Yves Saint Laurent mascara Singulier waterproof review

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Mascara singulier waterproof

Merk: YSL, Yves Saint Laurent

Cijfer: 9

Belofte: Een waterproof mascara die zorgt voor lengte, volume en gedefinieerde wimpers

Prijs: €29,50 maar kan goedkoper zijn afhankelijk van waar je deze mascara aanschaft

Voordelen: De verpakking is goud en zonder poespas, heerlijk! Inclusief een mascara borsteltje dat niet te groot is voor mijn mini wimpers. Plus een mascara formule die mijn wimpers niet verzwaard. En dat is echt een heel groot pluspunt naar mijn mening. Ik heb kleine, rechte wimpers die maar een heel klein beetje krullen. Als ik een te zware mascara gebruik zakken mijn wimpers in. Maar deze mascara van YSL houdt ze juist mooi omhoog, heerlijk! Daarnaast hoef ik ook niet al te veel laagjes aan te brengen, hooguit drie. En dat is weinig voor mij aangezien ik bij andere mascara’s veel meer laagjes nodig heb om een effect te zien.

Waterproof is deze mascara zeker. Zelfs met mijn traanogen waar ik regelmatig last van heb als ik een allergische reactie ervaar. Daarnaast zit er geen sterke geur aan en gaan mijn ogen er niet van prikken. Wat ook erg fijn is, is dat ik geen klontjes tussen mijn wimpers krijg. Zelfs als ik meerde laagjes aanbreng blijven mijn wimpers mooi gesepareerd. Ik moest wel even wennen aan het borsteltje. De haartjes zijn in een spiraalpatroon aangebracht. Als je meer volume wilt moet je het borsteltje zigzaggend naar de uiteindes van je wimpers bewegen. Anders krijg je enkel meer lengte wat ook erg mooi kan zijn als dat je wens is.

Ik gebruik altijd een wimperkrultang voordat ik mascara aanbreng. Veel mascara zijn zo zwaar dat de krul er binnen vijf minuten alweer uit is. Deze mascara van YSL verstevigd die krul juist en daar ben ik heel blij mee! Hierdoor zie ik er meteen een stuk frisser uit en zie ik echt dat mijn wimpers langer zijn door de mascara.

PIN IT!

Nadelen: Veel dames ervaren dat deze mascara sneller uitdroogt dan andere mascara’s. Met de meeste mascara’s doe je zeker drie maanden en met die van YSL door verkeerd gebruik maar twee. Hier is echter een hele simpele oplossing voor die ook staat beschreven in de bijsluiter. Doordat het borsteltje in aanraking komt met de lucht, droogt de mascara aan het borsteltje sneller op dan de mascara in de tube. Hierdoor pakt het borsteltje niet goed de nieuwe mascara uit de tube op. De simpele oplossing is het borsteltje met een tissue afnemen of even onder de kraan houden. Als je dit niet weet kan het een nadeel zijn. Veel dames gooien deze mascara hierdoor veel te snel weg.

Conclusie: Ik ben fan! Ik krijg geen uitslag rondom mijn ogen ervan. Mijn wimpers worden verlengd zonder klontjes en krijgen net iets meer volume. Als ik mijn wimpers krul met een wimperkrultang dan blijft die krul er ook in zitten na gebruik van deze mascara. Ja, het is een grotere uitgave maar ik ben daartoe bereid. Ik heb namelijk al zoveel mascara’s getest die niets voor mijn wimpers deden en deze doet dat wel. Ik deze mascara al drie keer eerder gehad en ik zal hem in de toekomst zeker weer aanschaffen.

Hope you like it my sweethearts!

Kaya-Quintana

P.S. Vind je dit review handig, like dan dit artikel via Bloglovin!

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Zwaan

    Hee, misschien is het handig/leuk als je voor-en-na foto#39;s maakt. Dan kunnen we het magische effect van deze mascara zien 😉