Review: Chanel lait douceur, cleansing milk

Chanel staat bekend om mooie producten en mooie verpakkingen. Ik heb er lang over gedaan om Chanel te waarderen. Pas na drie jaar werken met dit merk vond ik eindelijk enkele producten die echt voor mij werken. De reden waarom ik er zo lang over deed is omdat Chanel door veel mensen gekocht wordt. Maar vaak alleen omdat Chanel wereldberoemd is. Ik ben daar te kritisch voor den heb alles tot in en treure toe getest. Laatst vond ik in mijn kast een reiniging van Chanel. Helemaal vergeten dat ik dit product ooit eens heb gekregen om te proberen. “Tijd om dat dan ook echt eens te gaan doen.”, dacht ik. Na twee weken heb ik dan eindelijk een review over dit product. Are you ready?

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Lait douceur, cleansing milk. Zachtheid en anti-luchtverontreiniging voor het gezicht en ogen

Merk: Chanel

Cijfer: 8

Belofte: Volgens de Chanel site: “De vloeibare reinigingsmelk LAIT DOUCEUR reinigt de huid in alle zachtheid. Verwijdert nauwkeurig vervuilende stoffen en onzuiverheden en geeft de huid een fluweelzacht gevoel. Voor een stralende, soepele en zijdezachte huid. Uw huid is klaar voor haar gebruikelijke CHANEL huidverzorging. Een waar genoegen, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds.”

Prijs: €35,- voor een pompflacon 150 ml

Voordelen: Alles van Chanel is altijd prachtig verpakt. Zo ook deze flacon met cleansing milk. Er staat duidelijk op waarvoor het product is en aan de roze letters kun je zien dat het gaat om de versie voor een gevoelige/droge huid. Deze cleanser is namelijk wat zachter dan de cleansers met blauwe en groene letters. Ook het pompje vind ik erg prettig. Zo blijft de cleanser onaangeraakt en dus schoon. Je kunt ook makkelijk doseren en door één keer op het pompje drukken, krijg je genoeg product voor het hele gezicht.

De cleanser zelf is wit zoals veel cleansers zijn. Het is vloeibaar en daardoor makkelijk te verdelen over het gezicht. Dit kun je doen met wattenschijfjes of je vingers. Je kunt het er ook weer afhalen met een watje maar meestal spoel ik het er af met bronwater. Je hebt niet veel nodig dus je kunt er zeker drie maanden uithalen. De geur van deze cleanser is zacht en fris.

Ik gebruik deze cleanser met name voor mijn gezicht. Voor mijn ogen gebruik ik de Clinique Take the day of remover. Voorheen gebruikte ik de remover van Clinique ook voor mijn gezicht. Ik merkte meteen verschil tussen mijn Clinique Take the day of remover en deze cleanser van Chanel. Ik krijg met de cleanser van Chanel veel meer vuil verwijdert dan met de make-up remover van Clinique. Dat is natuurlijk de belangrijkste eigenschap van een cleanser. En het is waar, deze cleanser laat een heerlijk zacht laagje achter op je huid. Ik vind dat persoonlijk erg prettig.

Een ander voordeel is dat mijn gezicht van deze cleanser niet gaat trekken. De meeste cleansers voor het gezicht moet je namelijk opschuimen met water. Hierdoor krijg je een trekkerig gevoel van het schuim en het kalk uit het kraanwater. Deze cleanser van Chanel heeft al deze ongemakken niet, heerlijk! Daarnaast is deze cleanser geschikt voor de ochtend en avond.

Nadelen: De prijs kun je als nadeel beschouwen. Al vind ik dat zelf in dit geval niet. Ik heb namelijk veel moeite met het vinden van geschikte huidverzorgingsproducten. Deze van Chanel werkt prima voor mij dus ik leg het er wel voor neer.

Wat ik wel echt een nadeel vind is dat ik het cleansen twee keer moet herhalen. Pas na twee keer reinigen met deze cleanser, komt er echt geen vuil meer van mijn huid af. Ik vind het niet erg om wat langer de tijd te nemen. Maar ik uiteindelijk is toch wel een irritatiepuntje.

Conclusie: Ik vind deze cleanser erg prettig. Ik weet ook dat er veel andere dames erg blij mee zijn. Met name omdat hij mild is en je huid heerlijk zacht achterlaat. In dit geval denk ik niet dat je enkel voor de naam betaald. Het product zelf is gewoon erg goed. Je kunt ongetwijfeld een budgetvariant er van vinden. Maar dat is een afweging die je voor jezelf kunt maken. Maar als het puur om deze cleanser van Chanel gaat, dan ben ik toch wel overtuigd. Deze cleanser is dan deze maand één van mijn favorieten.

Tante Chanel heeft toch een product wat ik fijn vind. Maar wat vind jij van deze cleanser?

Kaya-Quintana

P.S. Heb je nog een vraag over dit product? Laat die dan achter via een comment.

PIN IT!

Comments

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Rhonda

  Lekker eerlijk en duidelijk review, thanks! Jammer alleen dat ze niet met een hele reinigigslijn uitkomen, of is dit wel het geval? Ik dacht meteen: waar is de tonic?

  • KayaQuintana
   Rhonda

   Er is een hele lijn van maar ik gebruik bijna nooit tonic. 😉 Vandaar dat ik die nu ook niet bij het review heb gezet

  • KayaQuintana
   Rhonda

   Er is een hele lijn van, ik heb alleen de cleaner gebruik dus alleen daar een review van geschreven 😉

 • Caithlin

  Als het goed werkt is het wel de prijs waard!

 • Eline

  Ik gebruik deze ook al jaren. Nu is bij mijn laatste het pompje kapot gegaan. Weet iemand hoe je dit pompje er af kan halen? Vind het een beetje zonde om het product dat nog half vol is zo weg te gaan maar ik krijg de pomp er niet af…