tabletje op de een of andere manier het eventuele vuil uit mijn huid zou trekken. Daarnaast ben ik gek op bubbels maar die waren niet echt aanwezig. Een paar kleine bubbeltjes verschenen maar die waren niet erg noemenswaardig, zoals je op de foto kunt zien. Ze zorgen wel voor een heerlijk verfrissend gevoel. Het is daarom ook jammer dat ze snel verdwijnen.

Conclusie: Aangezien ik niet goed wist wat ik moest verwachten van dit product, ben ik niet teleurgesteld. Mijn nagels en de huid er omheen zagen er na gebruik beter uit. Helaas hield het zachte gevoel niet lang aan. Ik vind het idee en het product erg leuk maar ik zou er geen €20,- voor over hebben. Dat geld geef ik dan liever uit aan een manicure en handmassage. Daar boek je, naar mijn mening, betere resultaten mee.

To bubble or not to bubble?

Kaya-Quintana

P.S. Heb jij het geduld voor een handbadje?

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Isabel

  Dit is de bruistablet die een keer in de glossybox zat toch? Bij mij ligt ie ook nog steeds ongebruikt in m’n kast haha! Binnenkort ook maar eens proberen…

  • KayaQuintana
   Isabel

   Ja, klopt! Deze komt inderdaad uit de Glossybox

 • Miss Langhaar

  Ik heb ook zo’n tablet liggen, ben wel benieuwd maar mss spaar ik hem beter voor de winter om te zien welk effect hij heeft op droge winterhanden 🙂

 • Zahra Ben Mabrouk

  Wat leuk, een handbadje ! 

  Alleen wel duur inderdaad..