Review: Dior instant gentle cleansing oil

Tijdens het opruimen van mijn inloopkast kwam ik een Dior cleansing oil tegen. Deze flacon staat echt al zeker drie jaar onaangeraakt in mijn kast. Aangezien ik alles wat ik heb probeer op te maken, besloot ik om de Instant gentle cleansing oil te openen. Een beetje bang was ik wel want mijn huid is een lastpost. Tot mijn grootste vreugde reageert mijn huid heel goed op deze cleanser, so let me tell you what’s up!

LET OP! Dit zijn mijn ervaringen met dit product en mijn mening. Het geldt dus niet voor iedereen want misschien ben jij juist wel tevreden met een product dat ik review of juist niet.

christian dior cleanser

Product: Instant gentle cleansing oil met puur lelie extract

Merk: Christian Dior

Cijfer: 9

Belofte: Voor alle huidtypes geschikt en te gebruiken voor het gezicht en de ogen. De cleansing oil kan op droge en vochtige huid gebruikt worden en lost zelfs de meest hardnekkige make-up van gezicht en ogen in alle zachtheid op. De oplosbare olie veranderd in contact met water in een zachte en licht vloeibare emulsie die zonder te spoelen wordt verwijderd en geen vettig laagje achterlaat. Door het natuurlijke vochtgehalte van de huid op peil te houden, verloopt de reiniging zacht en effectief, aldus de Douglas site.

Prijs: €30,95 en daarvoor krijg je 200ml

dior instant gentle cleansing oil

Voordelen: De flacon is van plastic en is voorzien van een pompje. Handig om mee te reizen en makkelijker in gebruik dan een tube, waar je niet altijd alles uit kunt krijgen. Er staat duidelijk op de verpakking wat het product doet en hoe je het kunt gebruiken. Er wordt aangeraden om twee a drie pompjes van de cleanser te gebruiken voor je gezicht. Vervolgens kun je de cleanser met je handen aanbrengen op een vochtig of droge huid en afspoelen met warm water, heel makkelijk in gebruik dus.

Dior vertelt dat er lelie extract in de cleanser zit, die kun je in de ingrediëntenlijst terug vinden onder de naam Lilium candidum bulb extract. Witte lelies staan er om bekend dat de olie uit de bloembollen de huid helpen reinigen en verzorgen. Ik kan niet vinden hoeveel er van deze olie in zit, maar het lijkt wel te helpen. Mijn huid wordt namelijk goed gereinigd maar voelt nog even soepel en gehydrateerd aan als normaal.

Ik gebruik deze cleanser gewoon met mijn handen en was zo al mijn make-up er af. Ik was een beetje sceptisch maar echt alle foundation en poeder verdwijnt. Ook oogschaduw’s en eyeliners krijg ik goed van mijn huid af. Zoals belooft laat de cleanser geen olieachtig laagje achter en is het kleurloos. Het schuimt bijna niet waardoor je huid minder snel uitdroogt.

dior gentle cleansing oil for all skintypes

Nadelen: Ik vermoed dat het eerder door het kraanwater komt dan door de cleanser zelf, maar soms voelt mijn huid een beetje droog aan na het gebruik van deze cleanser. Al is het maar een klein beetje, het kan toch voor sommige mensen een nadeel zijn. Echter kun je de reiniging ook verwijderen met de bijbehorende lotions. Tevens krijg ik er waterproof eyeliner en mascara niet volledig mee weg. Een aparte reiniger voor waterproof make-up is dus aan te raden.

Conclusie: Het is een prijzig product maar naar mijn mening is het de prijs waard. Met name omdat ik bij goedkopere merken sneller last krijg van eczeem en een droge huid. Alhoewel het heerlijk is om de badkamer in te lopen en te baden in luxe producten, is dit product geen must have. Er zijn veel merken met een soortgelijk product voor een lagere prijs. Echter merk ik wel het verschil op met de andere (goedkopere) cleansers in mijn kast en deze van Dior. Reiniging producten van Dior zijn naar mijn ervaring zachter en minder “agressief”.

Yes, deze cleanser koop ik zeker opnieuw!

Kaya-Quintana

P.S. Wat is jouw favoriete Dior product?

dior instant gentle cleansing oil review

dior cleansing oil review

Comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.