Review: CHI Keratin mist, leave in strengthening treatment

Enkele maanden geleden kocht ik de Keratin mist niet wetende wat het effect zou zijn. Omdat er strengthening treatment op staat dacht ik dat het zou helpen tegen beschadigd haar. Daar had ik gelijk in maar er zitten nog meer handige voordelen aan dit product. Ik was eerst een beetje voorzichtig met het uiten van mijn enthousiasme over de Keratin mist. Want vaak lijkt een product op het eerste gezicht perfect maar een paar weken later merk je pas echt het effect. Gelukkig stelde de Keratin mist me niet teleur. Daarom een uitgebreid review voor mijn mede hair lovers!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

Product: Keratin mist, leave in strengthening treatment

Merk: CHI (Cationic Hydration Interlink)

Cijfer: 10

Belofte: Volgens de John Beerens webshop is de CHI Keratin Mist een conditioning spray die keratine bevat. Keratine is een bouwstof voor je haar. Dit maakt je haar sterk en veerkrachtig, en zorgt voor een mooie glans. De spray zorgt ervoor dat het haar handelbaar wordt en dat poreus haar wordt geëgaliseerd. Spray de CHI Keratin Mist na het wassen in het natte haar.

Prijs: €18, 60 maar via de John Beerens webshop €14,88 voor 300 ml

PIN IT!

Voordelen: De eerste keer dat ik deze spray gebruikte was ik meer dan verbaasd. Het leek gewoon te mooi om waar te zijn. Mijn haar voelde nog zachter aan dan normaal gesproken. Zelfs de voorste plukken die aardig wat keren waren gebleekt voor een ombre look. Deze plukken waren erg beschadigd. Denk aan gespleten, gebroken puntjes en broze haren. Natuurlijk kan geen enkele spray dat zomaar doen verdwijnen maar het werd wel een stuk beter door de keratin mist.  Nu is mijn haar zachter, gladder en de beschadigde haren raken niet meer in de klit.

Daarnaast ruikt deze spray heerlijk, alsof ik uren bij de kapper heb gezeten. De geur ruik ik een dag na gebruik nog steeds. Ik krijg ook steeds complimentjes over mijn haar en de geur er van. En dat is natuurlijk heel erg fijn! Het glanst, het is beter door te kammen en klitten zijn verleden tijd. Iets wat voor mij heel belangrijk is, is dat er geen parabenen in producten zitten. Ik ben daar namelijk allergisch voor. Gelukkig is de Keratin mist vrij van parabenen en ik heb dus geen jeuk op mijn hoofd. Een ander voordeel is dat mijn haar niet vet word van deze spray. Het is echt heel lichtgewicht en ik merk eigenlijk niet dat ik iets op mijn haren heb aangebracht.

Verder is deze spray prima te combineren met andere producten. Zo gebruik ik standaard Biosilk en föhn en stijl ik mijn haren met Remington tools. De Keratin mist zou ook je haar steviger moeten maken. Hier heb ik niet heel veel van gemerkt. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik sowieso al veel en dik haar heb. Wat ik wel heb gemerkt is dat het luchtiger is en wat meer volume lijkt te hebben. Dat vind ik alleen maar prettig want omdat mijn haar zwaar is, hangt het sneller heel saai langs mijn gezicht. Een beetje volume en luchtigheid kan dan geen kwaad.

Nadelen: Je weet dat ik echt heel kritisch ben als het gaat om producten. Maar ik kon gewoon echt geen nadeel bij deze spray ontdekken. Soms vind ik de prijs een nadeel maar ook hier kan ik echt niet om zeuren. Ik heb zelf een flacon van 355ml en ik gebruik hem bijna elke dag. En hij is echt nog lang niet op dus ik haal mijn geld er dubbel en dwars uit.

Conclusie: Dit is gewoon een top product. Ik kan er niets anders van maken. Ik heb al zoveel haarproducten gebruikt om hetzelfde effect te bereiken maar die waren het allemaal net niet. Ik ben echt een hair-product-addict en ik vind het dan ook echt niet erg om er meer geld aan uit te geven. Morgen ga ik dan ook weer een nieuwe flacon bestellen. Als je zachter en glanzender haar wil hebben dan heb je veel aan dit product. Ook als je wat dunner en pluiziger haar hebt zal je er veel aan hebben. Ik zeg, probeer hem gewoon eens als je bij de kapper bent. You will love it!

Kaya-Quintana

P.S. Nog meer weten over dit product? Let me know!

 

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • LounaBeauty

  Jaaa,, hij lijkt mij inderdaad super. Ben benieuwd 🙂 Liefs

 • Esther

  Hoi Kaya, leuke review! Ik vroeg me af of je misschien een keer een artikel of video over jou haar routine zou willen doen? Mijn haar lijkt namelijk erg op het jouwe, behalve dan dat het de laatste tijd een dooie dorre bos is :(. Jou haar ziet er altijd erg mooi uit, dus ben erg benieuwd wat jij er allemaal mee doet :).

 • Linde

  waauw ben benieuwd is ie proefdiervrij?

 • PinkFairy

  Klinkt wel erg fijn. Ik heb zijde/serum van Chi en die doet niks voor mijn haar… maar ben wel benieuwd naar spray geworden.

 • Fantasia28

  Die gebruik ik ook,ik heb wel 20€ betaald.mijn haren zijn ontkleurt dus geeft heel veel verzorging nodig,mijn kapper geeft me wel gezegt dat ik die best met de stijltang gebruik omdat het produckt met warmte nog beter werkt .dus ik spray het op mijn droge haren en styl dan mijn haren,ze voelen licht en zijde zacht aan. 🙂 ik ben een grote fan van 🙂

  • Linde
   Fantasia28

   hee ik wil ook me haar ontkleuren/bleken (heb nu donkerblond) en weer opnieuw verven  alleen me kapster is daar een beetje bang voor omdat me haar er dan lelijk van wordt. hoe is dat bij jou? alvast bedankt

 • John Beerens

  hoi fantasia 28. Het is niet de bedoeling dat je dit product gebruikt en dan terwijl je haar nog vochtig is de chi stijltang er over heen haalt, dan moet de de CHI 44 iron guard gebruiken ! dat geeft extra bescherming tegen de warmte van de tang (dan nog moet je haar droog zijn voor je een stijltang gebruikt), en CHI silk infusion…. de zijde van CHI kan je wel op droog haar gebruiken voor je de CHI tang gebruikt. succes John Beerens